Category:Odiham

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Deutsch: Odiham ist eine englische Kleinstadt mit 4.406 Einwohnern im Hart District in Hampshire in der Region South East England.
English: Odiham is a village in the Hart district of Hampshire, England. The current population is 4,406. It is twinned with Sourdeval in the Calvados Department of France.
Italiano: Odiham è un paese di 4.406 abitanti della contea dell' Hampshire, in Inghilterra.
Nederlands: Odiham is een Engels stadje in het Hart district in Hampshire. Het telt 4.406 inwoners. Ten zuiden van de plaats is er een vliegveld van de Royal Air Force gevestigd, "RAF Odiham". Koning Jan zonder Land liet in Odiham een kasteel bouwen in de periode van 1207 tot 1214. In 1238 werd het de verblijfplaats van Simon V van Montfort, een zwager van Jan zonder Land. In de 14e eeuw speelde het kasteel een rol in een aantal belangrijke gebeurtenissen. Er vond onder meer een zitting plaats van het parlement en werd David II van Schotland er gedurende 11 jaar opgesloten. Nadien raakte het kasteel in verval.
Svenska: Odiham är en stad i Hampshire i Storbritannien. Odiham har ca 4 400 invånare. Odiham omnämns i Domesday Book (1086), med den nuvarande stavningen, även om stavningarna Odiam och Wudiham har använts sedan dess.

Subcategories

This category has the following 4 subcategories, out of 4 total.

N

O

R

Media in category "Odiham"

The following 120 files are in this category, out of 120 total.