Category:Edifici de la Duana (Barcelona)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Català: Edifici de la Duana (Enric Sagnier i Villavecchia, arquitecte; Pere Garcia i Faria, enginyer), construït entre 1896-1902. Situat a l'extrem del barri del Raval. Està format per dos cossos longitudinals, paral·lels i iguals en planta amb la diferència, però, de l'alçada ja que el cos situat vora el mar consta únicament d'una planta. Els autors del projecte plantejaren un edifici en forma d'H tot situant entre les dues ales dos patis amb andanes coberts amb marquesines vidriades. Els patis servien per a l'entrada i la sortida de la mercaderia i les ales, per emmagatzemar els productes. El cos central tenia la funció de sala de reconeixement. Pel que fa a l'aspecte extern, la construcció es caracteritza per una solució de gran contundència ornamental amb referències classicistes i barroquitzants, reflectides especialment en el frontis central i els cossos laterals formats a base de pilastres i coronats per torres coronades amb merlets i figures alades -esfinx als laterals.
English: Customs house, in Barcelona, by Enric Sagnier and Pere García Faria, built between 1895 and 1902.
Icone chateau fort.svg

This is a category about a building indexed in the Catalan heritage register as Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) under the reference 08019/766.

Object location 41° 22′ 29.41″ N, 2° 10′ 38.14″ E Kartographer map based on OpenStreetMap. View all coordinates using: OpenStreetMap - Google Maps - Google Earth - Proximityrama info

Subcategories

This category has only the following subcategory.

Media in category "Edifici de la Duana (Barcelona)"

The following 118 files are in this category, out of 118 total.