Commons:Избрани слики

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Featured pictures and the translation is 73% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Featured pictures and have to be approved by a translation administrator.
Outdated translations are marked like this.

Shortcut : COM:FP

Избрани слики

Cscr-featured.svg

Избрани слики се слики кои заедницата ги избрала за да бидат истакнати како едни од најдобрите слики на Ризницата. Оваа страница е галерија на разните слики — фотографии, сметачки-обработени графики, анимации и тн.

Simply click on the name of a category on this page to see all the featured images for that subject. To reuse any images from Wikimedia Commons please see this guide.

Моментално на Ризницата има 15.163 такви слики што претставува околу 0,019 % вкупниот број на слики (79.150.027). За еден друг преглед на нашите најдобри слики, погледајте ги изборите за слика на годината. Можете и да ги видите нашите високообучени придонесувачи; нашите фотографи и нашите илустратори, кои придонеле и придонесуваат со свои слики кои ги имаме прогласено за Избрани слики.

Можете да предлагате слики за избор на страницата Commons:Featured picture candidates, каде заедницата ќе дојде до заедничка одлука. Други напатствија и информации ќе најдете на самата страница.

Старите кандидати за избрани слики ќе ги најдете тука. Имаме и времеследни списоци на избрани слики: 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 и тековниот месец.

The Gallery Slideshow will allow you to explore Featured pictures from all Wikimedia projects by subject or by country.

Feed-icon.svg RSS feed - new Featured pictures on Wikimedia Commons (add this link to your feed reader)

Слика на денот
Ледяные парусники.jpg
Мразови во Бајкалското Езеро кај островот Огој, Русија.
+/− [mk], +/− [en]

Категории

Животни

Астрономија

Храна и пијалаци

Историски

Природни појави

Предмети

Other lifeforms

Луѓе

Повеќе ...
Noun project 288.svg Луѓе · User (50358) - The Noun Project.svg Portrait

Места

Растенија

Габи

Истражување на вселената

Спорт

Неподвижни нефотографиски слики

Анимирани