Category:Cal Maurici (Igualada)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Català: CAL MAURICI: Estatge que la família de Maurici Vich Mestres tenia a la cantonada entre el passeig Verdaguer i el carrer de sant Magí. Aquesta obra noucentista de l’arquitecte Josep Pausas, datada l’any 1919, presenta alguns elements de tradició modernista, com la solució adoptada per resoldre el xamfrà mitjançant una torre cilíndrica de caràcter historicista, rematada per un cupulí cònic de ceràmica vidriada, que a l’última restauració fou substituït per un de metàl.lic. La façana presenta esgrafiats florals, més treballats als brancals de les obertures. També hi trobem una placa amb els primers versos del sonet “L’Espós de Sang” dedicat al Sant Crist d’Igualada per Mn. Jacint Verdaguer.
Icone chateau fort.svg

This is a category about a building indexed in the Catalan heritage register as Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) under the reference IPA-5720.

Object location 41° 34′ 54.99″ N, 1° 37′ 01.48″ E Kartographer map based on OpenStreetMap. View all coordinates using: OpenStreetMap - Google Maps - Google Earth - Proximityrama info

Media in category "Cal Maurici (Igualada)"

The following 7 files are in this category, out of 7 total.