Template:Titleblacklist-custom-filename/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

Податотеката што сакате да ја подигнете е на црниот список бидејќи називот е премногу застапен, неинформативен или е напишан со ГОЛЕМИ БУКВИ. Вратете се и одберете подобар назив. Кога подигате податотеки на Wikimedia Commons, ставајте називи што ја опишуваат содржината на сликата/снимката и внимавајте да бидат достатно карактеристични за да не се случи некој друг корисник незнаејќи да го повтори истиот назив.

Примери за добри називи:

Карта на Бургундија.svg
Споменик на Филип (Скопје - Автокоманда).jpg
KHexEdit-0.8.6.png
Поглед кон Солунска Глава од над селото Папрадиште 6576.jpg
Чешма во с. Шипковица.jpg

Примери за лоши називи:

„Слика01.png“
„Никола.jpg“
„DSC00001.JPG“
„30996951316264l.jpg“
„ЧЕШМА ВО С. ШИПКОВИЦА.jpg“

Повеќе информации ќе најдете на страницата Commons:Први чекори/Подигање. Доколку имате добра причина сепак да го употребите овој назив, или ако поракава ја добивте при подигање на нова верзија на постоечка податотека, тогаш известете нè на Commons:Administrators' noticeboard или непосредно на MediaWiki talk:Titleblacklist. Не заборавајте да го наведете точниот назив на податотеката што сакате да ја подигнете. Ви благодариме.

català | Deutsch | English | español | suomi | français | galego | italiano | 한국어 | македонски | Nederlands | português | русский | svenska | 中文(繁體)‎ | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон директно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{Titleblacklist-custom-filename}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Titleblacklist-custom-filename}} instead!