Category:Celler Cooperatiu de Sarral

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Català: El Celler Cooperatiu de Sarral és un edifici modernista obra de l'arquitecte Pere Domènech Roura de l'any 1914, construït a l'empara de la Mancomunitat de Catalunya. Format per tres naus, més elevada la central, a l'estil basilical de les masies catalanes. Els finestrals verticals rectangulars s'escalen a la façana principal seguint el pendent de la coberta i s'organitzen en parelles a les naus laterals. Un element destacat que dóna caràcter a l'obra és el dipòsit, suportat per tres pilars de maó vist i coronat amb una coberta cònica. Consta de una gran sala de tines i cups amb una cabuda total de 18.000 hl. Amb una amplia sala de màquines a la part posterior amb el moll de recepció i dispositius per l'’entrada i premsat de la verema. Batejat per Angel Guimerà com una de les “Catedrals del vi”. Edificació exteriorment discreta, construïda en pedra a la base o socol, parets d’estuc, amb decoració de maons en finestres i cornises, tendeix a la sobrietat comparat a façanes d’edificacions coetànies però es en el seu interior, que mante en perfecte estat els elements originals, on s’aprecia tot el seu esplendor. L'any 1934 es va afegir un segon edifici a imitació del primer. Actualment acull les Caves Portell.
Icone chateau fort.svg

This is a category about a building indexed in the Catalan heritage register as Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) under the reference IPA-13108.

Object location 41° 26′ 46.32″ N, 1° 14′ 47.93″ E View this and other nearby images on: OpenStreetMap - Google Earth - Proximityrama info