Category:Hof Bladelin

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Nederlands: Het Hof Bladelin is een huis in de stad Brugge dat in 1451 werd gebouwd in opdracht van Pieter Bladelin. Pieter Bladelin was de raadgever van Filips de Goede en schatbewaarder van de Orde van het Gulden Vlies. Binnen in het hof is een arcade met twee gebeeldhouwde kraagstenen waarop de ribben rusten. Ze zijn versierd met scènes die zinspelen op de taken van Bladelin; op de ene staat een vrouw en een hond, beide symbolen van trouw, de andere laat het merkwaardige verhaal zien van Sint-Alphege van Canterbury. Alphege, die was ontvoerd door de Noormannen in 1011, weigerde het losgeld te betalen dat zijn overweldigers wilden hebben, omdat dit de fondsen voor de armen zou hebben uitgeput. Hij werd uiteindelijk vermoord door de Noormannen, die hem met botten van dieren bekogelden tijdens een orgie in 1012.
West-Vlams: Et Hof Bladelin is geleegn in de Noldestroate ( Nederlands: Naaldenstraat) 19-21 in Brugge. 't Oudste gedéélte wier gebouwd deur Pieter Bladelin, ééste roadgever van Filips den Goein, schatbewoarder van d'Orde van et Gulden Vlies en beheerder van d'ertogelikke bezittiengn.
This is a category about onroerend erfgoed number
29518
Hof Bladelin (de); Hof Bladelin (en); Hof Bladelin (vls); Hof Bladelin (fr); Hof Bladelin (nl) Museum in Belgien (de); museum di Belgia (id); متحف في بلجيكا (ar); מוזיאון בבלגיה (he); bouwwerk in Brugge (nl)
Hof Bladelin 
Hof Bladelin.jpg
Upload media
Instance ofmuseum
Location Belgium
51° 12′ 40.32″ N, 3° 13′ 20.64″ E
Authority control
Edit infobox data on Wikidata

Media in category "Hof Bladelin"

The following 11 files are in this category, out of 11 total.