Commons:A Wikimédia Magyarország képversenye/Értékelés

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Wikimedia Hungary logo.svg

Ezen a lapon a Wikimédia Magyarország Egyesület által kiírt képek versenyének értékelésével kapcsolatban találhatsz információkat.


Részt vehetek az értékelésben?

Az értékelésben azok vehetnek részt, akik valamelyik Wikimédia-projektben 2009. február 1. előtt regisztráltak, és 2009. március 1-jét megelőző fél évben ezek valamelyikében legalább 100 szerkesztést tettek. Egy szerkesztő csak egyszer szavazhat akkor is, ha több szerkesztői azonosítóval rendelkezik; gyanú esetén a zsűri ezt ellenőriztetheti.

Hogyan értékeljem a képeket?

A verseny értékelése közösségi szavazás segítségével történik. A beérkezett pályázatok értékelése során kell kategóriánként kiválasztani azt a képet, mely a legjobban sikerült. A pályázatok értékelése során figyelembe kell venni a képekkel szemben támasztott valamennyi szempontot (a kép technikai megvalósítását, kompozícióját, hangulatát, mondanivalójának sikeres átadását stb.), valamint azt, hogy a kép milyen mértékben alkalmas a magyar nép, kultúra vagy táj bemutatására.

Az értékelés során az egyes pályázatokra 1, 2 vagy 3 pont adható a * {{pontszám|3}} ~~~~ formában. A pontszámok minőségi értékelést jelentenek, 3 pont jelenti a legmagasabb értéket, a pontszám hiánya pedig a legalacsonyabbat. A pályázatokat csak támogatni lehet (nem kell minden jelöltnek pontot adni és több jelöltnek is adható azonos pont). Egy szavazó az 1–3. kategóriában kategóriánként legfeljebb 15, a 4–5. kategóriában legfeljebb 10 pontot oszthat ki.Ha valaki ennél több pontot oszt ki, akkor a limit elérése utáni szavazatai érvénytelenek. A képekkel kapcsolatos észrevételeket, megjegyzéseket az adott kép vitalapján, az értékeléssel kapcsolatosakat ennek a lapnak a vitalapján lehet tenni.

Meddig lehet szavazni?

2009. július 1. 0:00-tól 2009. július 14. 23:59-ig (UTC).

Ki a győztes?

A verseny a pontszámok összege alapján kerül kiértékelésre (a legtöbb pontszámot gyűjtő kép nyer). Az első három kategória esetén a verseny kategóriánkénti első tíz helyezettje kitüntetésben, kategóriánkénti első három helyezettje Wikimédia-ajándékokban részesül, a 4. kategória esetén az első öt helyezett kitüntetésben, az első három helyezett Wikimédia-ajándékokban részesül, míg az 5. kategória első helyezettjét különdíjjal jutalmazzuk. A nyertes pályaműveket egy online galériában is bemutatjuk.


1. kategória képei · 2. kategória képei · 3. kategória képei · 4. kategória képei · 5. kategória képei