Commons:Bundesarchiv/nl

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Voorbeelden

1867: "Thetis"

1889: Dr. Windthorst & Dr. Miquél, Members of the Weimar Reichstag

1910: Actress performing Maria

1950: Ruins of the Reichskanzlei

1949: children eating ice cream

1968: Helga Lindner, East German swimmer

1972: Bonn, Franz Stadler, Hans-Dietrich Genscher

1989: "Monday demonstation", Leipzig, Nov. 13th

Meer voorbeelden


Alle afbeeldingen (84.492)

Het project[edit]

Als deel van een samenwerking tussen tussen Wikimedia Deutschland en het Duitse Bondsarchief zal Wikipedia Commons vanaf dinsdag 4 december 2008 een massale upload van nieuwe afbeeldingen meemaken. Door een gift van het Bondsarchief kunnen we ongeveer 100.000 afbeeldingen tegemoet zien, die in de meeste gevallen de Duitse geschiedenis (inclusief DDR) als thema hebben.

De afbeeldingen vallen onder de Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 Germany License (CC-BY-SA)-licentie. Wikimedia Deutschland en het Bondsarchief hebben een samenwerkingsverdrag afgesloten waarin onder meer staat dat het Bondsarchief voldoende rechten bezit om deze licentie beschikbaar te stellen.

De afbeeldingen zijn verkleind tot 800 pixels aan de lange zijde.

Het andere onderdeel van de samenwerking is een tool om data van personen te verbinden. De verbinding gaat van een lijst, die het Bondsarchief heeft samengesteld, naar de gegevens op de Duitstalige Wikipedia en het persoonsbestand van de Duitse Bibliotheek (de Duitstalige Wikipedia doet dit al sinds 2005).

Voor zover we weten is de donatie van 100.000 afbeeldingen de grootste enkele donatie voor Wikimedia Commons tot nu toe. We hopen dat dit het begin van een lange relatie is die mischien een voorbeeld voor andere archieven en databanken kan zijn.

Foutenrapportage[edit]

Zie Error reports (Engelstalig)

Technische info[edit]

Te doen[edit]

Er is een hoop te doen naast het uploaden van de afbeeldingen, op Commons:Bundesarchiv/Todo staat een losse verzameling. Als je nog iets bedenkt, voeg het gewoon toe.

Meld fouten in de door het Bundesarchiv aangedragen afbeeldingsbeschrijvingen alsjeblieft op Commons:Bundesarchiv/Error reports.

Pers[edit]