Category:Crown of Stephen Bocskay

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
English: Crown of István Bocskay turkish about 1605. Gold, rubies, spinels, emeralds, turquoises, pearls, silk. Schatzkammer Vienna.
Deutsch: Krone Staphan Bocskais türkisch um 1605. Gold, Rubine, Spinelle, Smaragde, Türkise, Perlen, Seide. Schatzkammer Wien.
Magyar: Bocskay István koronája. Az aranyból készült korona két főalkotó-részből áll. Alsó része diadém, a melyet fent liliomok és levelek, lent gyöngyök szegélyeznek. A középső liliom hegyén egyenes szárú kereszt, a többi liliomokén egy-egy rubint. A liliomok felületén smaragdok, rubintok és türkiszek. A levelek hegyét rubint ékesíti. Maga a diadém is sűrűn ki van rakva drágakövekkel. A korona felső része kupola-alakú. Gyöngysorok nyolc részre osztják, a melyek drágakövekkel vannak borítva. A kupola csúcsán nyolc aranylevélből alkotott kis korona látszik, középen smaragddal, a levelek hegyén pedig egy-egy gyönggyel. A korona felülete nagyobb része niellós, gránát-almaszerű díszítéssel. A korona magassága: 0,235 méter, súlya 527 arany vagy 1.88 kilogramm. Forr-SZALAY–BARÓTI: A MAGYAR NEMZET TÖRTÉNETE [1]
Crown of Stephen Bocskay 
Upload media
Wikipedia-logo-v2.svg  Wikipedia
Authority control
Blue pencil.svg
Crown of Stephen Bocskay (en); Korona Stefana Bocskaya (pl); Bocskai István koronája (hu)

Media in category "Crown of Stephen Bocskay"

The following 11 files are in this category, out of 11 total.