User talk:Paju

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

Old discussion moved till 2013-11-04 moved to Archive1

Tiedoksi[edit]

Tiedoksi[edit]

Onneksi olkoon, kirkkokuvasi on päässyt Hesariin [1]. Keskustelua aiheesta myös Kahvihuoneessa. Yt, -Htm (talk) 15:27, 10 August 2014 (UTC)

Mitä tälle asialle kuuluu? Mitä on tehty? Onko jossain suljettu foorumi, missä toimenpiteistä keskustellaan?? Eihän oikeuskäytännöissä yleensä vastaajalle (rikoksesta epäillylle) kerrota asianomaisen puolustuksen linjausta välttämättä, vaikka rikosilmoitusta seuraava poliisitutkinta toki asian voisi näyttöä esille tuodakin. Onko fiwikipedia tai wikimedia tehnyt rikosilmoituksen asiassa? Sellaista ei taida nimimerkillä kuviansa jättäneet voida Suomessa nimimerkin murtumatta jättää, mutta ilmiannon kyllä kai voi tällöinkin tehdä (nettipoliisille?)... Kovasti haluaisin tiedon siitä, että lainrikkojat on saatu ruotuun, he ovat korjanneet virheensä! Hesarin rike/ rikollinen teko Commonsin sääntöjä, sinne kuvia laittaneiden tekijänoikeuksia (tekijänoikeuslakia) ja hyvää lehtimiestapaa vastaan näyttää ilmeiseltä. Tässä tilanteessa aiheutuu haittaa myös siitä, ettei suuren mediatalon härskin, ilmeisen laittoman käytöksen takia nyt enää/toistaiseksi uskalla tai tohdi laittaa viime vuoden elokuun jälkeen ja etenkin keväällä/kesällä systemaattisemmin kerättyjä valokuvia massatalletuksena Commonsiin edes harrastamallani karsitulla resoluutiolla. Ensin tuo rikollinen pitää saada kuriin, sitten luottamus toivottavasti palautuu. Tämä oli (puutteellisesti toimivan botin ohella) ehkä keskeisin syy sille, että vetäydyin fiwikin Elokuun kuvituskisasta 2014 äskettäin pois. Viime vuonnahan (2013) "voitin" tuon skaban. Nyt valmiina oli vajaa 300 muokattua (rajaus, resoluutio, nimeäminen, mahd. horisontin kierto kohdalleen yms., alustava kuvateksti engl/suomeksi) jpg-kuvaa Suomesta ja ulkomailta. Ja oli valmius/ aikomus/ suunnitelmaakin tutustua lähialueiden/kulttuuri/yhteiskunta/asuinalueisiin/yrityksiin/ilmiöihin +50-70 km säteellä kolmesta "tukikohdasta" lähtien vielä tämän elokuunkin aikana kameran kanssa. Sukulointi/työmatkat siihen päälle. (Pidän Hesarin käytöksen takia myös suunniteltua GLAM-yhteistyötä nyt harmaalle alueelle joutuneena; ainakin tälläinen esimerkki tekijänoikeuksien rikkomisesta täytyy selkeästi tuoda esille ja kertoa hyvistä käytännöistä/esimerkeistä rikkureiden palauttamiseksi.) --Paju (talk) 14:26, 21 August 2014 (UTC)
Täytyypä tutkia asiaa fi-wikin puolella kuhan ehtii. Tekijänoikeuskahvihuoneesta pitäisi löytää oikeaan paikkaan, jossa selostettu toimenpiteitä. -Kuvien tekijä voi tehtä rikosilmoituksen tekijänoikeusrikkomuksesta, se otetaan vastaan, mutta saat paluupostissa ilmoituksen tutkinnan lopettamisesta, koska rikoksesta on seurauksena korkeintaan sakkoja. Hesarin jutun laatinut toimittaja on nyt vuosilomalla syyskuun alkuun. -Htm (talk) 07:10, 22 August 2014 (UTC)

Your picture of Marioff Vantaa office[edit]

Would you be able to delete the Marioff Vantaa 4.jpg? The company has moved in the beginning of 2014. Thank you.

I edited the file description. No need to delete photo. ---Htm (talk) 14:54, 17 September 2014 (UTC)