Commons:Медија на денот/Октомври

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
други јазици:

čeština | Deutsch | English | français | 日本語 | 한국어 | македонски | occitan | polski | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Четврток
18
Јануари
Месеци : Јан · Фев · Мар · Апр · Мај · Јун · Јул · Авг · Сеп · Окт · Нов · Дек purge this page's cache

Ова е вклучувачка страница за Снимка на денот, и предвидена е да функционира како табела. Доколку ја уредувате, задолжително внимавајте да остане таква каква што е, за да не се оштети форматирањето. Ве молиме да не ги поместувате и менувате ознаките „“ од оваа страница, освен во случај ако точно знаете што правите. Ви благодариме.

Датум Податотека Опис
Октомври
2009-10-01 Media:Monteverdi - non si levav'ancor.ogg Info · Уреди ]

Втора книга на мадригали, 1st песна, дел 1: „Дури ни новата зора не изгреја“ (Non si levav'ancor l'alba novella) од Клаудио Монтеверди [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-02 Media:Charles Lindbergh flight to Brussels.ogg Info · Уреди ]

Чарлс Линдберг пристигнува во Брисел откако го прелетува Атлантскиот Океан во авионот „Духот на Сент Луис“. (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-03 Media:Beatrice and Benedict.ogg Info · Уреди ]

„Беатриса и Бенедикт“, од Хектор Берлиоз [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-04 Media:Bacterial broth into wells.ogg Info · Уреди ]

Робот става бактериска култура во Петриево чинивче (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-05 Media:Brahms-waltz10.ogg Info · Уреди ]

„Шеснаесет валци за пијано, четири раце“ (Оп. 39), Бр. 10 во Г-дур, од Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-06 Media:Beethoven Hess38.ogg Info · Уреди ]

Бахова фуга во аранжман за гудачки квартет (Хес 38), од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-07 Media:Naval battle.ogg Info · Уреди ]

Поморска битка за време на Првата Кинеско-јапонска војна во 1894 г. (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-08 Media:Ludwig van Beethoven - Symphonie 5 c-moll - 4. Allegro.ogg Info · Уреди ]

Симфонија Бр. 5 во Ц-мол (Опус 67), IV став: „Алегро“, од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-09 Media:Camille Saint-Saëns - The Carnival of the Animals.ogg Info · Уреди ]

Карневал на животните“ од Камиј Сен-Санс (1886). [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-10 Media:Apollo 15 liftoff from the Moon.ogg Info · Уреди ]

Кревањето на Аполо 15 гледано од Месечината (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-11 Media:Cambini - Quintet3-mov2.ogg Info · Уреди ]

Три дувачки квинтети, „Квинтет Бр. 3“, II став, од Џузепе Камбини [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-12 Media:Pelecanus onocratalus2.ogg Info · Уреди ]

Видеоинсерт со пеликани (Pelecanus onocrotalus). [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-13 Media:Snowing.ogg Info · Уреди ]

Снежни врнежи во една населба (видеоинсерт). [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-14 Media:Handel - messiah - 12 for unto us a child is born.ogg Info · Уреди ]

Бр. 12. „Зошто, ни се роди дете“ (For unto us a child is born) од ораториумот „Месија“ од Георг Фридрих Хендл [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-15 Media:Eisenhower video montage.ogg Info · Уреди ]

Сцени од претседателствувањето на некогашниот американски претседател Двајт Ајзенхауер (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-16 Media:Beethoven - Sonata opus 111 -2.ogg Info · Уреди ]

Пијано соната бр. 32 во Ц-мол (Опус 111), II став, од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-17 Media:Felix Mendelssohn - Violinkonzert e-moll - 3. Allegro molto vivace.ogg Info · Уреди ]

Виолински концерт во Е-мол (Оп. 64), III став, од Феликс Менделсон [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-18 Media:A11v 1094228.ogg Info · Уреди ]

Чекори на Месечината од космонаутот Баз Олдрин - Аполо 11 (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-19 Media:Holst- venus.ogg Info · Уреди ]

Бр. 2: „Венера“, од „Планетите“ (Оп. 32) од Густав Холст [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-20 Media:Schubert-mass in g. 5. benedictus.ogg Info · Уреди ]

Миса бр. 2 во Г-дур (D 167), V став: „Бенедикт“, од Франц Шуберт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-21 Media:Jsbach BWV 1013.ogg Info · Уреди ]

Партита во а-мол (BWV 1013), од Јохан Себастијан Бах [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-22 Media:Dosa preparation.ogg Info · Уреди ]

Приготвување на доса (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-23 Media:Handel - messiah - 42 he that dwelleth in heaven.ogg Info · Уреди ]

Бр. 42. „Тој што живее на небесата“ (He that dwelleth in heaven) од ораториумот „Месија“ од Георг Фридрих Хендл [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-24 Media:Der Hölle Rache.ogg Info · Уреди ]

„Кралица на ноќта“ од „Волшебната флејта“, од Волфганг Амадеус Моцарт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-25 Media:Apollo 15 splashdown.ogg Info · Уреди ]

Видеоснимка од слетувањето на Аполо 15 во море [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-26 Media:Wolfgang Amadeus Mozart - Klarinettenkonzert A-Dur - 3. Rondo (Allegro).ogg Info · Уреди ]

Кларинетски концерт во А-дур (K. 622), III став: „Рондо: Алегро“, од Волфганг Амадеус Моцарт [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-27 Media:08 - Vivaldi Autumn mvt 2 Adagio molto - John Harrison violin.ogg Info · Уреди ]

Став 2 (Адаџо молто) од „Есен“, од „Четири годишни времиња од Антонио Вивалди [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-28 Media:Me109 clip.ogg Info · Уреди ]

Месершмит Бф 109 во лет (видеоинсерт) [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-29 Media:faurepiece.ogg Info · Уреди ]

„Дело за обоа и харфа“ од Габриел Форе, во аранжман за фагот и пијано [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-30 Media:Purcell ode. 6 then lift up your voices.ogg Info · Уреди ]

Ода 6 „Тогаш кренете глас“ (Then Lift Up Your Voices) од Хенри Персел [ Уреди (mk) · (en) ]

2009-10-31 Media:Irving Berlin - Oh, How That German Could Love.ogg Info · Уреди ]

„О, како знаеше да сака таа Германка“ (Oh, How That German Could Love) од Ирвинг Берлин [ Уреди (mk) · (en) ]