Commons:Ajutor pentru conţinutul multimedia/Unix

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search


Nuvola apps aktion.png
Nuvola apps juk.png
Pagina de ajutor pentru a putea urmări fişiere multimedia la Commons

Pentru a urmări fişiere multimedia

Cerinţe

În primul rând ai nevoie de un program pentru urmărirea conţinutului multimedia. Dacă nu ai instalat un astfel de program, poţi alege unul dintre acestea: Totem, Amarok, MPlayer, Xine, VLC media player, BMP, XMMS, sau poţi alege altul din lista Media playere pentru Linux.

Descărcare codecuri video

Acum trebuie să descarci codecul Ogg Theora pentru conţinut video. Majoritatea distribuţiilor şi a programelor pentru redarea conţinutului video au codecul Ogg Vorbis gata instalat, în acest caz nu trebuie să descarci acest codec.

Dacă folsoeşti "MPlayer", "Xine" or "VLC" pentru urmărirea conţinutului video, nu ai nevoie de codecuri adiţionale pentru a urmări fişierele multimedia încărcate la Commons.

Cea mai simplă metodă de a afla dacă sistemul tău este pregătit pentru redarea conţinutului multimedia este să încerci să urmăreşti un astfel de fişier la Commons şi vei afla dacă sistemul tău este compatibil cu Ogg Vorbis and Ogg Theora.

Dacă sistemul tău nu este compatibil poţi descărca codecul Ogg Theora de aici. Descarcă în calculatorul tău fişierul, iar apoi instalează-l cu managerul de pachete (package manager).

Ai întrebări suplimentare, sau ai întâlnit probleme ? Întreabă aici.
Vă rog să adresaţi întrebările şi în limba engleză, cel mai probabil răspunsurile le veţi primi în aceaşi limbă.