MediaWiki:Uploadtext/bgfromgov

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Този формуляр служи за качване само на произведения, намерени от правителствен източник. За да качите творби, създадени по друг начин, моля използвайте друг формуляр.

Законодателството в някои държави регламентира, че определени произведения, създадени от правителствени служители за публично ползване, не подлежат на защита с авторско право и следователно са в сферата на общественото достояние.

Въпреки това, изображенията на уебсайтовете на правителството и правителствените агенции не са задължително обществено достояние, затова винаги проверявайте за заявления за запазени права.

Държави:

  • Flag of the United States.svg Съединени американски щати:

Творбите на федералното правителство на САЩ са в сферата на общественото достояние. Това не се отнася до правителствата по щати, които си имат собствени законодателства. Пълният списък приложими шаблони за лицензи се намира на страницата Commons:Copyright tags#United States.


Когато качвате правителствена творба, винаги поставяйте препратка към източника (уебстраницата, откъдето сте я взели) или обяснете как сте я намерили и идентифицирали като такава. Творби, за които не може да се удостовери, че са от правителствен източник, по всяка вероятност ще бъдат изтрити.