Commons:Picture of the Year/2011/Introduction/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
  Picture of the Year
    The Sixth Annual Wikimedia Commons POTY Contest
Not voting.svg Thanks for your participation! The 2011 winners have been announced!

Where to? I want to vote · I want to join the committee · I need help

Introduction & dates · Voting · Round 1: Galleries · Round 2: Finalists · Results

Preparation · Translations · Discussion · Organising committee · Issues / Help · FAQ 


Слика на годината 2011 — чествување на најдобрите фотографии на Ризницата од 2011 година.

За конкуросот

Шестиот конкурс за Слика на годината е конкурс на кој членовите на сите Викимедиини проекти гласаат за сликите прогласени избрани слики во текот на минатата година и избираат една „Слика на годината“.

Кога да гласам?

I круг на гласањето ќе се одржи...
од 23:00 [UTC] (сабота)
до 21:00 [UTC] (Четврток).
  • Првите три дена се пробен бета-период. Проверете дали скриптата за гласање работи успешно.
  • Гласовите дадени во текот на пробниот период (првите три дена) исто така се важат. Комитетот ќе ги вклучи и нив во вкупниот број на гласови.
  • Ако наидете на грешка (бубачка) во алатката за гласање, би ве замолиле да ја пријавите на MediaWiki talk:EnhancedPOTY.js; други проблеми пријавувајте на страницата Commons talk:Picture of the Year/2011.
II круг
За ова ќе ве известиме штом ќе бидеме готови со сите претходни задолженија.

Кој сè може да гласа?

Право на глас имаат само подобните корисници. За да можете да гласате, треба да имате направено барем 75 уредувања пред недела, 1 април 2012, 00:00:00 [UTC] на една сметка на некој од Викимедиините проекти. Гласањето се врши од смета што ги задоволува наведените услови. Сметката може да биде или на Ризницата, или на друг Викимедиин проект, а да е поврзана со Ризницата преку SUL (обединето најавување).

Дури и ако имате повеќе подобни сметки, можете да гласате само од една.

Годинава, гласањето е потпомогнато од алатка што бара да имате овозможено JavaScript и складирање. Учествувајќи на „Слика на годината“, се согласувате алатката да складира податоци за вашата подобност, кои слики сте ги виделе и за кои сте гласале.

Прочитајте повеќе

Каде да гласаат?

Само кликнете на линкот до галерии или Финалистите во насловот погоре.