Commons:Медија на денот/Септември

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
други јазици:

čeština | Deutsch | English | français | 日本語 | македонски | occitan | polski | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

недела
24
мај
2015
09:34 UTC
Месеци : Јан · Фев · Мар · Апр · Мај · Јун · Јул · Авг · Сеп · Окт · Нов · Дек purge this page's cache

Diese ist eine sich einfügende Seite zur Aufstellung der Multimediadatei des Tages. Wenn du diese Seite bearbeitest versichere dich bitte, nicht die Formatierung zu beschädigen. Verrücke oder verändere keine der <noinclude>- und </noinclude>-Tags auf dieser Seite, es sei denn du weißt genau was du tust. Ansonsten könntest du die Formatierung der Hauptseite, die diese Seite aufruft, beschädigen. Danke.

Датум Податотека Опис
Септември
2009-09-01 Media:Debussy - Mazurka.ogg Info · Уреди ]

„Мазурка“ од Клод Дебиси [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-02 Media:This Land is Your Land.ogg Info · Уреди ]

Оваа земја е твоја земја“ (This Land Is Your Land) од Вуди Гатри [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-03 Media:Pteropus vampyrus.ogg Info · Уреди ]

Овошни лилјаци (летечки лисици) во Дизниевото животинско царство [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-04 Media:Fatty Arbuckle, Life of the Party, 1920.ogg Info · Уреди ]

Извадок од филмот „Забавен живот“ (Life of the Party) во главна улога на Фети Арбакл (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-05 Media:Brahms-waltz09.ogg Info · Уреди ]

„Шеснаесет валци за пијано“, четири раце (Оп. 39), Бр. 9 во Д-мол, од Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-06 Media:Brandenburg No4-1 BWV1049.ogg Info · Уреди ]

Бранденбуршки концерт Бр. 4“ во Г (BWV 1049), Став 1: „Алегро“, од Јохан Себастијан Бах [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-07 Media:Tanks of WWI.ogg Info · Уреди ]

Сојузнички тенкови во Втората светска војна (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-08 Media:Wolfgang Amadeus Mozart - Symphony 40 g-moll - 3. Menuetto, Allegretto-Trio.ogg Info · Уреди ]

Симфонија Бр. 40 во Г-мол“ (K550), Став 3: „Менует, Алегрето-Трио“, од Волфганг Амадеус Моцарт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-09 Media:AmicusMeus.ogg Info · Уреди ]

„Пријателе мој“ (Amicus meus) од Томас Луис де Викторија [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-10 Media:Apollo 15 launch.ogg Info · Уреди ]

Лансирањето на Аполо 15 (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-11 Media:Giovanni Giuseppe Cambini - Quintet No. 3 in F major, movement 1.ogg Info · Уреди ]

Три дувачки квинтети, Квинтет бр. 3, став I од Џузепе Камбини [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-12 Media:Corelli-Trio Sonata 11-3.ogg Info · Уреди ]

Трио соната 11, став III, од Арканџело Корели [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-13 Media:Jacob's Ladder toy demonstration noaudio.ogv Info · Уреди ]

Играчка наречена „Јаковова скала“ (видеоинсерт). [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-14 Media:Handel - messiah - 11 the people that walked in darkness.ogg Info · Уреди ]

Бр. 11. „Народот кој одеше во темнина“ (The people that walked in darkness) од ораториумот „Месија“ на Георг Фридрих Хендл [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-15 Media:Harry Truman video montage.ogg Info · Уреди ]

Сцени од претседателствувањето на поранешниот американски претседател Хари Труман (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-16 Media:Beethoven - opus30-3 06.ogg Info · Уреди ]

Виолинска соната Бр. 8 во Г-дур (Оп. 30, Бр. 3) од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-17 Media:Mazurek Dabrowskiego.ogg Info · Уреди ]

„Домбровска мазурка“ (Mazurek Dąbrowskiego), химната на Полска [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-18 Media:Superconstellation movie.ogg Info · Уреди ]

Авион „Lockheed Super Constellation“ во лет (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-19 Media:Apollo 15 Lunar Rover training.ogg Info · Уреди ]

Космонаути од Аполо 15 вежбаат на обука за управување на месечево возило. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-20 Media:Schubert- Impromptu B-flat5.ogg Info · Уреди ]

Импромпту во си бемол“ (D 935) Бр. 3, Варијација IV, од Франц Шуберт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-21 Media:Brahms - schicksalslied.ogg Info · Уреди ]

„Песна на судбината“ (Schicksalslied) (Оп. 54) од Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-22 Media:Transit of Venus animation.ogg Info · Уреди ]

Анимација на преоѓањето на Венера (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-23 Media:Handel - messiah - 41 let us break their bonds asunder.ogg Info · Уреди ]

Бр. 41. „Да ги скинеме нивните окови“ (Let us break their bonds asunder) од ораториумот „Месија“ на Георг Фридрих Хендл [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-24 Media:Komm' o Hoffnung.ogg Info · Уреди ]

Аријата „Дојди надеж моја“ (Komm' o Hoffnung) од операта „Фиделио“ (Оп. 72), од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-25 Media:Space Shuttle Enterprise landing.ogg Info · Уреди ]

Шатлот Ентерпрајз слетува на езерото Роџерс (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-26 Media:Mozart - vesperae de dominica. 5. laudate dominum.ogg Info · Уреди ]

„Неделни вечерни“ (Vesperae de Dominica), (K321), став 5 „Славете Го Господа“ (Laudate Dominum) од Волфганг Амадеус Моцарт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-27 Media:07 - Vivaldi Autumn mvt 1 Allegro - John Harrison violin.ogg Info · Уреди ]

„Есен“, став 1 „Алегро“, од Четири годишни времиња од Антонио Вивалди [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-28 Media:Helios-in-flight.ogg Info · Уреди ]

Соларното беспилотно летало Хелиос на НАСА во лет (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-29 Media:Liszt- au bord d une.ogg Info · Уреди ]

„Години на одочестие, Прва година: Швајцарија“ (Années de pèlerinage, Première année: Suisse); Бр. 4: „На работ на еден извор“ (Au bord d'une source), од Франц Лист. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-09-30 Media:Purcell ode. 5 while joys celestial.ogg Info · Уреди ]

Ода 5 „Додека радост небеска“ (While Joys Celestial) од Хенри Персел [ Уреди (mk) · (en) ]