Commons:Brugerportal

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Velkommen til Wikimedia Commons brugerportal

Er du ny på Wikimedia Commons? På vores første skridt og introduktion sider vil du finde informationer om Wikimedia Commons og hvordan du kan bidrage til projektet. Al information er på engelsk, men meget kan også findes på dansk. Du kan gennemse kategorierne ved at klikke på dit ønskede sprog i menuen øverst på hver side.

Nyt

De fleste af hjælpe- og politiksiderne i Commons-navnerummet blev senest opdaterede i maj 2005, selv på engelsk, og er i de fleste tilfælde voldsomt forældede og alt andet end nyttige og der er naturligvis også flere dubletter. Så hjælp venligst med at rydde op og oversætte alle disse sider og deltag i vedligehold af hjælpesiderne.

Kommunikation
Landsbybrønden (engelsk) eller Tinget (norsk)
Stil spørgsmål om problemer du har, Commons-politik eller noget helt tredje.
IRC Kanaler
#wikimedia-commons Wikimedia Commons IRC kanal
#commons.wikimedia for at følge de seneste ændringer på IRC.
International mailing-list
commons-l
Organisering af indhold
Opret og læg op
Efterspurgte billeder, Frie medieressourcer, Ønskede sider
Forbedringer
Ophavsretslige problemer
Wikimedia Commons underprojekter
Vedligehold af hjælpesider, CommonsProject Insignia til koordinering af SVG konvertering, Grafiske evner projektet til kategorisering af brugere efter deres evner, Chinese stroke order projektet.
Politikker og beslutninger
Wikimedia Commons projektmål
Projektets definition og de detaljerede politiksider om licensering, tilladte copyright tags og filtyper giver dig vigtig information om hvad vi er og hvad vi ikke er.
Sletningskriterier
Kriterierne for sletning er tæt forbundne med Wikimedia Commons projektmål. De definerer hvornår og hvordan man sletter indhold som ikke hører til på Wikimedia Commons af forskellige grunde.
Sprogpolitik
Wikimedia Commons er flersproget. Brug Babel for at finde brugere som taler dit sprog. Husk at tilføje information om hvilke sprog du selv forstår til din brugerside. Sprogpolitikken diskuteres på Commons talk:Language policy.
Administratorer
Liste over administratorer og stemmer på anmodninger om administratorstatus. Anmodninger og stemmer om botstatus for bots foregår også her.
Anbefalinger og vejledninger
Hjælpeindeks
Alle hjælpe-, projekt-, vedligeholdelses-, diskussions- og politiksider samt yderligere hjælp til hvordan man arbejder i wikier som Wikimedia Commons er opført der. For en oversigt over Wikimedia Commons projektets egen struktur, se Category:Commons.
Software
Anbefalet software til hver medietype for at kunne skabe og redigere det indhold du vil dele på Wikimedia Commons.
Værktøjer
Værktøjer til at lægge filer op og til vedligeholdelse af Wikimedia Commons, f.eks. Commonist til at lægge et stort antal filer op. Værktøjsintegrationen hjælper dig med at tilføje flere funktioner til din Wikimedia Commons webbrugerflade.
Hvordan man bruger Wikimedia Commons indhold
Oversigt over hvordan man indlejrer Wikimedia Commons indhold i diverse Wikimedia wikier og hvordan tredjeparter kan genbruge Commons indhold. Se også hjælp til medier for software og hints til, hvordan man ser billeder og film og lytter til lydfiler fra Wikimedia Commons. Se udvalgte billeder, dagens billede og dagens mediefil for at finde specielt værdifuldt indhold.