Category:Smedenpoort

Fonte: Wikimedia Commons
Saltar para a navegação Saltar para a pesquisa
Nederlands: De Smedenpoort is een van de vier overgebleven stadspoorten van Brugge. De eerste poort dateert van 1297-99, maar werd in 1367-68 herbouwd door de meester-metselaars Jan Slabbaert en Mathias Saghen. Later werd ze nog enkele keren verbouwd. Kenmerkend aan deze poort is dat ze, net als de Ezelpoort, volledig omringd is door water.
West-Vlams: De Smeepôorte uut 1367-1368 is êen van de Brugse stadspôorten die een ounderdêel woaren van de Brugse stadswallen. Z'is gebouwd deur de bouwmêesters Jan Slabaerd en Mathias Saghen, no 't voorbild van de Boeveriepôorte (die der nu nie mer is). Oorsprounkelik stound ze in 't woater en was ze me kantelbruggn me de stad en de omwallinge verbounden. In de 18ste êeuwe en ze der nog een stik angebouwd die der nu nog is. An de kant van de stad angt er een yzeren dôodskop ter vervanginge van de schedel van de Gentenoare Frans van der Straeten die de pôorten wilde open doen vo 't leger van Lodewyk XIV, wovoarn dan ze em ton ook ountoofd en en z'n oofd an de pôorte g'angn en vo wien da da nu nog zou willen doen af te schrikkn.
Français : La Smedenpoort ou Porte Maréchale est une des quatre portes médiévales de la ville de Bruges (Belgique) conservées jusqu'à ce jour.
Vlaams herkennningsteken beschermd erfgoed.svg
This is a category about Beschermd erfgoed number
11800
This is a category about onroerend erfgoed number
82520
Smedenpoort 
Brugge Smedenpoort.JPG
Carregar ficheiro
Instância deportão,
porta da cidade
Localização Bruges, Flandres Ocidental, Flemish Region, Bélgica
51° 12′ 15,84″ N, 3° 12′ 43,92″ E
Controlo de autoridade
Edit infobox data on Wikidata
Smedenpoort (en); Smedenpoort (nl); Smeepôorte (vls); Smedenpoort (en)

Subcategorias

Esta categoria só contém a seguinte subcategoria.

Multimédia na categoria "Smedenpoort"

Esta categoria contém os seguintes 22 ficheiros (de um total de 22).