Category:Arties castle

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Català: El castell d'Arties, o de Peralèr, és un dels 2 castells que hi havia a Arties. Està situat a la part més alta de la població, al costat de l'església de Santa Maria. Fou aixecat gràcies a un privilegi que va atorgar el Pere III als templers i després concedit pel rei Alfons el Cast als hospitalers. Sembla que constava d’un recinte amb murs de defensa perimetrals que unien quatre torres situades als angles, amb un espai central on hi havia el pati d’armes i l’església parroquial de Santa Maria que es conserva en l’actualitat. En el mur de ponent s’alçava una torre-porta que és el testimoni més important que queda actualment. Dues de les muralles tenien 260 pams de llarg i una tercera 150 pams per més de 60 pams d’alçada, segons descriu Francisco de Gracia.
Icone chateau fort.svg

This is a category about a monument indexed in the Catalan heritage register of Béns Culturals d'Interès Nacional and the Spanish heritage register of Bienes de Interés Cultural under the reference RI-51-0006235.

Object location42° 41′ 53.35″ N, 0° 52′ 12.7″ E Kartographer map based on OpenStreetMap.View all coordinates using: OpenStreetMap - Google Earth - Proximityramainfo Edit coordinates on Wikidata (discrepancy of 39 meters between the above coordinates and the ones stored on Wikidata)
System-search.svgSee also: Castles in Spain.
Arties castle 
cultural property in Alto Arán, Spain
Castell d'Arties 1.jpg
Upload media
Instance ofcastle
Part ofArties
Location Arties, Naut Aran, Val d'Aran, Alt Pirineu i Aran, Catalonia, Spain
Located at street address
  • Plaça Sapujo, Arties
Heritage designation
Elevation above sea level
  • 1,146 m
42° 42′ 00″ N, 0° 52′ 12″ E
Authority control
Blue pencil.svg
Arties castle (en); castell d'Arties (ca); Castillo de Arties (es) a Naut Aran (ca); Burg in Spanien (de); cultural property in Alto Arán, Spain (en); قلعة في إسبانيا (ar); Bien de Interés Cultural (es)

Media in category "Arties castle"

The following 5 files are in this category, out of 5 total.