Category:St. Demetrius Church (Slivnica)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Македонски: Црква „Св. Димитрија“ во село Сливница, ресенско. Црквата се наоѓа северно од селото и претставува гробјанска црква. Во неа има иконостас од поново време.