Category:Het Utrechts Archief

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Nederlands: Het Utrechts Archief is een archiefinstelling in de Nederlandse stad Utrecht. Het beheert de rijkste collectie over de geschiedenis van stad en provincie Utrecht. Met vormt een kenniscentrum voor de historie van Utrecht. Het Utrechts Archief bezit ook kennis over archiefwettelijk toezicht en op het gebied van analoog en digitaal archiefbeheer. In Het Utrechts Archief bevindt zich bovendien het landelijk centrum voor kerkelijke archieven en de archieven van de Nederlandse Spoorwegen. Het voert tevens het beheer van de archieven van de gemeente Nieuwegein. In de loop der eeuwen bevond het archief zich op diverse locaties in de stad Utrecht.
Het archief is nu gevestigd aan de Hamburgerstraat, het gebouw van het voormalige kantongerecht. Binnen en buiten zijn resten te vinden van de romaanse Paulusabdij. Boven de poort een beeld van 'de genius der wetgeving' door Joannes Rijnboutt.
Utrecht Archive 
municipal archive of Utrecht, the Netherlands
Hamburgerstraat 28.JPG
Upload media
Wikipedia-logo-v2.svg  Wikipedia
Instance of municipal archive,
Q1902440,
Regional Historic Center
LocationNetherlands
official website
52° 05′ 20.62″ N, 5° 07′ 22.22″ E
Authority control
Blue pencil.svg
Utrecht Archive (en); Het Utrechts Archief (nl) municipal archive of Utrecht, the Netherlands (en); gemeentearchief in Nederland (nl) Het Utrechts Archief, Utrechts Archief (en)

Subcategories

This category has the following 2 subcategories, out of 2 total.

Pages in category "Het Utrechts Archief"

The following 2 pages are in this category, out of 2 total.