Commons:Медија на денот/Јули

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
други јазици:

čeština | Deutsch | English | français | 日本語 | македонски | occitan | polski | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Петок
26
Мај
Месеци : Јан · Фев · Мар · Апр · Мај · Јун · Јул · Авг · Сеп · Окт · Нов · Дек purge this page's cache

Ова е вклучувачка страница за Снимка на денот, и предвидена е да функционира како табела. Доколку ја уредувате, задолжително внимавајте да остане таква каква што е, за да не се оштети форматирањето. Ве молиме да не ги поместувате и менувате ознаките „“ од оваа страница, освен во случај ако точно знаете што правите. Ви благодариме.

Датум Податотека Опис
Јули
2009-07-01 Media:Monteverdi-cor mio mentre vi miro.ogg Info · Уреди ]

„Четврта книга на мадригали“, II дело: „Најдрага моја, додека ви се восхитувам“ (Cor mio mentre vi miro) од Клаудио Монтеверди [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-02 Media:1961-04-13_Tale_Of_Century_-_Eichmann_Tried_For_War_Crimes.ogv Info · Уреди ]

Драматизиран американски киножурнал за судењето на Адолф Ајхман (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-03 Media:Okapia johnstoni5.ogg Info · Уреди ]

Окапи во Дизниевото животинско царство (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-04 Media:Star-spangled banner.ogg Info · Уреди ]

Химната на САД насловена како „Бајракот опсипан со ѕвезди“ (The Star-Spangled Banner) во изведба на „Пенсилванијците“ на Фред Воринг во 1942 г. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-05 Media:Brahms-waltz07.ogg Info · Уреди ]

„Шеснаесет валци за пијано, четири раце“ (Оп. 39), Бр. 7 во цис-мол, од Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-06 Media:Beethoven - Ecossaise in E-flat.ogg Info · Уреди ]

„Екосеза“ (шкотски танц) во Ес (WoO 86) од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-07 Media:B-36 bomber.ogg Info · Уреди ]

Американски киножурнал за бомбардерот Конвер Б-36 (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-08 Media:Ludwig van Beethoven - Symphonie 5 c-moll - 3. Allegro.ogg Info · Уреди ]

Симфонија Бр. 5 во ц-мол (Оп. 67), III став: Скерцо: Алегро, од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-09 Media:LottiCmajKyrie.ogg Info · Уреди ]

Миса (4в. во Ц-дур): „Кирие“, од Антонио Лоти [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-10 Media:Apollo 15 landing on the Moon.ogg Info · Уреди ]

Аполо 15 слетува на Месечината (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-11 Media:Cambini - Quintet2-mov3.ogg Info · Уреди ]

„Три дувачки квинтета“, Квинтет бр. 2, III став, од Џузепе Камбини [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-12 [[Media:]] [ [[:File:|Info]] · Уреди ]

„Ничија валкана грижа“ (Nobody's Dirty Business) од пејачот Мисисипи Џон Харт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-13 Media:Folgers commercial.ogg Info · Уреди ]

Реклама за кафето „Фолџерс“ (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-14 Media:Handel - messiah - 07 and he shall purify.ogg Info · Уреди ]

Бр. 7. „И тој ќе ги исчисти“ (And He shall purify) од ораториумот „Месија“ од Георг Фридрих Хендл [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-15 Media:Herbert Hoover video montage.ogg Info · Уреди ]

Сцени од претседателствувањето на некогашниот американски претседател Херберт Хувер (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-16 Media:Beethoven - opus47-2 02.ogg Info · Уреди ]

Виолинска соната Бр. 9 во А-дур („Кројцер“, Оп. 47), II став, од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-17 Media:Karg-Elert - Caprices for Flute - No.2.Op.107.ladybyron.ogg Info · Уреди ]

„30 каприци за флејта“ (Оп. 107), Бр. 2, од Зигфрид Карг-Елерт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-18 Media:Robert Goddard footage.ogg Info · Уреди ]

Краток американски инсерт за пионерот на ракетната техника Роберт Годард (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-19 Media:Panthera tigris8.ogg Info · Уреди ]

Бенгалски тигар (Panthera tigris tigris) во Дизниевото животинско царство (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-20 Media:Schubert- Impromptu B-flat4.ogg Info · Уреди ]

Импромпту во Бе (D 935) Бр. 3, Варијација III, од Франц Шуберт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-21 Media:Brahms-waltz15.ogg Info · Уреди ]

„Шеснаесет валци за пијано, четири раце“ (Оп. 39), Бр. 15 во Ас-дур, од Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-22 Media:Boxer dog footage, 1901.ogg Info · Уреди ]

Мани, песот-боксер, во 1901 г. (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-23 Media:Handel - messiah - 39 their sound is gone out.ogg Info · Уреди ]

Бр. 39. „Гласот им излезе по целата земја“ (Their sound is gone out into all lands) од ораториумот „Месија“ од Георг Фридрих Хендл [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-24 Media:La Partida.ogg Info · Уреди ]

„Разделба“ (La Partida) од Фермин Марија Алварез, во изведба на Енрико Карузо. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-25 Media:Sts-94-launch.ogg Info · Уреди ]

Лансира спејс-шатлот „Колумбија“ во мисијата STS-94 од Вселенскиот центар Кенеди на 1 јули 1997 (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-26 Media:Mozart - vesperae de dominica. 4. laudate pueri.ogg Info · Уреди ]

Неделни вечерни“ (Vesperae de Dominica) (K321), став IV, „Славете го слуги, Господа“ (Laudate pueri) од Волфганг Амадеус Моцарт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-27 Media:One_sparrow_then_another.ogg Info · Уреди ]

Домашен врабец седи и пее, проследен од женка [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-28 Media:First flights in aviation history.ogg Info · Уреди ]

Киножурнал од 1945 за разните први летови во историјата на авијацијата (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-29 Media:Janacek - nase pisen.ogg Info · Уреди ]

„Нашата песна“ (Naše píseň), од Леош Јаначек [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-30 Media:Jean Sibelius - Valse Triste.ogg Info · Уреди ]

Музика за Куолема (Оп. 44), Бр. 1: „Жален валц“ (Valse triste), од Јан Сибелиус [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-07-31 Media:Barbara Allen.ogg Info · Уреди ]

Народната балада „Барбара Ален“, во изведба на Џон и Руби Ломакс [ Уреди (mk) · (en) ]