Category:Slenaken

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

English: Slenaken ( Limburgish: Sjlennich) is a village in the Dutch province of Limburg. It is located in the municipality of Gulpen-Wittem, and is one of the southernmost villages of the Netherlands.
Français: Slenaken (en limbourgeois Sjlennich) est un village néerlandais situé dans la commune de Gulpen-Wittem, dans la province du Limbourg néerlandais. Le 1 janvier 2007, le village avait .
Limburgs: Sjlenake (plaatselik: Sjlennich) (Nederlands Slenaken) ies e dörp in de gemeinte Gulpe-Wittem in Zuud Limburg op de grens mèt 't Belsj. 't Ies gelege aan 't reveerke de Gulp, 'n ziebeek van de Geul. Vlakbie liegke de Groate Bösj en de Roebelsjbösj. Tot 1982 waor Sjlenake 'n zelfsjtendige gemeinte. Tot 1999 huèrde-n 't bie de gemeinte Wittem en daonao bie de fusiegemeinte Gulpe-Wittem. D'r wone 654 luuj.
Nederlands: Slenaken ( Limburgs: Sjlennich) is een dorp in de gemeente Gulpen-Wittem in het zuiden van Limburg, dicht tegen de grens met België. Het is gelegen in een dal waar de Gulp doorheen stroomt, met aan de noordzijde de Loorberg richting Epen en aan de zuidzijde de grens, en het Belgische plaatsje Teuven en in het oosten ligt het dorpje Noorbeek gelegen in het Noordal. Slenaken wordt omringd door de buurtschappen Beutenaken, Heijenrath en Schilberg, die nog steeds bij Slenaken geteld kunnen worden.

Subcategories

This category has the following 2 subcategories, out of 2 total.

B

R