Template:Money-EU/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Euro symbol black.svg На сликава е прикажана парична единица издадени од Европската централна банка (ЕЦБ). Авторските права на овој дизајн се сопственост на ЕЦБ, и ЕЦБ ја дозволува нивната употреба, „сè додека рекламните репродукции и илустрации се со изглед кој не може да предизвика заблуда дека се работи за вистински банкноти“[1] а [за монети] „за фотографии, цртежи, уметнички слики, филмови, слики, и воопшто репродукции во рамен формат (без релјеф) под услов истите да бидат верен приказ и да се користат на начин кои не му штети на еврото и не го нарушува неговиот углед“ (CftC 2001/C 318/03).

Беларуская (тарашкевіца)‎ | Català | Deutsch | English | Esperanto | Español | فارسی | Suomi | Français | Galego | Italiano | 日本語 | Lietuvių | Македонски | Plattdüütsch | Nederlands | Português | Русский | Slovenščina | Svenska | Українська | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Flag of Europe.svg

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон директно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{Money-EU}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Money-EU}} instead!