Commons:Медија на денот/Јуни

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
други јазици:

čeština | Deutsch | English | français | 日本語 | 한국어 | македонски | polski | português | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Понеделник
28
Мај
Месеци : Јан · Фев · Мар · Апр · Мај · Јун · Јул · Авг · Сеп · Окт · Нов · Дек purge this page's cache

Ова е вклучувачка страница за Снимка на денот, и предвидена е да функционира како табела. Доколку ја уредувате, задолжително внимавајте да остане таква каква што е, за да не се оштети форматирањето. Ве молиме да не ги поместувате и менувате ознаките „“ од оваа страница, освен во случај ако точно знаете што правите. Ви благодариме.

Датум Податотека Опис
Јуни
2009-06-01 Media:Debussy - Quant jai ouy le tambourin.ogg Info · Уреди ]

„Кога го чув дајрето“ од Клод Дебиси [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-02 Media:Enewetak atomic detonations.ogg Info · Уреди ]

Инсерт од филмски журнал за трите нуклеарни тестирања на архипелагот Ениветок (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-03 Media:Muriel-Nguyen-Xuan-Chopin-valse-opus64-1.ogg Info · Уреди ]

Три валцери Оп. 64, Бр. 1 во Дес-дур (Мал валцер) од Фредерик Шопен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-04 Media:Theater commercial, Warner's corsets, 1910s.ogg Info · Уреди ]

Реклама за корсети „Ворнерс“ од 1910-тите (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-05 Media:Brahms-waltz06.ogg Info · Уреди ]

Шеснаесет валцери за пијано, четири раце (Оп. 39), Бр. 6 во Цис-дур од Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-06 Media:Beethoven - Rondino in Eb for Wind Octet.ogg Info · Уреди ]

Рондино во Ес-дур за дувачки октет (Оп. 103) од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-07 Media:Hurricane Jeanne 2004.ogg Info · Уреди ]

Снимка од ураганот Џин во 2004 во Тампа, Флорида, САД [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-08 Media:Wolfgang Amadeus Mozart - Symphony 40 g-moll - 2. Andante.ogg Info · Уреди ]

Симфонија 40 во г-мол, Став 2 „Анданте“ од Волфганг Амадеус Моцарт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-09 Media:CantiqueDeJeanRacine.ogg Info · Уреди ]

„Спев од Жан Расин“ (Оп. 11) од Габриел Форе [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-10 Media:Apollo 15 feather and hammer drop.ogg Info · Уреди ]

Космонаут пушта од раце чекан и перо на Месечината (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-11 Media:Cambini - Quintet2-mov2.ogg Info · Уреди ]

Три дувачки квинтети, Квинтет бр. 2, II став, од Џузепе Камбини [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-12 Media:Delibes pizzi sylvia.ogg Info · Уреди ]

Пицикато од балетот „Силвија“ од Лео Делиб [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-13 Media:Flyaway from Skylab.ogg Info · Уреди ]

Вселенската станица Скајлаб гледана од екипажот на Скајлаб 1 на заминување. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-14 Media:Handel - messiah - 06 but who may abide.ogg Info · Уреди ]

Бр. 6. „Но кој ќе го издржи“ (But who may abide) од ораториумот „Месија“ од Георг Фридрих Хендл [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-15 Media:Calvin Coolidge video montage.ogg Info · Уреди ]

Сцени од претседателствувањето на некогашниот американски претседател Калвин Кулиџ (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-16 Media:Beethoven - opus30-2 05.ogg Info · Уреди ]

Виолинска соната Бр. 7 во ц-мол (Оп. 30, Бр. 2) од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-17 Media:Felix Mendelssohn - Violinkonzert e-moll - 2. Andante.ogg Info · Уреди ]

Виолински концерт во е-мол (Оп. 64), II став, од Феликс Менделсон [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-18 Media:Polar orbit.ogg Info · Уреди ]

Анимација на сателит во поларна орбита (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-19 Media:Holst- mars.ogg Info · Уреди ]

Бр. 1: „Марс“, од „Планети“ (The Planets), (Оп. 32) од Густав Холст [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-20 Media:Schubert-mass in g. 3. credo.ogg Info · Уреди ]

Миса Бр. 2 во Г-дур (D 167), III став: Кредо, од Франц Шуберт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-21 Media:Johannes Brahms - Ungarischer Tanz 6 D-Dur.ogg Info · Уреди ]

„Унгарски танци“ (WoO 1), Бр. 6 во Дe-дур (за оркестар) од Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-22 Media:Theater commercial, electric refrigerator, 1926.ogg Info · Уреди ]

Реклама за електрични ладилници од 1920-тите (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-23 Media:Handel - messiah - 38 how beautiful are the feet.ogg Info · Уреди ]

Бр. 38. „Колку се прекрасни нозете на оние“ (How beautiful are the feet of them) од ораториумот „Месија“ од Георг Фридрих Хендл [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-24 Media:Vesti La Giubba.ogg Info · Уреди ]

Аријата „Облечи го костумот“ (Vesti la giubba) од операта „Палјачи“, во изведба на Енрико Карузо. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-25 Media:Space Shuttle Enterprise 747 takeoff.ogg Info · Уреди ]

Шатловски носач на НАСА го носи шатлот „Ентерпрајз“ на рулање и полетување (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-26 Media:Wolfgang Amadeus Mozart - Klarinettenkonzert A-Dur - 1. Allegro.ogg Info · Уреди ]

Кларинетски концерт во А-дур (K 622), I став: Алегро, од Волфганг Амадеус Моцарт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-27 Media:04 - Vivaldi Summer mvt 1 Allegro non molto - John Harrison violin.ogg Info · Уреди ]

Став 1 (Алегро нон молто) од „Лето“, од делото „Четири годишни времиња“ од Антонио Вивалди [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-28 Media:Bombers of WW1.ogg Info · Уреди ]

Американски пилоти во акција над Германија за време на Втората светска војна [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-29 Media:Eventide.ogg Info · Уреди ]

„Квечерина“ (Eventide), од Вилијам Хенри Монк, музика за свечениот спев „Остани при мене“ (Abide with Me) од Хенри Френсис Лајт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-30 Media:Purcell ode. 3 hail to this happy assembly.ogg Info · Уреди ]

Ода 3 „Поздрав на овој среќен собир“ (Hail to this Happy Assembly) од Хенри Персел [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-06-31 [[Media:Template:Motd/2009-06-31]] [ [[:File:Template:Motd/2009-06-31|Info]] · Уреди ]

none [ Уреди (mk) · (en) ]