Template:Copyright claims/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Nuvola apps important yellow.svg

Иако правилата на Ризницата ја прифаќаат употребата на оваа податотека, едно или повеќе трети лица полагаат авторско право против Заедничката Ризница во врска со делото кое е извор на прикажаното, или чисто негова механичка репродукција. Ова може да се должи на признавањето на доктрината наречена „пот на челото“, која овозможува заштитување на дела заради способност и труд, а не чисто заради оригиналност како што е случај во САД (каде домува оваа страница). Полноважноста на овие барања зависи од држава до држава.

Како такво, користењето на оваа слика во земјата на побарувачот или некои други земји може да се смета за прекршок на авторски права. Погледајте ја страницата Кога се користи ознаката „PD-Art“ за повеќе информации.


Оваа ознака не укажува на авторскиот правен статус на приложеното дело. Покрај ова треба да стои и ознака за авторски права. За повеќе информации, погледајте Commons:Лиценцирање.
English | Español | Français | Magyar | Italiano | Македонски | Türkmençe | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон директно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{Copyright claims}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Copyright claims}} instead!