Category:Church of Holy Salvation (Skopje)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Македонски: Црквата Св. Спас во Скопје, Македонија. Таа е еден од најзначајните споменици на културата во Скопје. Таа се наоѓа источно од скопското кале. Во дворот се влегува низ тешката и опкована дабова порта и во него доминира едноставниот камен саркофаг во кого се сместени посмртните остатоци на големиот македонски револуционер и борец за слобода Гоце Делчев (1872-1903).

Subcategories

This category has only the following subcategory.