Category:Finnish Broadcasting Company Yle Archives

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Suomi: Tervetuloa tutustumaan Ylen arkistovalokuviin!

Kategoriassa julkaistut kuvat ovat Yleisradion omatuotantoisia kuvia 1920–1960-luvulta. Ne dokumentoivat radio- ja tv-historiamme alkuvaiheita. Kuvissa esiintyy myös historian merkkihenkilöitä kuten presidenttejä ja ministereitä. Osa valokuvista keskittyy vuosisadan alun radiotekniikkaan.

Julkaistut kuvat ovat niin vanhoja, että ne ovat poistuneet tekijänoikeussuojasta. Näin ollen kuvia voi vapaasti ladata omalle koneelle, muokata ja käyttää. Myös kuvien kaupallinen käyttö on sallittu. Kuvan käyttäjällä on vastuu siitä, että kuvia käytetään hyvän tavan mukaisesti. Kuvia käytettäessä tulee lähteenä mainita Yle sekä valokuvaajan nimi, jos se on tiedossa. Kuvien leviämistä edistää myös se, että käytön yhteydessä luodaan linkki kuvan sijaintiin, silloin kuin se on mahdollista.

Palveluun on lisätty muutamia videoita, mutta lisää Creative Commmons -lisensoituja digitoituja filmejä löydät Vimeo-tililtämme. Käytettäviä äänitehosteita taas löydät Freesound-palvelusta. Listaus Ylen kaikesta avoimesta datasta löytyy täältä. Katso lisää Yle Elävän arkiston toiminnasta nettisivuiltamme.
English: The Finnish Broadcasting Company Yle is Finland's public broadcaster and holds a large audiovisual archive. In the collections are a large number of photographs documenting the history of public broadcasting.

The collection contains photographs from the collection that are no longer restricted by copyright. The photos document the early days of radio & TV broadcasting in Finland (1920s-1960s), historical persons and places, as well as radio broadcasting technology.

The photos published here have no known copyright restrictions, and can be copied, distributed and used (including for commercial purposes). When using the photographs make reference to the Finnish Broadcasting Company and to the photographer, when mentioned. They also encourage you to link back to the picture whenever possible.

Yle has also published sound effects on Freesound and videos on Vimeo under Creative Commons licenses.
<nowiki>Yle Arkiv; Yle Archives; Yle Arkisto</nowiki>
Yle Archives 
Upload media
Instance of
Part of
Location
  • Finland
Authority file
Edit infobox data on Wikidata

Subcategories

This category has the following 3 subcategories, out of 3 total.

Pages in category "Finnish Broadcasting Company Yle Archives"

The following 3 pages are in this category, out of 3 total.

Media in category "Finnish Broadcasting Company Yle Archives"

The following 200 files are in this category, out of 509 total.

(previous page) (next page)(previous page) (next page)