Commons:Заменети слики

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
This project page in other languages:

English | français | македонски | русский | português | português do Brasil | +/−


Alemannisch | Boarisch | Беларуская (тарашкевіца)‎ | Беларуская (тарашкевіца)‎ | বাংলা | Català | Čeština | Dansk | Deutsch | English | Esperanto | Español | فارسی | Suomi | Français | עברית | Magyar | Bahasa Indonesia | Italiano | 日本語 | 한국어 | Македонски | മലയാളം | Polski | Português | Português do Brasil | Română | Русский | Slovenščina | Svenska | Українська | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Warning Бришењето на заменети слики е трајно прекинато!
  • Бришењето на изворни слики може да ја раскине „линијата на наводи“ за новата SVG слика, што претставува прекршок на лиценци како ГЛСД (GFDL).
  • Јавноста и членовите на ВикиПроектите нема да можат да ги проверуваат добиените жалби за заменување на PNG слики со SVG слики со полош квалитет, па дури и со фактички неточни слики.
  • Има многу повеќе информации на Commons talk:Superseded images policy. Таму се наведени и други причини.

Сепак сè уште можете да поднесувате нормални барања за бришење на заменети слики, но шаблонот {{vector version available}} и неговиот пренасочник {{SupersededSVG}} не претставува автоматска причина. Најважно: најпрвин треба да се проверат горенаведените точки.