Commons:Новости за заедницата

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
This project page in other languages:

čeština | Deutsch | English | français | македонски | Bahasa Melayu | 日本語 | norsk nynorsk | русский | Türkçe | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | Zazaki | +/−

Тука се архивираат новостите од Порталот на заедницата по обратен редослед (прво најактуелните).

2010-01-31[edit]

Подигната шестмилионитата податотека!
На 31 јануари 2010 г. беше подигната шестмилионитата податотека, пет месеци по подигањето на петмилионитата. Во текот на тој период се подигнати 250.000 слики од проектот „Географ“.

2009-09-02[edit]

Подигната петмилионитата податотека!
На 2 септември 2009 подигната е петмилионитата податотека, помалку од четири месеци по подигањето на четиримилионитата податотека.

2009-03-04[edit]

Подигната четиримилионитата податотека!
На 4 март 2009 подигната е четиримилионитата податотека, помалку од осум месеци по подигањето на тримилионитата податотека.

2008-07-16[edit]

Подигната тримилионитата податотека!
На 16 јули 2008 подигната е тримилионитата податотека, помалку од осум месеци по подигањето на тримилионитата податотека, помалку од една година по подигањето на двемилионитата податотека.

2007-10-25[edit]

1000+ Избрани слики
Ризницата сега има над 1000 избрани слики. 1000-тата слика е Image:Neuschwanstein_Castle_LOC_print_rotated.jpg.

2007-10-09[edit]

Подигната двемилионитата податотека!
На 9 октомври 2007, помалку од една година по милионитата, подигната е двемилионитата податотека.

2006-11-30[edit]

Подигната милионитата податотека!
Денес Фондацијата Викимедија го објави подигањето на милионитата податотека на Заедничката Ризница. Овие податотеки се одбрани или создадени од 91.006 регистрирани корисници од над 12 различни јазици.

2006-06-02[edit]

CommonsTicker проработе!
Лесно следење од вашиот локален проект на релевантните уредувања на сликите од Ризницата. Побарајте денес!

2006-03-07[edit]

Итно потребно одржување на страниците за помош
Највеќето страници за помош и начечла на Ризницата последен пат се подновени во мај 2005, па дури и англиските верзии најчесто се сосем застарени и бесполезни, а секако, има и неколку дупликати. Затоа ве повикуваме да ни помогнете со расчистување и преведување на страниците - приклучете се кон одржувањето на страниците за помош.

2005-10-26[edit]

МедијаВики сега прифаќа SVG-формат
The Commons now accepts files in размерлив векторски графички (SVG) формат. Овој формат во највеќето случаи е подобар од PNG и се претпочита. Ако сакате да ги претворите старите PNG-знамиња, приклучете се кон проектот „Обележја“ за да се усогласиме.

2005-06-29[edit]

Надградба на МедијаВики 1.5 Бета3
Заедничката Ризница е надградена на новата верзија на МедијаВики - Медијавики 1.5 Бета3. Додадени се корисни функции. За да дознаете повеќе, посетете ја страницата МедијаВики на Ризницата.

2005-05-02[edit]

Шаблони
Список на шаблони за употреба во страници на Ризницата: категории, слики и именски простори за разговори.

2004-12-28[edit]

Повеќејазичен посредник
Благодарение на воведената надградба МедијаВики 1.4, сега можете да го одберете јазикот на посредниот на Ризницата. Одете на вашите нагодувања и кликнете на User data.