Template:PD-GE-exempt/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Јавна сопственост Ова дело не подлежи на авторски права согласно Законот на Грузија бр. 2388-Is од 9 септември 1999 г. „за авторското право и сродните права“

Член. Предмет на авторско право

Авторските права не важат за идеи, методи, постапки, системи, средства, замилси, начела, откритија или факти, дури и ако тие се изразени, опишани, образложени, илустрирани или овоплотени во дело

Член 8. Дела за кои не важат авторски права

  1. Авторски права не важат за следниве дела:
    а) службени документи (закони, судски одлуки, други текстови од административен или одредбен карактер), како и нивните службени преводи;
    б) официјални државни симболи (знаме, амблем, химна, одликувања, парични симболи, други службени знаци и државни симболи);
    в) информации за настани и факти.
  2. При употреба на делата споменати под „б“ на овој Член под нечие име, можно е да се заштити правото за името на авторот.

Полн текст на законот: на англиски, на грузиски, на руски.

Грузија

Забелешка – Согласно меѓурепубличките и меѓународните договори Грузија е правен наследник на Грузиската Советска Социјалистичка Република, и затоа оваа ознака важи и за државни симболи и службени документи на Грузиската СССР.

Предупредување – Оваа ознака не е применлива кај предложени државни симболи и нацрти на службени документи, кои можат да бидат заштитени со авторски права.


English | italiano | ქართული | македонски | русский | +/−

This template will categorize into Category:PD-GE-exempt.

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон директно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-GE-exempt}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-GE-exempt}} instead!