Template:FoP-Malaysia/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
SemiPD-icon.svg

Malaysia

Умножувањето (репродукција) на предметот на фотографијата или друг вид на податотека е дозволено согласно (одделот 13(2)(d) од Законот за авторското право на Малезија (консолид. 30/05/2000, бр. 332 (бр. A1082))), кој вели дека правото на контрола не важи:
  • кога во филм или емисија фигурира било кое уметничко дело поставено на место видливо за јавноста; и
  • се работи за умножување и распространување на примероци на било кое уметничко дело поставено на место видливо за јавноста.

Според одделот 3, под уметничко дело се подразбира секое графичко дело, фотографија, скулптура, колаж или архитектонско дело или уметничка ракотворба. Повеќе информации на Commons:Freedom of Panorama#Malaysia.


English | македонски | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон директно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{FoP-Malaysia}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{FoP-Malaysia}} instead!