Category:Caixa de Pensions i d'Estalvis de Barcelona (Via Laietana, annex building)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Icone chateau fort.svg

This is a category about a building indexed in the Catalan heritage register as Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) under the reference 08019/765.

English: Gothic revival building by architect Enric Sagnier, built in 1917-1918 in Via Laietana Barcelona, and used as the annex office of La Caixa savings bank.
Català: Edifici annex de la Caixa de Pensions i d'Estalvis de Barcelona, a la Via Laietana. Arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia, obra d'estil neogòtic de de 1917-18. Contemporàniament a l'edifici central de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis, també a la Via Leietana, Enric Sagnier construí per a la mateixa institució aquest annex, que coincideix amb aquell en l'ús dels materials -pedra blanca a la façana principal i combinada amb rajol a les secundàries- i en el llenguatge neogòtic dels acabats, tot i que la seva concepció respon a una tipologia molt més moderna, propera a les noves concepcions d'edifici d'oficines. La zona amb façana a la Via Laietana, combina cantonades arrodonides i un cos central abombat amb cossos plans, alts i emmerletats, i rep ornamentació escultòrica atribuïda a Eusebi Arnau. A la part posterior de l'edifici, corresponent als carrers Ortigosa i Amadeu Vives, un portal decorat també amb relleus dóna accés a la part de l'edifici ocupada per habitatges de gran superfície.

Media in category "Caixa de Pensions i d'Estalvis de Barcelona (Via Laietana, annex building)"

The following 16 files are in this category, out of 16 total.