Commons:Медија на денот/Февруари

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
други јазици:

беларуская (тарашкевіца)‎ | čeština | Deutsch | English | français | 日本語 | қазақша | македонски | polski | português | Winaray | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Недела
20
Август
Месеци : Јан · Фев · Мар · Апр · Мај · Јун · Јул · Авг · Сеп · Окт · Нов · Дек purge this page's cache

Ова е вклучувачка страница за Снимка на денот, и предвидена е да функционира како табела. Доколку ја уредувате, задолжително внимавајте да остане таква каква што е, за да не се оштети форматирањето. Ве молиме да не ги поместувате и менувате ознаките „“ од оваа страница, освен во случај ако точно знаете што правите. Ви благодариме.

Датум Податотека Опис
Февруари
2010-02-01 Media:Festa-afflitti spirti miei.ogg Info · Уреди ]

„Нажалени духови мои“ од Костанцо Феста [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-02 [[Media:]] [ [[:File:|Info]] · Уреди ]

Сцена од смртта на Бони Паркер и Клајд Бароу [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-03 Media:Tschikovsky Op 40.ogg Info · Уреди ]

„Дванаесет фрагменти“ од Петар Илич Чајковски [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-04 Media:Sarcophaga carnaria (Portugal2005).ogg Info · Уреди ]

Мува-месарка се чисти [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-05 Media:Brahms-waltz02.ogg Info · Уреди ]

Шеснаесет валци за пијано, четири раце (Оп. 39), Бр. 2 во Е-Дур, од Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-06 Media:Josquin Des Prez-Tu Pauperum Refugium.ogg Info · Уреди ]

„Голем си ти, Господе“ од Жоскен Де Пре [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-07 Media:A380 takeoff.ogg Info · Уреди ]

Ербас А380 на писта при неговиот прв лет на 27 април, 2005. [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-08 Media:Felix Mendelssohn - Symphonie 3 a-moll - 1. Andante con moto.ogg Info · Уреди ]

Симфонија Бр. 3 во А-мол (Оп. 56), Став 1, од Феликс Менделсон [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-09 Media:CaligaveruntVictoria.ogg Info · Уреди ]

„Ми се замрачија очиве мои“ од Томас Луис де Викторија [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-10 Media:Varanus komodoensis1.ogg Info · Уреди ]

Комодски варан во Дизниевото животинско царство (видео) [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-11 Media:Cambini - Quintet1-mov2.ogg Info · Уреди ]

Три дувачки квинтети, Квинтет Бр. 1, Став 2, од Џузпе Камбини [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-12 Media:Flow, my tears.ogg Info · Уреди ]

Течете, солзи мои“ од Џон Доуланд [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-13 Media:Teddy Roosevelt, San Francisco, 1903.ogg Info · Уреди ]

Американскиот претседател Теодор Рузвелт на смотра на учениците во Сан Франциско (1903) [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-14 Media:Moving Octopus Vulgaris 2005-01-14.ogg Info · Уреди ]

Октопод во движење [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-15 Media:Pelecanus onocratalus1.ogg Info · Уреди ]

Бел пеликан (Pelecanus onocrotalus) [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-16 Media:Karg-Elert - Caprices for Flute - No.1.tempo giusto.Op.107.ladybyron.ogg Info · Уреди ]

Виолинска соната Бр. 6 во А-Дур (Оп. 30, Бр. 1), од Лудвиг Ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-17 Media:Karg-Elert - Caprices for Flute - No.1.tempo giusto.Op.107.ladybyron.ogg Info · Уреди ]

„30 Каприци за флејта“ (Оп. 107), Бр. 1: Темпо џусто, by Зигфрид Карг-Елерт [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-18 Media:Bleriot XI movie.ogg Info · Уреди ]

Тулин Блериот XI во лет [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-19 Media:Pange Lingua Latin in Latin.ogg Info · Уреди ]

„Пеј јазику“ (на латински) [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-20 Media:Schubert-mass in g. 1. kyrie.ogg Info · Уреди ]

Миса Бр. 2 во Г-Дур (D 167), Став 1: Кирие, од Франц Шуберт [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-21 Media:Johannes Brahms - Ungarischer Tanz 5 g-moll.ogg Info · Уреди ]

„Унгарски танци“ (WoO 1), Бр. 5 во г-мол (за оркестар), од Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-22 Media:Reveille on bugle.ogg Info · Уреди ]

Војничко будење со труба во изведба на член на Воениот оркестар на САД [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-23 Media:Handel - messiah - 34 unto which of the angels.ogg Info · Уреди ]

„Кому од ангелите“, од „Месија“ од Георг Фридрих Хендл [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-24 Media:Pietro Mascagni - Cavalleria Rusticana - Intermezzo Sinfonico.ogg Info · Уреди ]

Симфониско интермецо од „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи. Во изведба на Фулданскиот симфониски оркестар под водство на Симон Шиндлер во Големата сала на Оранжеријата во Фулда, Германија на 10 октомври, 2002. [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-25 Media:Shuttle Columbia sound barrier.ogg Info · Уреди ]

Шатлот „Колумбија“ го пробива звучниот ѕид. Спејс шатлот „Колумбија“ бил првиот спејс шатло во орбитната флота на НАСА. Првата негова мисија „STS-1“, траела од 12-14 април 1981 г. [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-26 Media:Mozart - Concerto in D for Flute K.314.ladybyron.ogg Info · Уреди ]

„Концерт во Д за флејта“ (K314) од Волфганг Амадеус Моцарт [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-27 Media:12 - Vivaldi Winter mvt 3 Allegro - John Harrison violin.ogg Info · Уреди ]

Алегро од „Зима“, од „Четири годишни времиња“, од Антонио Вивалди [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-02-28 Media:Controlled Impact Demonstration 3.ogg Info · Уреди ]

Демонстрација на НАСА за контролиран пад (судир)

Ова бил заеднички проект на НАСА и ФАА за тестирање на преживлив авионски пад со далечински управуван беспилотен Боинг 720. [ Уреди (mk) · (en) ]