Category:St. Demetrius Church (Bitola)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Македонски: Црква „Св. Димитриј“ во Битола. Таа е изградена е 1830 година, а камбанаријата е изградена 1936 година. Градена е во форма на трибродна базилика, со странични галерии.Целиот иконостас е изработен во позлатена резба од засега непозната македонска резбарска тајфа.

Subcategories

This category has the following 2 subcategories, out of 2 total.

Media in category "St. Demetrius Church (Bitola)"

The following 42 files are in this category, out of 42 total.