Category:Recinte de l'Escola Industrial (Barcelona)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Escuela Universitaria de Ingeniería Técnica Industrial (Universidad Politécnica de Catalunya) 
Escola industrial.jpg
Instance of building,
engineering school
Part of Polytechnic University of Catalonia
LocationBarcelona, Barcelonès, Àmbit metropolità de Barcelona, Catalonia, Spain
Located at street address (DEPRECATED)
  • Comte d'Urgell, 173-215
Architectural style
Heritage designation
  • Cultural Asset of Local Interest
official website
Authority control
Wikidata

41° 23′ 24″ N, 2° 09′ 00″ E

Blue pencil.svg
Escuela Universitaria de Ingeniería Técnica Industrial (Universidad Politécnica de Catalunya) (en); Escola Industrial (ca); Escuela Universitaria de Ingeniería Técnica Industrial (Universidad Politécnica de Catalunya) (es) centro de la Universidad Politécnica de Cataluña (es) Escola Industrial de Barcelona, Can Batlló (ca); Escuela Universitaria de Ingenieria Tecnica Industrial de la Universidad Politecnica de Catalunya (es)
Icone chateau fort.svg

This is a category about a building indexed in the Catalan heritage register as Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) under the reference 08019/1436.

Català: Recinte de l'Escola Industrial (antiga fàbrica Batlló), al carrer Comte d'Urgell de Barcelona. El conjunt abasta quatre illes de l'Eixample i correspon a l'antiga fàbrica de brodats dels germans Batlló, concebuda segons el model de les colònies industrials, amb obradors i residència per als treballadors. D'aquest moment es conserven l'edifici dels telers, cos paral·lelepipèdic de maó i maçoneria amb torretes a la façana, avui conegut com "edifici del Rellotge"; les naus de les filatures que, semisoterrades per tal de mantenir el grau d'humitat convenient, rebien llum zenital i són ara els soterranis de l'actual Escola d'Enginyeria Tècnica, i l'alta xemeneia de setanta metres d'altura i planta poligonal, tota de totxo. A partir de 1927, Joan Rubió i Bellvé posa en marxa un pla de sistematització del conjunt, construint el cos d'accessos, amb un vestíbul d'embigat radial; l'Escola del Treball, l'Escola de Bells Oficis, ara enderrocada, la Capella, interessant estructura d'arcs parabòlics, i la Residència d'Estudiants. L'arquitectura d'aquest conjunt d'edificis, enllestits el 1931, és molt remarcable, tant per la seva concepció espacial, amb acurats tractaments de la llum, com per les solucions constructives i decoratives que, tot i emmarcables dins un modernisme tardà, es decanten episòdicament cap a una sensibilitat noucentista més pròpia del seu moment històric i del programa desenvolupat.

Subcategories

This category has the following 4 subcategories, out of 4 total.

Media in category "Recinte de l'Escola Industrial (Barcelona)"

The following 127 files are in this category, out of 127 total.