Commons:Categorieën

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Categories and the translation is 46% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Categories and have to be approved by a translation administrator.
Outdated translations are marked like this.

Shortcuts: COM:C • COM:CAT

Categorieën zijn bedoeld om bestanden/pagina's over vergelijkbare onderwerpen te groeperen en gemakkelijk terug te vinden. Ze zijn vergelijkbaar met (gecontroleerde) trefwoorden. De categoriestructuur is de voornaamste manier voor het organiseren en vinden van bestanden op Commons. Het is belangrijk dat elk bestand gevonden kan worden door door de categoriestructuur te bladeren. Om dit mogelijk te maken moet elk bestand direct in een categorie worden geplaatst, en/of op een gecategoriseerde galerijpagina worden geplaatst. Elke categorie zelf dient weer in een algemenere categorie te zijn geplaats, waardoor een hiërarchische structuur ontstaat.

1. Hoe de juiste categorieën vinden

 • Via de zoekbalk rechts bovenin: zoek met eigennamen, geografische namen en/of Engelse zoektermen naar categorieën (zie #Tips voor categoriseren)
 • of zoek met Nederlandse zoektermen naar soortgelijke bestanden en scroll in een bestand naar onderen waar de categorieën staan
 • of zoek via de boomstructuur: begin bij de hoofdcategorie (Category:Topics) en klik door naar de juiste sub-categorie
 • of zoek via een onderwerp in de Nederlandse Wikipedia: vaak staat links op een Wikipedia-pagina een link naar Wikimedia Commons met de juiste hoofdcategorie (onder het kopje "In andere projecten", bijna onderaan in de kolom).
 • Beoordeel vervolgens steeds of een gevonden categorie geschikt is; gebruik anders één van de sub-categorieën of klik via een bovenliggende categorie (die staan onderaan een categorie) naar de juiste categorie. Kies een zo specifiek mogelijke categorie en vermijd te algemene categorieën.

2. Voeg de categorieën toe aan het bestand

 • Selecteer hen in het upload-formulier
 • of voeg hen later handmatig toe via de bestandspagina: klik op "Bewerken" en voeg ze onderaan de bestaande beschrijving toe, volgens het format: [[Category:Categoryname]] (zie #Categoriseer je uploads)
 • of voeg een categorie later handmatig onderaan de bestandspagina toe door op (+) te klikken (vooral handig bij het toevoegen van een enkele categorie)
 • of: gebruik HotCat (zie Help:Gadget-HotCat) (voor gevorderden)
 • of: gebruik Cat-a-lot (zie Help:Gadget-Cat-a-lot) (voor gevorderden)

Categorie-structuur in Wikimedia Commons

Principles

De belangrijkste principes zijn:

Principe van hiërarchie

De categoriestructuur zou (idealiter) een meervoudige hiërarchie moeten zijn met één hoofdcategorie, Category:CommonsRoot. Alle categorieën (behalve CommonsRoot) zouden in ten minste één andere categorie geplaatst moeten zijn en er mogen geen cirkelverwijzingen ontstaan. (Een categorie mag dus niet direct of indirect naar zichzelf verwijzen). De categoriestructuur zou de hiërarchie van de onderwerpen moeten weerspiegelen, van de meest algemene naar de specifiekste.

Principe van modulariteit

De pagina (bestand, categorie) zou geplaatst moeten worden in de meest specifieke categorie(en) waarin de pagina past (niet direct in zijn bovenliggende categorieën). Een categorie kan meerdere bovenliggende categorieën hebben. Een categorie kan zo twee (of meer) verschillende criteria combineren; dergelijke categorieën noemen we "samengestelde categorieën". Bijvoorbeeld: de hoofdcategorie Category:Churches en de hoofdcategorie Category:Belgium hebben een gemeenschappelijke sub-categorie Churches in Belgium.

Principe van eenvoud

Dit principe adviseert om niet teveel verschillende criteria te combineren.

Principe van selectiviteit

We mogen geen items in dezelfde categorie classificeren als ze betrekking hebben op verschillende onderwerpen. De categorienaam moet ondubbelzinnig zijn en mag geen homoniem zijn (een woord dat verschillende betekenissen heeft, zoals bank of vorst).

Principe van universaliteit

Identieke items moeten identieke namen hebben voor alle landen en op alle categorieniveaus. De categorisatiestructuur moet zo systematisch en uniform mogelijk zijn, lokale dialecten en terminologie moeten zo mogelijk onderdrukt worden ten gunste van universaliteit. Verwante categoriseringstakken moeten eenzelfde soort structuur hebben.

Types of reflected relations

The category structure should reflect a hierarchy of concepts, from the most generic one down to the very specific. The structure uses and combines more types of relation, e. g.

 • Hyponymy: a sort/kind/type of… (typically in biological taxonomy)
 • Meronymy: a part of…, a member of… (typically for geographical division, building/room, device/component etc.)
 • Attributes:
  • Qualitative and general attributes (color, shape, size, ability or disability, nationality, technique, quality, awards…)
  • Location: where, in…, from… (place/event, place/building, place/exhibit, place/people, country/language, source/work, factory or country/product etc.)
  • Timing: when (time/event, time/depicted situation, time of birth, inception or construction, time of death, demolition or termination etc.)
 • Agentive and influence relations: (creator/work, device/product, company/product, discipline or profession/their subjects and terms, parent/children, subordination, owner/property, initiator/follower, subject/other subjects dedicated to it or named after it, subject/its duplicate, imitiation, depiction or symbol etc etc.)
 • Modification: original/modified or modified/original (avoid cyclic structure) – renamed, rebuilt, repurposed or transformed subjects.

Categoriestructuur

Voorkom verwijzingen zoals de rode pijl!

De bovenste categorieën (de categorieën in CommonsRoot) splitsen de structuur op als volgt:

 • Category:Image sources - Dit is voor het categoriseren van de bestanden op oorsprong (bepaalde boeken, verzamelingen, enzovoort).
 • Category:Copyright statuses - Dit is voor de categorieën die de licentieinformatie van de bestanden bevatten. Afbeeldingen kunnen in een of meerdere van deze categorieën worden geplaatst door het gebruik van de geschikte licentietype.
 • Category:Media types - Dit is voor de categorieën die het type van het bestand aanduiden, zoals Category:Audio en dergelijke; deze categorisatie wordt over het algemeen niet gebruikt voor afbeeldingen, omdat de overgrote meerderheid van bestanden afbeeldingen zijn.
 • Category:Topics - Dit is de topcategorie voor de onderwerpstructuur van commons. Alle bestanden zouden in één of meerdere categorieën van dit deel van de structuur worden geplaatst, zodat ze door anderen op onderwerp gevonden kunnen worden.
 • Category:User - Dit is voor de categorieën die de gebruikers van commons bevatten, geordend naar zaken als moedertaal en dergelijke. Deze bevat ook de categorie Category:User galleries, die voor de persoonlijke afbeeldingen van de gebruiker bedoeld zijn.
 • Category:Commons - Voor het beleid en onderhoudstaken op Commons. Bestanden moeten daar worden geplaatst wanneer er iets mis mee is.

Gebruiken van de categorieën

Om een pagina toe te voegen (hetzij een afbeelding, een galerijpagina of een categorie) aan een categorie moet [[Category:Categorienaam]] aan het eind van de pagina gezet worden. Voor informatie over het vinden van de juiste categorie voor je uploads en galerijen, lees het deel Categoriseer je uploads hieronder.

Het is zelden noodzakelijk een nieuwe categorie aan te maken, dus voordat je dat doet moet je bekend zijn met de bestaande categoriestructuur en met de gebruiken en het beleid op Commons. Kijk eerst of er een category scheme of een commons project voor je onderwerp is en volg de richtlijnen die daar beschreven staan.

Categorienamen

De Categorienamen moeten altijd in het Engels (zie Commons:Taalregels). Hoewel er uitzonderingen zijn zoals eigennamen, biologische taxa (krijgen wetenschappelijke Latijnse namen) en namen waarvoor de niet-Engelse naam het meest wordt gebruikt in de Engelse taal (of er geen bewijs is voor het gebruik van een Engelstalige versie). Latin alphabets worden in originele vorm gebruikt, inclusief diakritische tekens en afgeleide letters, niet-Latijnse alfabetten worden naar het Engelse Latijnse schrift overgezet (transcriptie). Engelse basistekens (ISO/IEC 646) hebben de voorkeur boven nationale varianten of tekensets voor extensies (bijvoorbeeld 'rechte' apostrofs boven 'gekruld'), waar redelijk.

Categorieën voor personen of objecten moeten in het meervoud: Category:Tools, Category:Artists, Category:Lakes, enzovoort. Dit is anders dan de gebruikelijke richtlijn op de Nederlandstalige Wikipedia, die stelt dat de naam in het enkelvoud is!. Dit gaat niet op voor categorieën als Category:History, Category:Weather en Category:Music, omdat deze namen geen meervoudsvorm in het Engels kennen. Voor het algemeen overleg van MediaWiki's categorie functie, zie manual page on categories.'

There is also a related failed proposal.

Categories grouping subcategories by name should generally be named "by name" rather than "by alphabet" (e.g. Category:Ships by name).

We still lack internationalization for category names, but this issue should be resolved with appropriate changes to the MediaWiki software (see T31928: Show translated titles per user language in categories too). Creating intermingled category structures in different languages would only make things worse.

For a general discussion of MediaWiki's category feature, see the manual page on categories.

Categoriseer je uploads

Om een pagina (ongeacht of het een afbeelding, galerij-pagina of een categorie-pagina is) aan een categorie toe te voegen, klik op "Bewerken" en voeg de volgende code toe onderaan de pagina:

[[Category:Category name]]

Voorbeeld: Als je een figuur over komeetbanen uploadt, kan je de volgende informatie aan de afbeeldingspagina toevoegen:

[[Category:Astronomical diagrams]]
[[Category:Comets]]
[[Category:Astronomical diagrams]]
[[Category:Comets]]

Hierdoor zal de figuur in de categorieën Astronomical diagrams en Comets verschijnen.

Voor informatie over het vinden van goede categorieën voor uw uploads en galerijen, leest u de sectie Een geschikte categorie vinden hieronder.

Een nieuwe categorie aanmaken

Als u geen categorie kunt vinden voor een bestand, kunt u er een aanmaken, maar lees daarvoor eerst het deel Gebruiken van de categorieën.

Een nieuwe categorie aanmaken:

 1. Doe een grondige zoekopdracht om er zeker van te zijn dat er geen bestaande categorie voor dit doel is.
 2. Zoek een afbeelding (of een galerij of andere pagina) die in de nieuwe categorie moet worden geplaatst. Bewerk deze pagina en voeg aan het einde de nieuwe categorieverwijzing in. b.v. [[Categorie:Categorienaam]]. Sla de bewerkte pagina op. De nieuwe categorie verschijnt als een rode link onderaan de pagina.
 3. Klik op die rode link. De nieuwe, lege categorie-pagina wordt weergegeven om te bewerken. U kunt de categorie nu bewerken zoals elke andere wikipagina.
 4. Zorg er tenslotte voor dat alle bestaande bestanden die voor deze nieuwe categorie in aanmerking komen, worden toegevoegd aan de nieuwe categorie.

Een Categoriepagina dient de volgende informatie te bevatten (de belangrijkste informatie bovenaan):

 • Categorieverwijzing(en) die het in één of meerdere bovenliggende categorieën plaatst.
 • Een korte beschrijving die uitlegt wat er in die categorie dient te komen. Het liefst in het Engels, andere talen kunnen worden toegevoegd.
 • Interwikiverwijzingen naar categorieën of pagina's met hetzelfde onderwerp in de wikipedia's.
 • Interwiki or interlanguage links to the article or category with the same topic in Wikipedia by adding the appropriate sitelinks on the corresponding Wikidata page. After creating the category page, click "Add links" under "In Wikipedia" on the bottom of the sidebar to the left to add them.
 • If the category should be sorted according to a different string than the category title, add a {{DEFAULTSORT:}}. For instance, the title of a category about a person would not be the right sort string. For such categories, insert just before the categories a line like {{DEFAULTSORT:Lastname, Firstname}} with the correct sort string. See meta:Categories#Sort key for more information.

Zie ook #Hoe categoriseren: begeleiding per onderwerp voor hulp bij specifieke onderwerpen, bijvoorbeeld categorieën over #People.

Renaming or moving categories

For more appropriate categorization

Pages (including category pages) are categorized according to their subject, and not to their contents, because the contents are generally not a permanent feature of the category page; in particular, you can momentarily find inappropriate contents in a category page.

Example: Assume that Category:Spheres contains only pictures of crystal balls. You must not add Category:Glass in the category page, according to the current contents, because you can have spheres made with a great variety of materials. Normally, any picture showing a glass object would be already categorized in Category:Glass (or in a category of its substructure). So, if the Category:Spheres is really crowded with crystal balls pictures, it would be a better idea to create a new category page, like Category:Glass spheres or Category:Crystal balls, categorized in Category:Spheres and Category:Glass.

Generally files should only be in the most specific category that exists for certain topic. For example files in Category:Looking up the center of the Eiffel Tower should not also be in Category:Paris (see over-categorization below). If you do not find a category that fits your purpose, you can create it — but carefully read the section about using categories first.

Een afbeelding hoeft niet slechts in één categorie te staan; het betekent alleen dat afbeeldingen niet overmatig of in te algemene categorieën worden geplaatst. Bijvoorbeeld een afbeelding van een ijsbeer die wordt gered van een ijsberg door een helikopter, kan in Category:Ursus maritimus, Category:Icebergs, Category:Helicopters, and Category:Search and Rescue, maar niet in Category:Ursidae (beerachtigen) of Category:Aircraft.

Tips voor categoriseren

De categorieën (of galerijen) voor uploads moeten zoveel mogelijk van de volgende vragen beantwoorden:

De bovenstaande vragen hebben betrekking op de belangrijkste aspecten van de te categoriseren afbeelding. Voor sommige afbeeldingen is het logisch om ze allemaal te gebruiken, voor andere afbeeldingen zijn slechts één of twee redelijk. Daarnaast zijn er nog verschillende andere aspecten van de afbeeldingen die kunnen worden gebruikt om de afbeelding te categoriseren:

Deze laatste categorieën zijn nuttig en belangrijk, maar moeten altijd worden gedaan naast de hoofdset met onderwerpscriteria.

Categorization in Wikimedia Commons is more detailed and deep than categorization in Wikipedia projects. Compared to them, Commons has more categories for individual subjects – places, people, organizations, events, terms, etc. Almost every article on a Wikipedia can have a corresponding category on Commons. However, even if there exist more images of an ordinary person or incidental event, it is practical to group them into a special category and categorize that category instead of categorizing all similar images individually to an identical set of parent categories.

Een geschikte categorie vinden

Om geschikte categorieën voor uw uploads te vinden, bladert u door de categoriestructuur vanaf een algemene categorie. Navigeer verder door de subcategorieën totdat u de meest specifieke subcategorie vindt die past bij het bestand dat u hebt geüpload. U kunt door de categoriestructuur navigeren door links naar subcategorieën te volgen, of de boom van subcategorieën uit te breiden door op de ► symbolen vóór subcategorienamen te klikken. Het gedeelte Major categories hierboven biedt een startpunt en de Hoe categoriseren: begeleiding per onderwerp behandelt enkele onderwerpen meer.

Overcategorisatie

Overcategoriesatie vindt plaats wanneer een afbeelding in meerdere categorieën binnen dezelfde tak van de boom worden geplaatst. De algemene regel hiervoor is Plaats een afbeelding in de meest specifieke categorie en niet in de niveaus daarboven.

Bijvoorbeeld: Aangenomen dat gele bollen spheres zijn met een gele (yellow) kleur. Er kan worden gedacht aan de Category:Yellow spheres en Category:Spheres. De te categoriseren afbeelding is een foto van gele knikkers. We categoriseren het bestand in Category:Yellow spheres. Wanneer de afbeelding ook in Category:Spheres wordt geplaatst is er sprake van overcategorisatie, omdat de Category:Yellow spheres al inhoudt dat het om bollen gaat.

Dit gaat op voor de meeste afbeeldingen: zoals hierboven al vermeld, bestanden in Category:Paris moeten niet ook in Category:France worden geplaatst, net als afbeeldingen in Category:Rembrandt niet in Category:Dutch painters moeten worden geplaatst.

Waarom overcategorisatie een probleem is

Vaak wordt aangenomen dat een bestand makkelijker te vinden is wanneer het in meer categorieën wordt geplaatst. Wanneer die gedachtengang wordt gevolgd, zal elke afbeelding van een man in Category:Men komen, omdat je het bestand dan kunt vinden ook al weet je niets over die man. Hierdoor zullen de topcategorieën snel vollopen, waardoor wellicht door duizenden bestanden moet worden gebladerd voordat je de juiste afbeelding vindt. Wanneer iemand op zoek is naar een algemeen plaatje van een man, bijvoorbeeld om een artikel als nl:Man te illustreren zal hij verdrinken in de filmsterren, wetenschappers en politici, voordat hij en algemeen plaatje van een man vindt.

Op een lager niveau is het probleem minder groot, omdat het aantal afbeeldingen daar kleiner is - dit kunnen nog vaak honderden afbeeldingen zijn. Er is nog steeds een probleem, zoals bijvoorbeeld een afbeelding van Albert Einstein. Je weet dat het een Physisist is, dus kijk je daar. Je vindt een afbeelding tussen de honderden andere in de categorie, wat al lastig is, maar het is de enige die daar te vinden is. Omdat er daar een afbeelding stond, ga je er van uit dat er verder geen te vinden zijn in plaats van te zoeken in Category:Physicists from Germany en uiteindelijk Category:Albert Einstein waar wellicht een betere te vinden is. Overcategorisatie leidt dus tot twee problemen, de topcategorieën lopen vol en de gebruikers zullen stoppen bij de meest relevante categorie die ze vonden voor een relevante afbeelding.

Onjuiste categorisatie van categorieën is een oorzaak van over-categorisatie

Hoe vreemd dit ook klinkt, ondercategorisatie kan zelf een oorzaak zijn van overcategorisatie. Dit gebeurt wanneer een categorie zelf niet juist is gecategoriseerd, waardoor een gebruiker een afbeelding overcategoriseert om het in de relevante categorieën te krijgen. Bijvoorbeeld: Category:Eivør Pálsdóttir was alleen gecategoriseerd in Category:People by alphabet. Als ik een afbeelding van haar plaats en weet wie het is, zou ik de afbeelding ook in Category:People of the Faroe Islands en Category:Vocalists plaatsen. Dit is overcategorisatie: de topcategorieën lopen vol door het plaatsen van afbeeldingen daarin.

Een gerelateerd probleem is verkeerde categorisatie: Category:Notting Hill was meer dan een maand lang geplaatst in Category:London (en niet in Category:Kensington and Chelsea, waar Notting Hill in ligt). Wanneer een afbeelding werd toegevoegd, was het erg verleidelijk om de afbeelding in Category:Kensington and Chelsea te plaatsen, omdat deze net zo specifiek leek te zijn als Category:Notting Hill.

Wanneer je dit probleem tegenkomt, probeer dan de categorieën te hercategoriseren als je dit kunt. Dit voorkomt niet alleen overcategorisatie, maar het maakt het ook makkelijker om door de categorieboom te bladeren.

Exception for images with more categorized subjects

A file that depicts only one relevant subject should not be over-categorized. Where a file depicts additional relevant subjects, and the additional subjects do not have their own subcategories, consideration can be given to temporarily categorizing the image in both the subcategory and the parent category.

For example, this situation might arise in the case of a photograph of three politicians, one of whom is Angela Merkel (who has her own Commons category), with two other politicians who do not yet have their own categories. While the image would undoubtedly be categorized in Category:Angela Merkel or one of its subcategories, it would typically be considered to be over-categorization to also include it in Category:Politicians of Germany. Users would, however, be unlikely to search for the two other politicians in the Merkel category. Ideally, we would create specific subcategories for the two other politicians (where warranted), or find other relevant subcategories (e.g. Category:Politicians of Bavaria or Category:Members of the FDP, etc.), that would enable us to avoid over-categorization. In some circumstances, however, we may need to temporarily categorize the image in Category:Politicians of Germany where other appropriate subcategories do not yet exist.

Countries may be categorized as part of multiple overlapping categories. For example, Category:India is in Category:Countries of South Asia as well as Category:Countries of Asia.

Also user categories are exempted of over-categorization as those are not visible to most viewers, and project users include them for many different purposes like sorting, stats, filling values for userboxes, etc.

Hoe categoriseren: begeleiding per onderwerp

For some categories, there is special guidance on how best to sort content within that category. This guidance can be found in a category scheme or a commons project for your topic. There is also some categorizing information in this section and sometimes there is guidance at the top of the category's page, in the Category namespace. So, for instance, some guidance on categorizing content depicting people is at the top of Category:People, and some is in the section People below.

People

Content depicting people should be put in categories which describe them, such as Category:Economists from the United States. Start exploring at Category:People.

Please see Commons:Category scheme People for details on how to name and organize these categories.

Landscapes, outdoor views

Content depicting a given subject from a common vantage point are grouped in Views of Subject from Viewpoint categories such as Views of Cathedral of Seville from the Giralda. Such categories should be subcategories of both the subject's category (Cathedral of Seville in this example) and the viewpoint's category (Giralda in this example).

In this example, the Views of Cathedral of Seville from the Giralda category is not placed directly in the subject and viewpoint categories, but in Views of the Cathedral of Seville and Views from Giralda. Such intermediate categories are often necessary to create structure and avoid over-categorization, particularly for views of a city from a vantage point located within the city. For example, Views of Rome from the Pincio needs the intermediate category Views of Rome to avoid placing it directly in Rome, which would constitute over-categorization.

Texts

Texts, such as scans of books, should normally have a category for each version of the scan and each edition of the text. Thus a book published in three separate editions would have a parent category for the book, three subcategories for each text, and further subcategories for the text as a jpeg, a DjVu, etc., assuming each version had actually been uploaded. (Categories would not be created for editions not held on Commons.) This is particularly important for files in formats other than DjVu and PDF, where the category is the only practical means of keeping the scans together; see eg. Category:The Chronicles of England, Scotland and Ireland, Holinshed, 1587 which contains 2857 jpeg images of page scans.

GLAMs

For categorization issues related to mass content donations from GLAMs (Galleries, Libraries, Archives & Museums), please see Commons:Guide to batch uploading#Categories.

Categorization workflow

Currently, a bot checks if newly uploaded files are categorized in topical categories and attempts to categorize files that are not. Before 17 June 2015, CategorizationBot was responsible for this job. As of June 2019, SteinsplitterBot occasionally checks for uncategorized files. The workflow is the following:

 1. User uploads a new file and adds categories (or not).
 2. A bot checks if the file is categorized.
 3. Users categorize files further (e.g. category diffusion below)

Other, if manual, categorization workflows are possible :

 • Category filling: Use appropriate keywords in the search engine to find the files that should be in a given category, and put them there.
 • Category diffusing: Go to Category:Categories requiring diffusion, select a crowded category, create appropriate subcategories if needed, and move the files to the subcategories. Gadgets like Cat-a-lot and Hotcats can help.

Categories marked with "HIDDENCAT"

Shortcut

Many non-topical categories are marked with __HIDDENCAT__ or {{Hiddencat}} on the category page. For example, see Category:PD NASA in edit mode.

While categories are generally visible on every page, categories marked __HIDDENCAT__ are only visible:

 • on the edit screen: at the end of the screen, below the edit box
 • on category pages:
  • on subcategories to the hidden category: in the normal location, but on a separate line with a smaller typeface and the label "Hidden categories."
  • on parent categories: in the same way as other categories
 • on file description pages and gallery pages: for logged-in users who have selected to "Show hidden categories" in their appearance preferences. This is activated for all newly registered users.

This feature is generally used for template-based categories, such as license tag based categories. For example, placing {{PD-old-100}} on a file description page adds the file to Category:Author died more than 100 years ago public domain images, which is marked with __HIDDENCAT__.

For more details, see the help section on hidden categories for Mediawiki (the software that Commons uses).

Templates for categories

Some templates are designed for use on category pages - see Category:Category namespace templates. If the category is linked to a Wikidata entry, then you can use:

which displays a summary of the topic's information that is available on Wikidata, and also auto-adds birth/death/name/monument ID categories.

Some of the more commonly used ones are Category:Category header templates such as:

Tools

 • Gadgets enabled through the user preferences
  • Cat-a-lot: A tool that helps with moving multiple files between categories or adding categories to search results. [documentation / talk] 
  • HotCatd Easily add / remove / change a category on a page, with name suggestions. [documentation / example / talk] 
  • Gallery Details: Adds a link in the toolbox to display galleries and categories (and Newimages and Search result pages) with extensive details from file description pages and links to easily mark an image without source, etc. If Pretty log is activated, it also works on Log pages. [documentation / talk] 
  • Place categories above content, but below image on file description pages.  Modifies the placement of categories on the user interface.
  • Add a link to category pages to search for the category name with the option "-incategory". This excludes files already in the category (doesn't work if the category was added by a template). [talk] 

Zie ook