Category talk:Brugge

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

English Name[edit]

I think it's a good idea to change it to the English name, just like it is with the other Belgian cities. So 'Bruges' it would be then. But what about all the links and names in titles referring to 'Brugge'? Everywhere where there stays 'Brugge' it should be changed in 'Bruges'... Wikifalcon 23:39, 28 July 2007 (UTC)

The “compound” categories referring to “Brugge” will be changed, too. --Juiced lemon 23:54, 28 July 2007 (UTC)
The same for the articles with 'Brugge' in their name? Wikifalcon 23:55, 28 July 2007 (UTC)
There are no articles in Commons. If you are speaking about galleries, the answer is no, since gallery names are in local language (according to Commons:Language policy). --Juiced lemon 00:17, 29 July 2007 (UTC)
Well yeah, I meant the articles;-) But indeed, they need no change. So how will the categories be renamed? Automaticly or manually? Wikifalcon 08:33, 29 July 2007 (UTC)
Both. You can request a bot here to operate the move. --Juiced lemon 08:58, 29 July 2007 (UTC)

De Brugse Reien[edit]

Even terzijde: Op zich heb ik niets tegen veel afbeeldingen in een categorie, van mij hoeft niet alles persé in subcategorieën geduwd. Een hoofdcategorie met enkele belangrijke afbeeldingen is vaak erg verhelderend.

Maar: ik merk in deze categorie nu wel al erg veel foto's van de Brugse Reien. Er zijn er ook enkele andere, allez, eentje van de Ringvaart van mij, en ik zou moeten checken, maar misschien zijn er nog van het Minnewater en de Coupure e.d. ook zeker?

We zouden deze eens moeten samen kunnen zetten, het zijn er zeker al een stuk of tien. Maar andere welke categorienaam?

Een naam als "Reien" is:

  1. een beetje ERG nederlands (maar wel typisch brugge)
  2. een beetje beperkend, als je ook de andere vaarten er bij wilt voor de eenvoud en duidelijkheid

Een naams als "Canals in Brugge" dan maar? Want het zijn eigenlijk kanalen, rivieren kan je ze niet noemen (of ze nu in de bedding van een natuurlijke waterloop van vroeger liggen of niet). Of "Canals of Brugge", aangezien je van "de" reien ook wel als "de" kanalen "van" Brugge kan spreken.

Of mogen we pakweg het Minnewater al niet echt "canal" meer noemen? Maar nog eens gaan subcategorieën maken voor kanalen, reien en andere waters lijkt me ook wat onhandig verspreiden van afbeeldingen in veel te gedetailleerde kleine categorieën.

Heeft er nog iemand andere suggesties , voorkeuren, ... Ik weet het op dit moment niet echt. Of iemand al een voorkeur voor een van de genoemde namen ? --LimoWreck 21:52, 31 July 2007 (UTC)

Waterways is misschien een mogelijkheid. Lycaon 22:12, 31 July 2007 (UTC)

Brainstormen; naar het schijnt heb ik geen brein, dus hier alleen maar storm.

Canals zou net als in Venetie (wat een toeval) de oplossing kunnen zijn. Maar wat dan met de echte kanalen, vb de vaart naar Damme, en ik dacht dat er drie vaarten in Brugge samenkwamen.

Reien kunnen wij moeilijk gaan gebruiken om de eenvoudige reden dat wij ons publiek niet opgevoed hebben. Door onze (soms slechte) gewoonte om alles te gaan vertalen - op de en:wiki staat er alleen maar canals, het woord reien bestaat niet in het artikel - kunnen we nu niet gaan doen of heel de wereld, behalve enkele stumperds, zou moeten weten wat reien betekent. (Ik wil trouwens ooit nog eens de discussie Brugge/Bruges hervatten/afsluiten)

Dus voorlopig nog geen betere suggestie, maar misschien komt vannacht mijn brein (efkens) terug. Morgen duik ik in mijn woordenboek. Ondertussen: wat zijn de commerciele firmanamen van de boottochten en -trips.

En na een editconflict, ja Lycaon, waterwegen was ook al bij mij opgekomen, maar ik associeer dat om een of andere duistere reden ook met de menselijke waterwegen: urine, blaas, ... --Foroa 22:29, 31 July 2007 (UTC)

'Canals' lijkt mij eigenlijk het best. De Reien zijn per slot van rekening ook kleine kanaaltjes. In het Engels wordt voor de Reien ook meestal 'canals' gebruikt. Dus onder 'canals' kunnen volgens mij rustig de grote "echte" kanalen én de reien geplaatst worden. Wat bv het Minnewater betreft, dat zou ik steken onder een categorie over 'Parken in Brugge' ofzo, nl. het Minnewaterpark... Wikifalcon 22:54, 31 July 2007 (UTC)
Jaja, het park zelf natuurlijk. Maar het water is ook een redelijk groter hap (toch groter dan een vijvertje), en ermee verbonden. Nu ja, gewoon een extra categorietje bij de afbeeldingen dan hé, da's geen probleem ;-) --LimoWreck 23:02, 31 July 2007 (UTC)
Ja da's een serieus stuk water, maar het is kanaal noch vijver. Het is eigenlijk een soort 'dok' vanuit de ringvaart/vesten. Dus daarom integreer je het Minnewater mss best ineens in het gehele park en zet je alles daaromtrent in een categorie over de parken... Wikifalcon 23:07, 31 July 2007 (UTC)