Category:Església de Santa Maria (la Llacuna)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Català: Santa Maria de la Llacuna. El nucli urbà de la Llacuna va estar vinculat a l'antic priorat benedictí de Santa Maria, documentat des del segle XI. La seva església estava situada a l'actual plaça de Foratmicó (els seus absis van quedar tapiats l'any 1980 dins una casa de la plaça). al seu voltant es van alçar les primeres cases del poble. Cap al segle XIV, a l'actual plaça Major, es va fundar l'Hospital, amb la capella de Nostra Senyora de Natzaret. Aquesta va ser substituïda l'any 1620 per l'actual església de Santa Maria, les obres de la qual es van enllestir el 1676. Consta d'una sola nau coberta amb voltes de creueria, sis capelles laterals i absis poligonal. Al portal és de llinda recta i originalment estava coronat amb un frontó triangular. L'altar neoclàssic és del 1858.
Icone chateau fort.svg

This is a category about a building indexed in the Catalan heritage register as Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) under the reference IPA-5838.

Object location 41° 28′ 21.75″ N, 1° 32′ 03.2″ E Kartographer map based on OpenStreetMap. View all coordinates using: OpenStreetMap - Google Maps - Google Earth - Proximityrama info

Subcategories

This category has only the following subcategory.