Commons:Медија на денот/Ноември

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
други јазици:

čeština | Deutsch | English | français | 日本語 | 한국어 | македонски | polski | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Петок
29
Јули
Месеци : Јан · Фев · Мар · Апр · Мај · Јун · Јул · Авг · Сеп · Окт · Нов · Дек purge this page's cache

Ова е вклучувачка страница за Снимка на денот, и предвидена е да функционира како табела. Доколку ја уредувате, задолжително внимавајте да остане таква каква што е, за да не се оштети форматирањето. Ве молиме да не ги поместувате и менувате ознаките „“ од оваа страница, освен во случај ако точно знаете што правите. Ви благодариме.

Датум Податотека Опис
Ноември
2009-11-01 Media:Festa - si come sete bella.ogg Info · Уреди ]

„Како сум жеден убавице“ (Si Come Sete Bella), од Костанцо Феста [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-02 Media:Sioux buffalo dance, 1894.ogg Info · Уреди ]

Припадници на индијанскиот народ Сиу изведуваат танц за духовите, 1894 г. (видеоснимка) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-03 Media:Chopin-Berceuse.ogg Info · Уреди ]

„Беркеза“ (Оп. 57), од Фредерик Шопен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-04 Media:Edison speech, 1920s.ogg Info · Уреди ]

Томас Едисон зборува за изумувањето на светилката, крајот на 1920-тите (видеоснимка) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-05 Media:Brahms-waltz11.ogg Info · Уреди ]

Шеснаесет валцери за пијано, чтири раце (Оп. 39), Бр. 11 во б-мол, од Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-06 Media:Laendler in C Minor Hess 68.ogg Info · Уреди ]

Лендлер во ц-мол, од Лудвиг ван Бетовен. [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-07 Media:Active Aeroelastic Wing time lapse.ogg Info · Уреди ]

Забавена снимка на товарни проби на активно аероластично крило (AAW). [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-08 Media:Felix Mendelssohn - Symphonie 3 a-moll - 4. Allegro vivacissimo - Allegro mæstoso assai.ogg Info · Уреди ]

Симфонија Бр. 3 во а-мол (Оп. 56), Став IV, од Феликс Менделсон [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-09 Media:CantateDomino.ogg Info · Уреди ]

„Опевајте го Господа“ (Cantate Domino), од Џовани Кроче [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-10 Media:Ap17 schmitt falls.ogg Info · Уреди ]

Космонаутот Харисон Шмит од Аполо 17 паѓа додека оди по месечината (видеоснимка) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-11 Media:Reveille on bugle.ogg Info · Уреди ]

Три дувачки квинтета, Квинтет бр. 3, Став III, од Џузепе Камбини [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-12 Media:BOCCHERINI Op62n°4 G400 Mvt4 Prestissimo - Jacques Lochet violin and synthesizer.ogg Info · Уреди ]

Гудачки квинтет Бр. 4 (Оп. 62), Став IV, од Лујџи Бокерини [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-13 Media:Acadiane.ogg Info · Уреди ]

Цитроен Акадиан вози во круг (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-14 Media:Handel - messiah - 13 pifa.ogg Info · Уреди ]

Бр. 13. - Пасторална симфонија од ораториумот „Месија“ од Георг Фридрих Хендл [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-15 Media:Woodrow Wilson at a parade, 1918.ogg Info · Уреди ]

Вудро Вилсон на парада (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-16 Media:Beethoven - opus47-3 03.ogg Info · Уреди ]

Виолинска соната Бр. 9 во А-дур („Кројцер“, Оп. 47), Став III, од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-17 Media:Karg-Elert - Caprices for Flute - No.3.allegro alla handel.Op.107.ladybyron.ogg Info · Уреди ]

„30 каприча за флејта“ (Оп. 107), Бр. 3: Алегро ала Хендл, од Зигфрид Карг-Елерт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-18 Media:2004 Venus transit UV.ogg Info · Уреди ]

Преминувањето на Венера во 2004 во УВ спектарот од НАСА (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-19 Media:Home on the range.ogg Info · Уреди ]

Американската народна песна „Дома на пасиштето“ (Home on the Range) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-20 Media:Schubert- Impromptu B-flat6.ogg Info · Уреди ]

Импромпту во си бемол (D 935) Бр. 3, Варијација V, од Франц Шуберт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-21 Media:Johann Sebastian Bach - Klavierkonzert d-moll - 2. Adagio.ogg Info · Уреди ]

Концерт за чембало Бр. 1, Став II, од Јохан Себастијан Бах [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-22 Media:Charlie Chaplin, the Marriage Bond.ogg Info · Уреди ]

Инсерт од немиот филм „Обврзница“ (The Bond) на Чарли Чаплин (1918) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-23 Media:Handel - messiah - 43 thou shalt break them.ogg Info · Уреди ]

Бр. 43. „Ќе ги скршиш“ (Thou shalt break them) од ораториумот „Месија“ од Георг Фридрих Хендл [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-24 Media:Beethoven Moonlight 3rd movement.ogg Info · Уреди ]

Месечева соната“ (Оп. 27, Бр. 2), Став III: Престо агитато, од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-25 Media:Gemini11 launch1.ogg Info · Уреди ]

Лансирањето на Џемини 11 (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-26 Media:Mozart - vesperae de dominica. 6. magnificat.ogg Info · Уреди ]

„Неделни вечерни“ (Vesperae de Dominica) (K321), Став VI: „Магнификат“ од Волфганг Амадеус Моцарт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-27 Media:09 - Vivaldi Autumn mvt 3 Allegro - John Harrison violin.ogg Info · Уреди ]

Став 3 (Алегро) од „Есен“, од „Четирите годишни времиња“ од Антонио Вивалди [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-28 Media:Messerschmitt M17 movie.ogg Info · Уреди ]

Месершмит М17 во лет (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-29 Media:Compere - venite amanti insieme.ogg Info · Уреди ]

„Дојдете сите заљубени“ (Venite amanti insieme), од Лоазе Компер [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-11-30 Media:Purcell ode. 7 beauty, thou scene of love.ogg Info · Уреди ]

Ода 7 „Убавино, ти глетко љубовна“ (Beauty, Thou Scene of Love) од Хенри Персел [ Уреди (mk) · (en) ]