User:Madboy74

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Logo-Hungary-Wiki-Wikipédista-Betyár.svg
hu
VG-3
en-1
BG-2
Coa Hungary Family Somogyi (1654).svg This user has uploaded
1787 files.
Image-Converted to SVG (blue).svg This user converts raster images to SVG format.
Buonaparte.svg This user contributes to WikiCommons in the subject of Heraldry.
Inkscape logo 2.svg This user contributes using Inkscape.
Noia 64 apps karm.png This user has been on Commons for
4 years, 10 months and 22 days
This user contributes using GIMP.
UbuntuCoF.svg This user uses Ubuntu.

Elismerések[edit]

A cookie for you![edit]

Choco chip cookie.png szép cimer ! (beautiful COA ^^) Petitpeton (talk) 09:27, 19 June 2012 (UTC)

A barnstar for you![edit]

Graphic Designer Barnstar Hires.png The Graphic Designer's Barnstar
Nagyon szépek a munkáid! :O Professor Oogway (talk) 21:15, 10 November 2014 (UTC)


Galéria[edit]

Néhány kép, a kedvenceimből. A többi munkámat itt találod. Az SVG képeket az Inkscape nevű grafikai programmal készítem, Linux operációs rendszer alatt. A jövőben főleg magyar vonatkozású anyagokkal szeretnék foglalkozni, mert felháborítóan kevés található meg elektronikus formátumban. Első sorban uralkodó, ország és település címerek megrajzolását terveztem. Ha rendelkezel az eredeti képpel, vagy annak hiteles másolatával, kérlek küldd el JÓ MINŐSÉGBEN a madboy74@gmail.com címre, hogy meg tudjam rajzolni. A minőség fontos, mert jelentősen meghatározza a végeredményt.

Saját vonatkozású, például családi címerek megrajzolását nincs módom elvállalni ebben a konstrukcióban, mert nem szolgálja a köz érdekét, csupán az adott egyénét. Ennek ellenére, ha mégis szükséged lenne hasonlóra meg tudjuk beszélni. Ebben az esetben vedd fel velem a kapcsolatot az e-mail címemen keresztül.

Kedves felhasználó/látogató! Ha valamelyik képemmel kifogásaid, észrevételeid lennének vagy építő jellegű kritikád van, kérlek jelezd azt nekem.

Magyar vonatkozású címerek, a „HQ” sorozatból[edit]

Ország, megye és városcímerek[edit]

Királyi címerek[edit]

Család és nemzetségcímerek[edit]

A „HQ“ alatt azokat az SVG képeket értem, amik változó vonalvastagsággal készültek, eltérően a „Standard“ sorozatomtól. Ezek a munkák többnyire jó minőségű eredeti alapján készültek, azoktól csak minimálisan térnek el. Az eltérés leginkább a színárnyalatokban értendő, mert megpróbálok egy egységes palettát használni minden kép esetében, hogy a sorozat többi képei ne üssenek el jelentősen egymástól.

Ebben a sorozatban kaptak helyet azok a városcímerek is amik nem rendelkeztek túl jó eredetivel, de igyekeztem azokat korrigálni a magam módján. Megrajzolásukkor a címerleírás lett figyelembe véve, nem volt szempont a forráskép minél pontosabb lemásolása. (idővel minden általam rajzolt magyar vagy magyar vonatkozású városcímer ide fog kerülni)

Figelem! Változtatások gyakran előfordulhatnak, mert a „rendszer“ a kevés anyag hiányában még nem elég kiforrott. Ha valaki nem Wikis munkához használná a képeket, időnként tekintsen rá, hogy nem frissült-e valamelyik.

Magyar történelmi címerek, a „Standard” sorozatból[edit]

A "Standard" sorozat is egy egységesített rendszer, aminek saját palettája van, de apránként felszámolásra kerül és egyesítve lesz a HQ sorozattal. Ez a folyamat nem túl gyors, mert jó pár év munkáját kell ehhez átdolgozni, de a végcél a sorozat teljes felszámolása.

Régi fotók retusálása[edit]


Ezeket a munkákat nem régóta kezdtem el, még nagyon sok tapasztalatra van szükségem, hogy eredményes legyek. Erre a feladatra a GIMP-et használom, szintén Linux (Ubuntu) alatt.