Category:Govăjdia Furnace

De la Wikimedia Commons
Jump to navigation Jump to search
Monument istoric.svg
Aceasta este o categorie despre un monument istoric din România, clasificat cu numărul
HD-II-m-A-03322


English: The Govăjdia Blast Furnace is a disused blast furnace in Govăjdia village, Ghelari Commune, Hunedoara County, in the Transylvania region of Romania. (→Govăjdia Furnace)
Română: Furnalul de la Govăjdia, județul Hunedoara, se află în capătul vestic al satului Govăjdia, la 20 km de municipiul Hunedoara (10 km pe terasamentul căii ferate înguste). Furnalul este vestit pentru că aici s-au produs unele componente din fontă pentru turnul Eiffel din Paris, și fontă pentru oțelul produs pentru turnul Eiffel la uzinele din Reșița. Acest furnal la vremea lui a fost primul furnal cu flux continu din Europa și al doilea pe plan mondial. Astăzi este deschis vizitatorilor. Clădirea a fost declarată în anul 2000 monument de arhitectură industrială (Legea nr.5 din 6 martie 2000). (→Furnalul din Govăjdia)
Furnalul din Govăjdia 
heritage site in Hunedoara County, Romania
Govajdia Furnal (2).jpg
Furnalul de la Govăjdia în 1900
Wikipedia-logo-v2.svg  Wikipedia
Locul actualGhelari, Hunedoara, România
Statut al patrimoniului
Control de autoritate
Wikidata

45° 44′ 26,55″ N, 22° 47′ 27,83″ E

Blue pencil.svg
Furnalul din Govăjdia (ro); Govasdiai nagyolvasztó (hu); Govăjdia Blast Furnace (en) heritage site in Hunedoara County, Romania (en); heritage site in Hunedoara County, Romania (en) Furnalul vechi (ro)

Fișiere media din categoria „Govăjdia Furnace”

Următoarele 30 fișiere se află în această categorie, dintr-un total de 30.