Commons:Медија на денот/Декември

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
други јазици:

čeština | Deutsch | English | français | 日本語 | македонски | polski | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Сабота
17
Јуни
Месеци : Јан · Фев · Мар · Апр · Мај · Јун · Јул · Авг · Сеп · Окт · Нов · Дек purge this page's cache

Ова е вклучувачка страница за Снимка на денот, и предвидена е да функционира како табела. Доколку ја уредувате, задолжително внимавајте да остане таква каква што е, за да не се оштети форматирањето. Ве молиме да не ги поместувате и менувате ознаките „“ од оваа страница, освен во случај ако точно знаете што правите. Ви благодариме.

Датум Податотека Опис
Декември
2009-12-01 Media:Beethoven-Pathetique.ogg Info · Уреди ]

„Патетична соната“ (Оп. 13), Став 1 и 2, од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-02 Media:Ellis Island immigration footage.ogg Info · Уреди ]

Пристигнување на доселеници на островот Елис, Њујорк (видео) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-03 Media:Toque-de-angola.ogg Info · Уреди ]

Анголска чалма, во изведба на соло беримбо, со извесни варијации. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-04 Media:Gooses in snow.ogg Info · Уреди ]

Гуски во снег. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-05 Media:Brahms-waltz12.ogg Info · Уреди ]

Шеснаесет валцери за пијано, четири раце (Оп. 39), Бр. 12 во Е-дур, од Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-06 Media:Bach Prelude and Fugue in A Minor.ogg Info · Уреди ]

Прелудиум и фуга Бр. 20 во а-мол (BWV 865), од Книга 1 од „Добро наштиман клавир“, од Јохан Себастијан Бах [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-07 Media:Hurricane Connie 1955.ogg Info · Уреди ]

Ураганот „Кони“ ги зафаќа двете Каролини, 1955 г. (видео) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-08 Media:Bigeye trevally.ogg Info · Уреди ]

Јато големооки риби. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-09 Media:CeMoysDeMay.ogg Info · Уреди ]

„Овој месец мај“ (Ce moys de May) од Клемент Жанкен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-10 Media:Ap14 flag.ogg Info · Уреди ]

Космонаутите Алан Шепард Едгар Мичел на месечината во мисијата Аполо 14 (видео) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-11 Media:William Tell2.ogg Info · Уреди ]

Увертирата „Вилијам Тел“ [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-12 Media:Marmota monax.ogg Info · Уреди ]

Мармот како јаде (видео) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-13 Media:Airborne Science Safari 2000 Mission.ogg Info · Уреди ]

Мисијата Airborne Science Safari 2000 (видео), август 2000 г. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-14 Media:Bienenwolf_I_(small).ogg Info · Уреди ]

Европскиот пчелин волк (Philanthus triangulum) е оса-самец, која живее во Европа и северна Африка. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-15 Media:Kennedy inauguration footage.ogg Info · Уреди ]

Инаугурацијата на Џон Кенеди (видео) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-16 Media:Beethoven Sonata 3 movement 1.ogg Info · Уреди ]

Пијано соната 3 (Оп. 2, бр. 3), Став 1, од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-17 Media:Xavi Richart - Muixeranga (low quality).ogg Info · Уреди ]

Песната „Мујшеранга[ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-18 Media:ER-2 in Sweden for the Sage III Ozone Loss and Validation Experiment.ogg Info · Уреди ]

ER-2 и DC-8 во Шведска во 3-тата етапа од Експериментот за потврдување на загубата на озонот (видео) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-19 Media:Rop tu mo baile.ogg Info · Уреди ]

Песната „Биди ми очи“ (Be thou my vision) испеана на староирски [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-20 Media:Schubert-mass in g. 6. agnus dei.ogg Info · Уреди ]

Миса бр. 2 во Г-дур (D 167), став 6: „Агнус деи“, од Франц Шуберт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-21 Media:Brahms-waltz16.ogg Info · Уреди ]

Шеснаесет влацери за пијано, четири раце (Оп. 39), Бр. 16 во цис-мол, од Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-22 Media:Vibraphone Orchestra, early 1940s.ogg Info · Уреди ]

„Оркестар“ од ксилофонисти и вибрафонисти (видео) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-23 Media:Handel - messiah - 44 hallelujah.ogg Info · Уреди ]

Бр. 44. „Алилуја“ од ораториумот „Месија“ од Георг Фридрих Хендл [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-24 Media:Oh holy night.ogg Info · Уреди ]

„O света ноќ“ (Oh Holy Night) на соло пијано [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-25 Media:Angels We Have Heard On High.ogg Info · Уреди ]

„Ангели слушнавме во висините“ (Angels We Have Heard on High). Кларинет, хорна и придружни гудачки инструменти. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-26 Media:Wolfgang Amadeus Mozart - Klaviersonate C-Dur KV 330 (300h) - 2- Andante cantabile - Schmidt 2000.ogg Info · Уреди ]

Пијано соната во Ц-дур (K 330), Став 2: Анданте кантабиле, од Волфганг Амадеус Моцарт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-27 Media:10 - Vivaldi Winter mvt 1 Allegro non molto - John Harrison violin.ogg Info · Уреди ]

Став 1 (Алегро нон молто) од „Зима“, од „Четирите годишни времиња“ на Антонио Вивалди [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-28 Media:Yeager supersonic flight 1947.ogg Info · Уреди ]

Чак Јегер за прв пат во историјата го пробива звучниот ѕид со Bell X-1 во 1948 г. (видео) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-29 Media:Gloria Patri.ogg Info · Уреди ]

Слава на Отецот“ (Gloria Patri) во аранжман на Хенри Велингтон Гретрикс [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-30 Media:Purcell ode. 8 in a consort of voices.ogg Info · Уреди ]

Ода 8 „Со здружени гласови“ (In a Consort of Voices) од Хенри Персел [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-12-31 Media:Amazing grace.ogg Info · Уреди ]

„Зачудувачка Божја милост“ (Amazing Grace) од Џон Њутон, во изведба на Г-дин и Г-ѓа Н. В. Брејли во 1939 г. [ Уреди (mk) · (en) ]