Commons:Медија на денот/Август

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
други јазици:

čeština | Deutsch | English | français | 日本語 | македонски | occitan | polski | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Петок
23
Јуни
Месеци : Јан · Фев · Мар · Апр · Мај · Јун · Јул · Авг · Сеп · Окт · Нов · Дек purge this page's cache

Ова е вклучувачка страница за Снимка на денот, и предвидена е да функционира како табела. Доколку ја уредувате, задолжително внимавајте да остане таква каква што е, за да не се оштети форматирањето. Ве молиме да не ги поместувате и менувате ознаките „“ од оваа страница, освен во случај ако точно знаете што правите. Ви благодариме.

Датум Податотека Опис
Август
2009-08-01 Media:Festa-ogni belta madonna.ogg Info · Уреди ]

„Секоја убава госпоѓа“ (Ogni Belta Madonna), од Констанцо Феста [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-02 Media:Tacoma Narrows Bridge destruction.ogg Info · Уреди ]

Уривањето на Такомскиот мост во 1940 г. (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-03 Media:Brahms Intermezzo 116-4.ogg Info · Уреди ]

„Интермецо“ (Оп. 116) Бр. 4 од Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-04 Media:Gig-Rowing-Tom-Corser-2005.ogg Info · Уреди ]

Веслање на корнско пилотно кајче на островите Сили, Велика Британија [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-05 Media:Brahms-waltz08.ogg Info · Уреди ]

„Шеснаесет валцери за пијано, четири раце“ (Оп. 39), Бр. 8 во Бе-дур, од Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-06 Media:Sheep May Safely Graze BWV 208.ogg Info · Уреди ]

„Овците можат мирно да пасат“, од BWV 208 од Јохан Себастијан Бах [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-07 Media:B-47A Stratojet.ogg Info · Уреди ]

Информативен видеоклип за авионот Боинг Б-47 Стратоџет (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-08 Media:Felix Mendelssohn - Symphonie 3 a-moll - 3. Adagio.ogg Info · Уреди ]

Симфонија Бр. 3 во А-мол (Оп. 56), Став III, од Феликс Менделсон [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-09 Media:UnusExDiscipulisMeis.ogg Info · Уреди ]

„Еден од моите ученици“ (Unus ex discipulis meis) од Томас Луис де Викторија [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-10 Media:Ap17 strolling.ogg Info · Уреди ]

„Еден ден си се шетав по месечината“ (I was strolling on the Moon one day), од мисијата Аполо 17 (видеоклип) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-11 Media:Giacomo Puccini - Preludio Sinfonico.ogg Info · Уреди ]

„Симфониски прелудиум“ (Preludio Sinfonico) во А-дур (Оп. 1), од Џакомо Пучини [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-12 Media:Anodorhynchus hyacinthinus2.ogg Info · Уреди ]

Хијацинтов ара папагал (Anodorhynchus hyacinthinus) во Дизниевото животинско царство (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-13 Media:Interchanging Origami.ogg Info · Уреди ]

Наизменични оригами (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-14 Media:Handel - messiah - 08 behold, a virgin shall conceive.ogg Info · Уреди ]

Бр. 8. „Ете, девица ќе зачне“ (Behold, a virgin shall conceive) од ораториумот „Месија“ на Георг Фридрих Хендл [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-15 Media:FDR video montage.ogg Info · Уреди ]

Сцени од претседателствувањето на американскиот претседател Франклин Делано Рузвелт (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-16 Media:Beethoven concerto4 2.ogg Info · Уреди ]

„Пијано концерт Бр. 4“ во Г-дур (Оп. 58), Став II: Анданте кон мото, од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-17 Media:Brahms-waltz14.ogg Info · Уреди ]

„Шеснаесет валцери за пијано, четири раце“ (Оп. 39), Бр. 14 во Гис-мол Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-18 Media:SCA takeoff and landing.ogg Info · Уреди ]

Полетувањето и слетувањето на шатловскиот носач Боинг 747, прилагоден од НАСА. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-19 Media:Holst- uranus.ogg Info · Уреди ]

Бр. 6: „Уран, магионичарот“ (Uranus, The Magician), од симфониската свита „Планети“ (The Planets), (Оп. 32) од англискиот композитор Густав Холст [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-20 Media:Schubert-mass in g. 4. sanctus.ogg Info · Уреди ]

Миса Бр. 2 во Г-дур (D 167), Став IV: Санктус, од Франц Шуберт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-21 Media:JSBach - BWV971 -3.ogg Info · Уреди ]

Италијански концерт во Ф-дур (BWV 971), Став III: Престо, од Јохан Себастијан Бах [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-22 Media:Charlie Chaplin, bond of friendship, 1918.ogg Info · Уреди ]

Инсерт од немиот филм „Обврзница“ (The Bond) (1918) во главна улога на Чарли Чаплин [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-23 Media:Raising the Flag on Iwo Jima.ogg Info · Уреди ]

Американски маринци подигаат знаме на јапонскиот остров Иво Џима. Снимател е поморскиот фотограф Бил Генауст (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-24 Media:Beethoven Moonlight 2nd movement.ogg Info · Уреди ]

Месечева соната“ (Оп. 27, Бр. 2), Став II: Алегрето, од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-25 Media:Apollo 15 lunar rover EVA2.ogg Info · Уреди ]

Возење на месечевото возило „Лунар Ровер“. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-26 Media:Wolfgang Amadeus Mozart - Klarinettenkonzert A-Dur - 2. Adagio.ogg Info · Уреди ]

Концерт за кларинет во А-дур (K 622), Став II: Адаџо, од Волфганг Амадеус Моцарт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-27 Media:06 - Vivaldi Summer mvt 3 Presto - John Harrison violin.ogg Info · Уреди ]

Став III (Престо) од „Лето“, од „Четирите годишни времиња“ на Антонио Вивалди [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-28 Media:FA-18 Automated Aerial Refueling.ogg Info · Уреди ]

Автоматизирано полнење на гориво во лет на млазниот авион F/A-18 Хорнет (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-29 Media:Schubert-D.935-2.ogg Info · Уреди ]

„Импромпту“ D. 935/2; Оп. 142 Бр.2 во Ас-дур, соло пијано од Франц Шуберт. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-30 Media:Purcell ode. 4 here the deities approve.ogg Info · Уреди ]

Ода 4: „Ова боговите го одобруваат“ (Here the Deities Approve) од композиторот Хенри Персел [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-08-31 Media:Dixie (1916).ogg Info · Уреди ]

Преработка на диксиленд (1916 г.) од Метрополитенскиот мешан хор, со Френк Стенли, Ада Џонс и Били Мари [ Уреди (mk) · (en) ]