Category:St. Elijah Church (Elšani)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Македонски: Црква „Свети Илија", Елшани, Охридско. Изградена е во XVI век. Возобновена е во 1859 година. Фрескоживописана е во 1944 год. од зографот Рафаил Крстов со синовите Крсте и Владимир од Лазарополе, а олтарот е фрескоживописан во 2002 година од страна на уметникот Драган Ристески.

Media in category "St. Elijah Church (Elšani)"

The following 2 files are in this category, out of 2 total.