Category:Edward Poppe

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Authority control
English: Edward Poppe (December 18, 1890- June 10, 1924) was a Belgian priest. He was declared blessed by Pope John Paul II on October 3, 1999. (→Edward Poppe)
Français : Bienheureux Édouard Poppe - ( 1890 - 1924) - Prêtre - Apôtre de l'Eucharistie et de la Mission. (→Édouard Poppe)
Nederlands: Edward Poppe ( 18 december 189010 juni 1924) was een Vlaamse (Belgische) priester met een bijzondere voorliefde en aandacht voor de armen, de jongeren en de heiligheid van de priesters. Zijn grafschrift geeft beknopt zijn levensfilosofie weer: "Ik sterf liever dan God maar half te dienen". Edward Poppe was een vurige priester die harstochtelijk van de Kerk hield. Zijn ideaal was de heiligheid; hij verafschuwde de middelmatigheid: "Mij aanpassen, ik wil wel, maar ik heb er een walg van. Pater, mij aanpassen aan de bestaande gewoonten? O Jezus ik brand van verlangen om mij aan te passen aan Uw Evangelie, aan Uw raden, aan Uw voorbeeld. Aan U en aan Uw heiligen wil ik mij aanpassen ... Maar mij aanpassen aan een kleine vuige maat, niet Uw maat, hoe lastig zal dat gaan? Gij hebt toch maar één Evangelie... Geen half Evangelie!" (Geestelijk Dagboek, deel 6, december 1915, p. 78-79) (→edward Poppe)
Русский: Эдвард Поппе (Edward Poppe) - блаженный Римско-католической Церкви, священник. Родился 18.12.1890 года в Темсе (Temse), Фландрия, Бельгия, умер 10.06.1924 года. (→Поппе, Эдвард)

Media in category "Edward Poppe"

The following 3 files are in this category, out of 3 total.