Category:Recinte de l'Escola Industrial (Barcelona)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
<nowiki>Escola Industrial; Escola Industrial; Can Batlló; Escuela Industrial; conjunto de edificios en Barcelona; bâtiment de la province de Barcelone, Espagne; Gebäude in Barcelona in Spanien; foirgneamh in Barcelona; conjunt d'edificis a Barcelona; будівля в провінції Барселона, Іспанія; building in Barcelona Province, Spain; Can Batlló; Can Batlló (carrer Urgell); Can Batlló (Eixample); Can Batlló</nowiki>
Escola Industrial 
building in Barcelona Province, Spain
Escola industrial.jpg
Guastavino escola industrial casa rellotge 7416 resize.jpg
Interior de l'edifici del Rellotge amb la decoració de 1927
Fabrica batlló.jpg
Imatge promocional de 1870
Upload media
Instance of
Made from material
Location
Street address
  • Comte d'Urgell. 173-215
Architectural style
Architect
Has use
Heritage designation
  • Cultural Asset of Local Interest
Inception
  • 1868
Different from
41° 23′ 19.75″ N, 2° 08′ 56.9″ E
Authority control
Wikidata Q11919743
VIAF ID: 150836386
Biblioteca Nacional de España ID: XX104842
Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya code: 40353
Edit infobox data on Wikidata
Icone chateau fort.svg

This is a category about a building indexed in the Catalan heritage register as Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) under the reference 08019/1436.

Català: Recinte de l'Escola Industrial (antiga fàbrica Batlló), al carrer Comte d'Urgell de Barcelona. El conjunt abasta quatre illes de l'Eixample i correspon a l'antiga fàbrica de brodats dels germans Batlló, concebuda segons el model de les colònies industrials, amb obradors i residència per als treballadors. D'aquest moment es conserven l'edifici dels telers, cos paral·lelepipèdic de maó i maçoneria amb torretes a la façana, avui conegut com "edifici del Rellotge"; les naus de les filatures que, semisoterrades per tal de mantenir el grau d'humitat convenient, rebien llum zenital i són ara els soterranis de l'actual Escola d'Enginyeria Tècnica, i l'alta xemeneia de setanta metres d'altura i planta poligonal, tota de totxo. A partir de 1927, Joan Rubió i Bellvé posa en marxa un pla de sistematització del conjunt, construint el cos d'accessos, amb un vestíbul d'embigat radial; l'Escola del Treball, l'Escola de Bells Oficis, ara enderrocada, la Capella, interessant estructura d'arcs parabòlics, i la Residència d'Estudiants. L'arquitectura d'aquest conjunt d'edificis, enllestits el 1931, és molt remarcable, tant per la seva concepció espacial, amb acurats tractaments de la llum, com per les solucions constructives i decoratives que, tot i emmarcables dins un modernisme tardà, es decanten episòdicament cap a una sensibilitat noucentista més pròpia del seu moment històric i del programa desenvolupat.

Subcategories

This category has the following 4 subcategories, out of 4 total.

Media in category "Recinte de l'Escola Industrial (Barcelona)"

The following 144 files are in this category, out of 144 total.