Commons:De Kroeg/Archive/2009

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

Contents

problemen[edit]

Zoals de Nederlandstaligen uit nl.wp ongetwijfeld gemerkt hebben, spelen er problemen tussen nl.wp en commons. Zie voor meer info en een (mogelijke) oplossing Commons:Village pump/Policy proposal:No deletion of improved versions of images. Effeietsanders 10:42, 25 February 2006 (UTC)

Kopje Koffie[edit]

Cup of Coffee with Spices.jpg

Hoi allemaal, ik heb de paginas: Commons:Welkom en het Commons:Gebruikersportaal rigoreus geupdate. Mischien wil iemand eens de spel, typ, en stijlfouten eruithalen? Dan neem ik ondertussen even een lekker bakje troost.... Groetjes allemaal.... GeeKaa <>< 11:45, 20 March 2006 (UTC)

Wikimedia Conferentie Nederland[edit]

Hallo allemaal,

Vereniging Wikimedia Nederland organiseert op 2 september 2006 de (grotendeels Nederlandstalige) Wikimedia Conferentie Nederland (vooralsnog alleen een werknaam). Deze bijeenkomst zal gedeeltelijk bestaan uit lezingen en workshops, maar ook uit discussiegroepen rondom de thema's:

 • Feedback uit Boston
 • Wiki-projecten
 • Techniek
 • Gemeenschap
 • Leer elkaar wat

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om een voorstel voor een lezing, discussiegroep, workshop of een andere presentatievorm in te dienen. Meer informatie hierover vindt u op de Wiki van Wikimedia Nederland. Er zijn sprekers nodig, meld u dus aan! Naast het feit dat u er hopelijk veel zult opsteken en mensen zult ontmoeten, zal het er ook heel gezellig worden! Ik hoop van harte u terug te zien op de lijst met voorstellen.

Met vriendelijke groeten, Effeietsanders 21:49, 20 April 2006 (UTC)

Image:Wikipedia.jpg[edit]

Deze naam is al eerder gebruikt, blijkbaar. Het invoeren op geeft het IKON-logo. Verrekijker 22:21, 7 May 2006 (UTC)

Maar dat is geen probleem, want het zijn immers gescheiden projecten? (Ik begrijp sowieso niet waarom deze naam werd gekozen overigens, in het geval van het ikonlogo zou Image:Ikonlogo.jpg toch veel logischer zijn? En voor de kentekenplaat zou ik ook iets anders hebben bedacht... GeeKaa <>< 05:59, 8 May 2006 (UTC)

{{welcome}}[edit]

translate, please? pfctdayelise (translate?) 11:42, 8 June 2006 (UTC)

Done: Template:Welcome/nl. Siebrand 08:18, 9 June 2006 (UTC)

The Commons Journal has opened!![edit]

Please discuss changing in the relative talk page. --ßøuñçêY2K 17:54, 11 June 2006 (UTC)

De Commons Journal is er nu ook in het Nederlands! Siebrand 23:08, 11 June 2006 (UTC)

Lay-out Wikicommons[edit]

Waarom zijn bij elke afbeelding 'File history' en 'Links' weergegeven onder de afbeelding? Deze informatie kan toch eenvoudig opgevraagd worden via het menu respectievelijk boven en links van het artikel. Ik vind het er zo namelijk nogal chaotisch uitzien.

Ook mis ik op de afbeeldingspagina's de mogelijkheden tot uitleg in andere talen (ook nodig voor de zoekfunctie binnen Wikicommons!) en relevante verwijzingen naar andere Wiki-projecten. Inge Habex 22:33, 16 June 2006 (UTC)

Hoi Inge, ik begrijp niet precies waar je kritiek in de eerste alinea zich op richt. Misschien is het even wennen voor je? Wat betreft meertalige beschrijvingen: dat is heel eenvoudig mogelijk. Zie bv.
Nederlands: deze beschrijving van de afbeelding
met de volgende code: {{nl|deze beschrijving van de afbeelding}}.
English: Also possible in English using {{en|text}}
en nog veel meer talen. Duidelijker? Siebrand 23:02, 16 June 2006 (UTC)
Hallo Siebrand e.a.! Deze suggestie heb ik hier gepost omdat het steeds grasduinen is door de vaak vele waarschuwingen, licenties, lijsten van history enzoverder. (95% van de info gaat niet over de afbeelding zelf). Ik merk inderdaad op dat deze manier van weergeven ook gebruikt wordt in de rest van Wikimedia, dus dat veranderen zal wellicht via de hoofdas van het Wiki-gebeuren moeten gaan. Maar vooral voor het gebruik van Commons lijkt het me zo belangrijk dat de inhoudelijke informatie zeer overzichtelijk en duidelijk zijn.
De bovenstaande manier van tekst toevoegen was me inderdaad al duidelijk, maar ze draagt niet echt bij tot een -voor mij althans- aangenaam en efficiënt zoeken in Wikicommons.
De functie {{lang}}, zoals op enkele community-pagina's zouden misschien standaard bij Wikicommons kunnen gevoegd worden.
Stel dat elke pagina (reeds automatisch bij aanmaak) zo'n talenbalk bovenaan heeft. Bij uploaden kan je dan aanduiden in welke taal je de beschrijving van de afbeelding hebt gezet. Wil iemand bewerken en een andere taal toevoegen, dan klikt ie in de talenbalk om in de desbetreffende taal te lezen of te bewerken. (en nog meer gesofisticeerd kan Wikicommons vervolgens altijd de info in je moedertaal weergeven of in andere talen de je machtig bent). Inge Habex 23:42, 16 June 2006 (UTC)
Er wordt druk aan verregaande meertaligheid gewerkt. Het is echter nogal een klus om e.e.a. correct te impelementeren en alle vertalingen te completeren. Projecten die hier o.a. een bijdrage aan leveren zijn betawiki en WiktionaryZ.
Wat betreft het uiterlijk en de structuur van pagina's in de afbeeldingennaamruimte: die heb ik persoonlijk altijd genomen zoals ze zijn. Ik ben niet op de hoogte van discussie over eventuele wijzigingen in structuur of vorm. Siebrand 14:45, 17 June 2006 (UTC)

Interwiki[edit]

Waar kan men nagaan welke interwiki-links er gevormd zijn? (What links here geeft geen links). Dit om eventueel naamswijzigingen te kunnen doorvoeren. Hiervoor moeten alle interwiki-links mee aangepast worden uiteraard. Zie bv. image:Discus_fish.jpg die o.a. in Wikibooks NL gelinkt is. Inge Habex 13:02, 17 June 2006 (UTC)

Wat bedoel je precies? Waar een bestand gebruikt wordt kan je nagaan met CheckUsage ([1]). Je kan natuurlijk zowiezo het bestand al onder de gewenste nieuwe naam uploaden (graag alle informaie van het oude bestand overnemen) en dan het oude taggen met {{duplicate}}, met evt. een uitleg. Groet, NielsF 13:10, 17 June 2006 (UTC)
CheckUsage (en bijgevoegde info) was inderdaad precies wat ik zocht. Ik was gewend deze info bij de -pedia en -books te vinden in het toolbox-menu aan de linkerkant, onder "What links here". Dankuwel voor de info! Inge Habex 13:45, 17 June 2006 (UTC)
Omdat commons een bronproject is - een grote verzameling gecategoriseerde afbeeldingen die vrij gebruikt mogen worden - zijn niet alle links binnen deze wiki, maar vooral vanuit andere wiki's naar afbeeldingen op deze wiki. Als een afbeelding binnen commons zelf gebruik wordt, staat dit op de afbeelding aangegeven. Voor inzicht in het gebruik van een afbeelding in de honderden andere wiki's is CheckUsage het aangewezen instrument. Wees je er wel van bewust dat CheckUsage verouderde informatie kan geven. Hoe verouderd die is wordt bij iedere CheckUsage aangegeven in dagen/uren/minuten 'replication lag'. Siebrand 14:49, 17 June 2006 (UTC)
Aha, good to know. Zijn er trouwens botjes voor linkcorrecties in heel het Wikimedialandschap na titelwijzigingen of dient het altijd volledig manueel te gebeuren? Inge Habex 12:17, 18 June 2006 (UTC)
Daar zijn botjes voor. Zoek op pywikipedia. Siebrand 20:39, 18 June 2006 (UTC)

User:NielsF/Commons:Licentiebeleid[edit]

Ik ben in m'n gebruikersnaamruimte bezig om deze, nmm erg belangrijke pagina, naar het Nederlands te vertalen. Zover alleen de preambule vertaald (grijze vak helemaal bovenaan. Voel je vrij de vertaling aan te passen of een stukje te vertalen. Groet, NielsF 22:21, 1 July 2006 (UTC)

wie doet mee?[edit]

De Vereniging Wikimedia Nederland gaat starten met een project om "vrije" afbeeldingen en tekst van Nederlandse en Vlaamse instanties zoals bijvoorbeeld het ANP, het Rijksmuseum of Ministeries beschikbaar te krijgen onder GFDL of een soortgelijke licentie, in elk geval een licentie die voor de Wikimedia projecten bruikbaar is. We zijn momenteel bezig met het oprichten van een werkgroep. Er zijn al vier mensen die zich hiervoor willen inzetten. Als je ook mee wil doen, graag aanmelden via wiki-mail of hier. Daar kan je ook al je ideeën kwijt. Voor de goede orde: het is niet nodig om lid te worden van de vereniging om mee te kunnen doen. Ik hoop op nog enkele actievelingen! Denk daarbij breed, waarom niet het Fries museum benaderen, of instanties in Zuid-Afrika of Suriname. Elly 16:32, 6 September 2006 (UTC)

De werkgroep afbeeldingen is gestart en heeft een eerste bijeenkomst gepland op 13 oktober 2006. Iedereen is welkom. Zie verder http://nl.wikimedia.org/wiki/Werkgroep_afbeeldingen. Elly 04:54, 28 September 2006 (UTC)

Oude boeken[edit]

Als ik rondkijk op Category:Book covers, dan zie ik dat hier heel wat scans van oude boekomslagen te vinden zijn die op grond van hun ouderdom (de boeken dus, niet de scans) PD zijn. Maar is dat hier ergens vastgelegd? Voordat ik mooie plaatjes van een site als deze ga plukken, zou ik graag wat zekerder van mijn zaak willen zijn. Fransvannes 08:54, 12 October 2006 (UTC)

Scans van boeken zijn digitalisaties van 2D-werk en als het originele werk in PD-old zit, dan is de scan ook PD-old, ongeacht de clain van degene die de scan heeft gemaakt. Zorg in het geval je een heel boek wilt uploaden a.u.b. voor een sjabloon voor navigatie. Mocht je het nog niet kennen: zie The Commonist voor heel veel mediabestanden uploaden zonder te veel handelingen. Cheers! Siebrand 23:14, 12 October 2006 (UTC)
Dankjewel! Fransvannes 17:19, 17 October 2006 (UTC)

Vertaling Email templates[edit]

Ik heb Commons:E-mailsjablonen vertaald. Enige suggesties? Bryan 16:45, 28 October 2006 (UTC)

Prima initiatief. Ik heb wat aanpassingen gemaakt. Siebrand 08:11, 30 October 2006 (UTC)

Bestandsnaam wijzigen[edit]

Ik heb net een foto geupload: Image:Granjean-Cano lines.jpg maar de bestandsnaam is fout (moet zijn: Grandjean-Cano lines.jpg). Ik kan volgens mij niet zelf de titel wijzigen zoals dat op Wikipedia wel kan. Zijn er hier moderators aanwezig die zoiets kunnen doen of moet ik het op een verwijderlijst plaatsen en vervolgens de afbeelding opnieuw uploaden? Alvast heel erg bedankt voor jullie tips :) -- ZanderZ 10:34, 15 January 2007 (UTC)

We kunenn helaas geen afbeeldingen verplaatsen. Ik heb de afbeelding verwijderd, en je kunt hem nu opnieuw op de goede plek uploaden :) -- Bryan (talk to me) 11:55, 15 January 2007 (UTC)
Oke, bedankt! -- ZanderZ 13:06, 15 January 2007 (UTC)

2x is te veel[edit]

Mijn eerste upload hier: Mijn foto voor in mijn GP Er staat zowel image als afbeelding. Moet "image" blijven staan vanwege het internationale karakter van de Commons? Wie wijzigt de naam voor mij? Dan kan ik 'm gebruiken in mijn gebruikerspagina op nl.wikipedia. Nu verwijst de link daar naar dezelfde afbeelding, maar op nl.wikipedia en daar is een verwijderlijstnominatie door een (volgens sommigen) overijverige Siebrand.

O ja, als het in orde is... moet je dan altijd extern linken naar de commons vanuit de nl.wikipedia? Of is er een interne linkmanier ? --Dartelaar [schrijf me!] 02:38, 10 February 2007 (UTC)

Die link kan beter naar User:Dartelaar.--Patrick 14:21, 10 February 2007 (UTC)
Bestanden op Commons kunnen op nl.wikipedia gebruikt worden op eender manier. Of je nu Afbeelding: of Image: schrijft, het komt goed. Aan het bestand op Commons (Image:Afbeelding-Dartelaar.jpg) moet je nog wel een fatsoenlijke licentie toevoegen, zie Commons:Licensing, anders wordt het na een week verwijderd. NielsF|talk/overleg/discussion/discussione 04:51, 10 February 2007 (UTC)

Afbeelding doet vreemd[edit]

Hoi,

Wie weet wat er aan de hand is met Image:Netherlands Emmen Nieuw-Amsterdam Van Gogh Huis.JPG? Ik zie niets, alleen soort van geblokt patroon. Maar wanneer ik op "controleer gebruik" klik, zie ik de afbeelding wel. Ra ra, hoe kan dat? Marco Roepers 15:22, 10 February 2007 (UTC)

Dezelfde problemen zijn aanwezig bij:

Marco Roepers 11:10, 16 February 2007 (UTC)

Hmm vreemd, ik zie ze allemaal prima. Misschien ligt het aan je eigen systeem? In voorkomende gevallen kan je ook proberen zowel je eigen browsercache te verversen (CTRL-F5 in IE, CTRL-SHIFT-R in Firefox). Werkt dat niet dan kan je ook de servercache leegmaken door op bewerk te klikken bij de afbeelding en dan het laatste deel van de link (&action=edit) te vervangen door &action=purge, bijvoorbeeld: http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Image:Netherlands_Emmen_Nieuw-Amsterdam_Van_Gogh_Huis.JPG&action=purge. Groet, NielsF talk/overleg/discussion/discussione 18:12, 16 February 2007 (UTC)
Dank je Niels, het lek is boven water. Ik bedacht me net dat ik ergens had ingeschakeld dat advertenties niet getoond werden. Maar waar had ik dat ook al weer gedaan? Kaspersky blijkt die mogelijkheid te hebben en ik heb hem weer uitgeschakeld. En zie daar de afbeeldingen zijn weer zichtbaar. Marco Roepers 17:41, 17 February 2007 (UTC)
Mooi! Vreemd dat Kaspersky vrije afbeeldingen als advertenties ziet overigens... NielsF talk/overleg/discussion/discussione 17:53, 17 February 2007 (UTC)
Dat is idd vreemd, op het eerste gezicht. Maar ik kwam op het juiste spoor toen ik ontdekte dat de foto van het huis in Nieuw-Amsterdam /ad/ in zijn url had staan.... Marco Roepers 19:23, 17 February 2007 (UTC)

SVG[edit]

Help ! U<0 lukt me niet ! ! ! (Daarom moet ik 0>U schrijven)

<?xml version="1.0" standalone="no"?>
<!DOCTYPE svg PUBLIC "-//W3C//DTD SVG 20010904//EN"
"http://www.w3.org/TR/2001/REC-SVG-20010904/DTD/svg10.dtd">
<svg width="5cm" height="5cm" viewBox="0 0 300 300"
xmlns="http://www.w3.org/2000/svg">
<text
style="font-size:30px"
x="50" y="50">
U>0
</text>
<text
style="font-size:30px"
x="50" y="100">
0>U
</text>
</svg>

Tsi43318 08:39, 18 February 2007 (UTC)

Hoi. SVG is een vorm van XML, wat inhoud dat bepaalde tekens geescaped moeten worden. Dit houdt in dat < < wordt, en & &. -- Bryan (talk to me) 12:11, 18 February 2007 (UTC)
Hartelijk dank ! Tsi43318 15:05, 18 February 2007 (UTC)

Van vernieuwde afbeelding alleen de oude versie zichtbaar[edit]

Ik heb Image:Blijham op topografische kaart 1933.jpg in een verbeterde versie geüpload. De oude versie wordt echter nog steeds getoond. Verlijk maar de afbeelding van de vorige link met deze. Deze laatste link toont de verbeterde afbeelding, die staat dus wel deglijk op de server. Wat te doen om deze zichtbaar te krijgen? Marco Roepers 09:22, 21 February 2007 (UTC)

Marco, omdat er caches voor de afbeeldingen tussen jou en de brondocumenten staan, kan het soms even duren. In het algemeen wordt het probleem opgelost met een CTRL+F5 of een tijdje wachten (geen idee hoe lang). Het forceren van een update van de cache is dus de voorkeursmethode. Siebrand 12:45, 21 February 2007 (UTC)
Ik heb de tweede versie op 14 oktober 2006 geüpload. De eerste ook trouwens. Marco Roepers 13:21, 21 February 2007 (UTC)
De tweede versie is de versie waar je rood uit hebt gehaald. Dat is de versie die ik nu in alle gevallen te zien krijg. Wat is er nu, op dit moment mis, volgens jou? Siebrand 14:16, 21 February 2007 (UTC)
Op dit moment krijg ook ik nu de versie zonder rood te zien. Dat was vanmorgen nog niet zo, ook niet na <ctrl> F5. Maar goed dit wilde ik dus hebben. Apart dat het uitgerekend vandaag dus goed gekomen is. Marco Roepers 16:13, 21 February 2007 (UTC)
Ik heb nog wel een <purge> commando uitgevoerd, zoals boven beschreven en daarna niet mijn browsercache opgeschoond. Zou dat het kunnen zijn? Marco Roepers 16:16, 21 February 2007 (UTC)
Dat zou heel goed kunnen. Purge zorgt ervoor dat de server gedwongen wordt een nieuwe thumbnail te maken. NielsF talk/overleg/discussion/discussione 22:25, 27 February 2007 (UTC)

Image:WappenWeilheiminOberbayern.svg[edit]

Ik heb juist met dit tooltje: [2] een afbeelding omgezet: van Image:WappenWeilheiminOberbayern.jpg naar Image:WappenWeilheiminOberbayern.svg.

Als ik deze afbeelding ga wijzigen op de pagina's waar de jpg versie wordt gebruikt dan doet ie heel raar, deze hier lukt perfect, maar als ik ze dan ook hier wil vervangen lukt dit helemaal niet, dan geeft hij alleen een wit vlak, maar als je erop klikt is het wel in orde. Nu de vragen die hierbij horen:

 1. is de afbeelding goed omgezet
 2. is het tooltje goed of heeft iemand iets beter
 3. is alles met de afbeelding in orde is hoe moet ik de svg dan ingeven, doet een bot dit automatisch en moet ik alleen maar {{SupersededSVG|new image name.svg}} vermelden.

Warddr 15:44, 21 February 2007 (UTC)

Het enige dat ik je kan vertellen is dat MediaWiki een PNG-renditie toont van de SVG en niet de SVG zelf. Op bepaalde afmetingen gaat dat niet goed. In dat soort gevallen kan je proberen de afbeelding 1 pixel kleiner te laten afbeelding (in plaats van 300px 299px). Dat blijkt het vaak wel te werken. Mogelijk weet nl:Gebruiker:IIVQ je hier meer over te vertellen. Siebrand 15:48, 21 February 2007 (UTC)
Waaaaaaa!!!!!! Stop daar onmiddelijk mee! Wat jou tooltje doet is niet zozeer je .JPG naar een vectorformaat omzetten, maar het JPG-bestand "embedden" in je SVG-bestand (ofwel de bitmap niet "vertalen" naar vector, maar de vectorcode voor "gebruik hier een bitmap" invoegen). Resultaat: Je bestand wordt er geen haar beter van (kwaliteit blijft op het JPEG-niveau (=slecht, voor graphics) en de bestandsgrootte is zelfs nog groter dan het oorspronkelijke .JPG-bestand (52 tegen 39 kb). Kennelijk kan de PNG-renderer van Mediawiki daar niet goed tegen. Dat is op zich ok een bug, maar daar heb ik nu geen tijd voor om naar te kijken.
Wat je nu doet heeft geen enkele zin. Wat je moet hebben is een optie die in bijvoorbeeld en:Inkscape "Trace Bitmap" heet - dit is echter geen automatisch proces en vergt wat ervaring en geklooi met parameters, en vaak nog een boel handwerk achteraf.
P.S. Het lijkt, zo geschaald, wel alsof de SVG wat scherper is dan de SVG, maar dat is maar schijn: JPG-schalingen zijn altijd wat "vager" om de onvermijdelijke artefacten die door de compressie ontstaan wat weg te poetsen, iets dat bij SVG niet speelt. In de ongeschaalde versies is de kwaliteit exact hetzelfde.
Groet, IIVQ 22:21, 21 February 2007 (UTC)
Abominatie verwijderd. NielsF talk/overleg/discussion/discussione 22:40, 21 February 2007 (UTC)
en deze twee, ik heb er dit keer veel tijd in gestoken en ik hoop dat het nu in orde is:

.

en waarom werkt die svg versie nu niet? - Warddr 08:58, 23 February 2007 (UTC)
Ik weet het niet waarom die versie niet werkt, maar als je zelf even kritisch naar de kwaliteit van jouw oude versie kijkt, zie je dat die *echt* onder de maat is: de randen zijn helemaal rafelig en de grootte is bovendien 126KB!
Ik heb nu zelf een nieuwe versie eroverheen geupload, die weliswaar nog steeds 40 kb is (met wat handwerk nog wel te halveren), en die er redelijk uit ziet, maar daar ben ik dan ook wel een uur mee bezig geweest. Ik kan je geen exact stappenplan geven, omdat elke keer weer anders is, maar ik heb vooral met trace bitmap gespeeld, en dan de brightness treshold gevarieerd. De grijze rand heb ik met de hand overgetrokken, en de letters zijn niet blauw, maar gaten in een wit masker. Dit alles heb ik met en:Inkscape gedaan, een heel fijn programma als je wat serieuzer met SVG om wil gaan, en met goede hulp en support (o.a. #inkscape)
Ik denk dat een algemene tip is om gewoon heel kritisch naar je eigen resultaten (vooral in de oorspronkelijke grootte) te kijken, en al doende (en experimenterende) leert men. Succes, IIVQ 10:25, 25 February 2007 (UTC)
Ik zal het proberen - Warddr 06:45, 26 February 2007 (UTC)
Kunt u deze nog eens controleren, ik denk dat ik het nu goed heb gedaan - Warddr 16:06, 27 February 2007 (UTC)

- Warddr 16:06, 27 February 2007 (UTC)

Dat lijkt er al meer op. Zit nog 1 onnodig element in, maar niet nodig dat te verwijderen, dat scheelt een byte of 300, terwijl opnieuw uploaden weer 2 kb toevoegd. Maw: goed werk. NielsF talk/overleg/discussion/discussione 22:21, 27 February 2007 (UTC)

NL licensing check[edit]

Hi all. User:Rompipompi has uploaded several images from http://www.wereldphoto.nl/, but since I can't read Dutch, I can't verify their licensing status. I suspect that they're copyright violations. Could someone check the site and let me know what it says on my talk page? Thanks! ~MDD4696 15:40, 27 February 2007 (UTC)

No mention of free licensing. -- Bryan (talk to me) 16:02, 27 February 2007 (UTC)
The images were used in an already deleted article, a kind of advertisement about a travel company, see nl:Overleg gebruiker:Rompipompi. JePe 12:15, 28 February 2007 (UTC)

Afbeeldingen verplaatsen naar Commons met bot[edit]

Sinds vandaag heb ik een (beta)versie van een bot tot mijn beschikking waarmee ik afbeeldingen eenvoudig kan verplaatsen van een Wikimedia wiki naar Wikimedia Commons. Afbeeldingen die op deze wijze zijn verplaatst moeten nog gecontroleerd worden. Als je mee wilt helpen, kijk dan in Category:Files moved from nl.wikipedia to Commons requiring review. Op dit moment wordt het NuCommonssjabloon op nl.wp nog niet juist aangepast als de naam van de afbeelding is veranderd. Ik verwacht dat dit morgen is opgelost.

De review bestaat uit het vaststellen of de afbeelding inderdaad terecht is verplaatst (zou in 99,9% van de gevallen goed moeten zitten), het opschonen van het sjabloon (overbodige licentiesjablonen verwijderen, nl.wp categorieverwijzingen verwijderen, beschrijving opschonen en binnen {{nl}} plaatsen, categoriecontrole en correctie waar nodig. Als de afbeelding NIET terecht op Commons staat, nomineer de afbeelding dan voor verwijdering (evt. ook op nl.wp). Als je admin bent op nl.wp, kan je na controle de afbeelding

De afbeeldingen die nu worden verplaatst zijn gemarkeerd met nl:Sjabloon:VNC. De categorie bevat o.a. alle afbeeldingen met nl:Sjabloon:Eigenwerk en afbeeldingen die expliciet voor verplaatsing naar Commons zijn gemarkeerd met VNC.

Laat een vraag achter op mijn overlegpagina als je vragen hebt. Ik ben van plan om de queue Category:Files moved from nl.wikipedia to Commons requiring review niet groter te laten worden dan 100 afbeelding, om te voorkomen dat de afbeeldingen voor controle genomineerd worden voor verwijdering. Siebrand 11:30, 4 March 2007 (UTC)

Waarom een externe link naar NL, je kan toch beter [[:nl:]] plaatsen - Warddr 16:24, 4 March 2007 (UTC)
Dat is de manier waarop User:Magnus CommonsHelper laat werken... Maakt niet zoveel uit en bij kopieren buiten MediaWiki blijft de link werken. Siebrand 16:26, 4 March 2007 (UTC)

foto's naar publiek domein[edit]

Ik heb een groot aantal foto's van verschillende onderwerpen die vanuit onze archieven naar het publiek domein kunnen. Zo tussen de bedrijven door laad ik er een paar op waarvan ik denk dat er geen of nauwelijks aanwezig zijn. Maar dat blijft koffiedik. Ik heb gewoon geen idee wat er gevraagd wordt er ik heb enkele duizenden foto's om uit te kiezen. Daarnaast hebben we altijd wel ergens tijd om aan een verzoek te voldoen zolang er geen haast bij is.

Is er niet ergens een lijst met verzochte afbeeldingen of zo? Kan iemand mij op weg helpen met de keuze voor onderwerpen? Ik ben niet altijd online en zie internet beperkt. Mij rechtstreeks mailen is makkelijker. Het emailadres is info@fotowebwolf.nl Mailen in plain tekst graag i.v.m. strict afgesteld spamfilter.

Hallo Webwolf, dank je wel voor je aanbod. Ik ben op de hoogte van de volgende wensenlijsten t.a.v. onderwerpen: Commons:Picture requests, nl:Wikipedia:Gewenste_afbeeldingen, en:Wikipedia:Requested_pictures. Probeer alsjeblieft de hoogste beschikbare resolutie van de afbeeldingen te uploaden (6+ megapixel als het uit een digitale camera komt). Ik zie uit naar verdere bijdragen van jouw hand! Siebrand 10:11, 24 March 2007 (UTC)
Hmm, gezien, daar kan ik al een hoop mee. We zullen eens een paar gaan bijladen. Maar nu het volgende; er staat bijvoorbeeld een verzoek voor een foto van een molen, Zeldenrust te Geffen. Volgens mij hebben we die. Maar dat dorp heeft 2 molens en ik weet echt niet of we nu de goede hebben of niet. Nu zal ik de molen wel opladen met als kop "molen Geffen" maar hoe weet de auteur van zo'n artikel nu dat er een foto beschikbaar is? Dat heb ik wel met meer foto's die we geladen hebben. De hoogste resolutie opladen is geen probleem, tot nu hebben we ze geschaald. Meestal begint men te mauwen over die grote lummels van bestanden, serverruimte enz. Vandaar, maar dit is voor ons ook makkelijker opladen. In ieder geval bedankt voor de response, we kunnen even vooruit.
Webwolf, zet een foto in de categorieen zoals Category:Geffen en Category:Mills in the Netherlands. Het uitzoeken van een Category is echter een hele klus. Een goede beschrijving is een goed begin. Daar zouden anderen dan de categorieen bij kunnen zoeken als het voor jou te ingewikkeld is. HenkvD 15:23, 24 March 2007 (UTC)
Beste Mensen, heel erg bedankt voor de tips, ik zal ze zeker ter harte nemen maar voordat ik hier nog meer zotte vragen ga stellen die ik ongetwijfeld ergens kan lezen (na veel zoekwerk); ik zou het helemaal niet erg vinden als iemand mij rechtstreeks via mail een beetje wil bijspijkeren (info@webwolf.be) Ik zie bijvoorbeeld vragen om foto's van bekende mensen, die van die voetballer, Lange Pierre bijvoorbeeld. Is nie zo erg moeilijk maar je zit met een aantal naburige rechten. Maar als ik die persoon zou vragen of ik een prent van hem mag maken voor het publieke domein, moet ik nog zien dat hij weigert. Maar daarvoor ben ik legitimatie nodig, dat kan ik dus nooit op mijn eigen titel. (fotgrafencollectief) Mijn probleem is dat ik overal aan kan voldoen, gegeven de tijd en de mogelijkheden. Mogelijkheden zie ik genoeg maar vadertje tijd spant altijd tegen mij samen:-) Mijn eigen websites moeten ook nog naar het publieke domein over bijvoorbeeld. Wordt ook zo'n klus onder kop "ooit". Foto's op Commons opladen is ook zo'n hobbyklus. Graag gedaan hoor maar ik heb domweg de tijd niet om me fatsoenlijk in te lezen en de interface straft mijn stommiteiten genadeloos af. Categoriën invullen bijvoorbeeld; leuk maar kan ik zelf invullen wat ik wil of zijn er templates voor. Bestandsnamen; hoe lang mogen die zijn? Ik gebruik underscores, is dat handig? En zo heb ik duzenden domme vragen. Nou ja, halve Belg en blond, wat wil je?
Gebruik voor molens liever Category:Windmills in the Netherlands en Category:Watermills of the Netherlands (dat het één in heeft en het ander of kan ik ook niet helpen. Wordt dat ooit nog eens gestroomlijnd?). Fransvannes 09:38, 19 April 2007 (UTC)
Ik geloof dat een tijdje geleden daar over besloten is. Ik heb echter geen idee welke van de twee het moet zijn. -- Bryan (talk to me) 09:44, 19 April 2007 (UTC)

borrel in Utrecht op 21 april a.s.[edit]

Zie deze aankondiging. Elly 12:47, 3 April 2007 (UTC)

Zoeken in commons[edit]

Ik vind het verschrikkelijk jammer dat de zoekbox er niet meer is. Hierdoor gaat de functionaliteit van commons sterk achteruit. Zo kan ik plaatjes die niet gecategoriseerd zijn niet meer vinden. Ongelooflijk dat ze dit verwijderd hebben.Rasbak 09:55, 5 April 2007 (UTC)

Wat bedoel je, Rasbak. Ik zie nog steeds een zoekbox staan. Gebruik jij wellicht een andere skin dan monobook? Siebrand 09:52, 13 April 2007 (UTC)

Vandalisme[edit]

Kan iemand deze vandaal eens een waarschuwing geven voor het geklieder op de OP van deze kroeg? : 213.197.255.49
Ik weet niet hoe het moet hier op commons anders had ik het zelf gedaan. - Warddr 09:07, 13 April 2007 (UTC)

Ach, 't valt wel mee... Nu nog niets aan doen denk ik. Het vandalisme noemen is wat zwaar IMO. Siebrand 09:58, 13 April 2007 (UTC)

Bestand met permissie voor gebruik overhalen van en:[edit]

Hoi lui,

Ik wil en:Image:Edward-Said.jpg op Commons hebben; dit bestand is gebruikt met permissie van de webmaster, allowing it to be freely (...) exploited in any way by anyone for any purpose (...) as if in the public domain. Kan ik dat bestand gewoon hier uploaden onder verwijzing naar en:? Qwertyus 15:48, 16 April 2007 (UTC)

Te controleren toestemming ontbreekt. Die overleeft hier niet. Siebrand 16:32, 16 April 2007 (UTC)

Uploadteksten in het Nederlands[edit]

Ik ben zo vrij geweest om de engelse uploadformulieren in het Nederlands te vertalen. Voel je vrij om er nog de diverse spelfouten (die er, mezelf kennende, vast wel inzitten) eruit te vissen. User:Ciell/Uploadteksten. Grz, Ciell 10:40, 19 April 2007 (UTC)

Goed werk! Ik zal er morgen naar kijken en als meerdere personen de tekst gecontroleerd hebben, hoop ik dat we deze in het weekend of volgende week live kunnen zetten. -- Bryan (talk to me) 19:15, 19 April 2007 (UTC)
Dank je en lijkt me een sterk plan. Ciell 19:57, 19 April 2007 (UTC)
Al gedeeltelijk gepoetst en geschaafd, ik zag dat Bryan er ook al even naar gekeken had, vanavond ga ik verder. NielsF talk/overleg/discussion/discussione 10:44, 21 April 2007 (UTC)
Ik denk dat hij inmiddels wel klaar is om live te gaan. Ik heb ze in de MediaWiki namespace gestopt:
Ik heb aan pfctdayelise gevraagd om haar bot een de mytalk ed. te updaten, en als dat klaar is kan de link in de sidebar aangepast worden. Indien er nog wijzigingen zijn kunnen die op de respectievelijke overleg pagina's gemaakt worden. Ze staan op mijn volglijst. -- Bryan (talk to me) 17:38, 22 April 2007 (UTC)
Mooi.. het blijkt achteraf simpeler dan ik dacht om ze "live" te zetten. Heb ze ook op de volglijst inmiddels. NielsF talk/overleg/discussion/discussione 21:26, 22 April 2007 (UTC)
Geweldig! Dank jongens :-). Ciell 21:30, 22 April 2007 (UTC)
Jij bedankt voor de voorzet die wij hebben ingekopt :-). NielsF talk/overleg/discussion/discussione 10:54, 23 April 2007 (UTC)

Afbeelding van de dag - welke versie?[edit]

Voor de afbeelding Image:Polychaeta anatomy en.svg die voor 21 mei 2007 als afbeelding van de dag staat is ook een Nederlandstalige versie gemaakt. Zouden we nu niet beter deze Nederlandstalige versie gebruiken als deze afbeelding op de nl.wikipedia afbeelding van de dag is? Deze vraag geldt natuurlijk ook voor vergelijkbare afbeeldingen. Freestyle nl 10:31, 21 April 2007 (UTC)

Als dat sjabloontechnisch mogelijk is lijkt dat mij een goed plan. NielsF talk/overleg/discussion/discussione 10:46, 21 April 2007 (UTC)

PD old[edit]

Hoi, is daar iemand? Ik heb een site gevomden van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en daar zijn heel wat foto`s te vinden die volgens mij PD-Old beslaan, ik wou hier graag duidelijk over of dat inderdaad zo is, en zo ja of er iemend een bot heeft om alles te oploaden????secar one 18:36, 31 May 2007 (UTC)

 • Ohja de link naar de site:
Tot en met 1907 kan je {{PD-old}} aannemen. Siebrand 18:41, 31 May 2007 (UTC)
Levert dit geen problemen op met databankrecht? Nu ben ik daar zelf niet van op de hoogte, maar misschien is het wel handig om daar even naar te kijken. --Erwin85 18:48, 31 May 2007 (UTC)
Niet per see. Zeker niet als je opnieuw categoriseert/verrijkt. Siebrand 18:53, 31 May 2007 (UTC)
Ok, Ik heb voorlopig twee afbeeldingen geupload en geplaatst in, Category:Nederlands Indië, ik hoor graag of ik het sjabloon, de gegevens en de category juist had in gevuld, dank, secar one 19:39, 31 May 2007 (UTC)
Categorienamen zijn meestal in het Engels hier, dus zou ze herplaatsen in Category:Dutch East Indies. Bij date heb je nu datum van uploaden ingevuld, zou ik datum van publicatie/vervaardiging doen, datum upload kan men uit de bestandsgeschiedenis aflezen. NielsF talk/overleg/discussion/discussione 21:45, 31 May 2007 (UTC)

Kaartje gevraagd voor Baarle.[edit]

Voor het artikel Geschiedenis van Baarle op de Nederlandstalige versie van Wikipedia (zie hier) hoop ik dat er iemand is die een kaart kan maken van Baarle met de enclaves. Wie kan er voor zo'n plaatje zorgen? Graag een bericht op mijn overlegpagina Alvast bedankt. Hsf-toshiba 21:47, 7 June 2007 (UTC)

Naam verandering[edit]

Hallo, ik ben sinds vandaag lid van Wikimedia Commons, maar in een haast heb ik snel een naam verzonnen maar later bedacht ik me dat het niet zo slim was om deze naam te doen omdat ik op Wikinews en Wikipedia anders heet. Kan ik mijn naam ergens laten veranderen naar Liveshop ? Tabloid 18:32, 3 June 2007 (UTC)

COM:CHU -- Bryan (talk to me) 19:18, 3 June 2007 (UTC)
Ik zag dat je het nog niet lijkt te hebben veranderd. Je kunt toch ook gewoon een nieuwe acount aanmaken (Liveshop) en een linkje toevoegen op User:Tabloid?  Emil·76  18:17, 19 June 2007 (UTC)

Aankondiging verkiezing leden Board of Trustees[edit]

Een mogelijk bijgewerkte versie van deze tekst staat op meta. Siebrand 08:29, 11 June 2007 (UTC)


Hallo allemaal.

Het verkiezingsproces 2007 voor de Board of Trustees van de Wikimedia Foundation begint op 10 juni 2007. Wikimedianen krijgen de gelegenheid om drie personen te kiezen die redacteuren van Wikimedia-projecten in de hele wereld vertegenwoordigen. De drie verkozen kandidaten worden lid van de Board of Trustees voor een termijn van twee jaar die afloopt in juni 2009. Leden van de Board of Trustees zijn het hoogste besluitvormende orgaan van de Wikimedia Foundation.

De verkiezing verloopt als instemmingsverkiezing met behulp van speciaal daarvoor geschreven programmatuur (die op dit moment besproken wordt). Voorafgaand aan de stemming is er een ondersteuningsfase, waarin iedere kandidaat een bepaald aantal ondersteuningen voor hun kandidatuur moeten verkrijgen. Tijdens de beslissende stemronde kan iedere stemgerechtigde voor iedere kandidaat maximaal één stem uitbrengen. De kandidaten met de meeste stemmen worden verkozen verklaard. In het geval van stakende stemmen wordt er een volgende ronde tussen de betrokken kandidaten georganiseerd.

De stemming vindt plaats via een gesloten stemming (de namen van de stemmers en de gesteunde kandidaten worden open via de wiki openbaar gemaakt). Het tellen van de stemmen wordt uitgevoerd door een externe partij waar op dit moment gesprekken mee lopen.

Kandidaten[edit]

Geïnteresseerden dienen hun kandidatuur kenbaar te maken door het invullen van een formulier op Meta tussen 10 juni 2007 00:00 (UTC) en 23 juni 2007 23:59 . Inschrijvingen na die datum worden niet toegelaten. Kandidaten moeten aan drie voorwaarden voldoen:

1. U heeft tenminste aan één project van Wikimedia bijgedragen één jaar voor 1 juni 2007, zoals te zien is aan de datum van uw eerste bewerking en u heeft tenminste 400 bewerkingen uitgevoerd met dezelfde gebruikersnaam op hetzelfde project op 1 juni 2007.

2. U maakt uw echte naam bekend en bent tenminste 18 jaar oud. (Omdat de identiteit van leden van de Board openbaar is, is het niet mogelijk anoniem of onder pseudoniem een plaats in de Board of Trustees te bezetten.)

3. U krijgt tenminste het vereiste aantal steunbetuigingen van stemgerechtigde gebruikers. Steunbetuigingen worden geplaatst door de gebruikers die de steun betuigen op de daarvoor bestemde pagina gedurende de periode waarin kandidaten geaccepteerd worden.

Kandidaten krijgen tot twee weken om zichzelf te presenteren aan de rest van de gemeenschap van Wikimedia via een verklaring van kandidaatstelling. Vertaalcoördinatoren vertalen de verklaring van kandidaatstelling in een aantal andere talen voordat de verkiezing start. Hoe eerder een een kandidatuur bekend wordt gemaakt, hoe groter de kans dat de verklaring van kandidaatstelling wordt vertaald in andere talen voordat de verkiezing start.

Stemgerechtigden[edit]

Een gebruiker is stemgerechtigd als die al tenminste drie maanden bijdraagt aan een project van Wikimedia, geteld vanaf 1 juni 2007 (dat is vanaf voor 1 maart 2007), zoals te zien is aan de datum van uw eerste bewerking en u heeft tenminste 400 bewerkingen met dezelfde gebruiker gemaakt op 1 juni 2007.

Stemgerechtigden kunnen steun betuigen aan maximaal drie kandidaten. Kandidaten kunnen steun betuigen aan maximaal twee andere kandidaten anders dan zichzelf. Overige regels ten aanzien van steunbetuigingen staan op de pagina over steunbetuigingen.

Gebruikers kunnen hun bewerkingen van verschillende projecten niet combineren om tot het vereiste aantal van 400 bewerkingen te komen om stemgerechtigd te zijn: zij dienen 400 bewerkingen uitgevoerd te hebben op één project en om steun te betuigen of om te stemmen, dient de eerste bewerking van die gebruiker niet later dan drie maanden voor 1 juni 2007 te zijn uitgevoerd. Voor kandidaten is dat niet minder dan één jaar voor 1 juni 2007

In het geval u stemgerechtigd zou zijn op meer dan één project, mag u slechts in één project uw stem(men) uitbrengen.

Tijdspad[edit]

Kandidaatstelling:

 • Vangt aan op: zondag 10 juni 2007 0:00 (UTC)
 • Eindigt op: zaterdag 23 juni 2007 23:59 (UTC)

Steunbetuigingen:

 • Vangt aan op: zondag 17 juni 2007 0:00 (UTC)
 • Eindigt op: zaterdag 23 juni 2007 23:59 (UTC)

Stemmen:

 • Vangt aan op: donderdag 28 juni 2007 0:00 (UTC)
 • Eindigt op: zaterdag 7 juli 2007 23:59 (UTC)

De stemming vindt plaats via een gesloten stemming (de namen van de stemmers en de gesteunde kandidaten worden open via de wiki openbaar gemaakt). Het tellen van de stemmen wordt uitgevoerd door een externe partij waar op dit moment gesprekken mee lopen.

Vertalers[edit]

Als u een andere taal dan Engels beheerst, dan wordt uw hulp bij het vertalen van dit bericht en het posten daarvan in de Wikimedia-projecten van die taal zeer op prijs gesteld. Stel ons alstublieft op de hoogte van uw inspanningen op Meta op meta:Board elections/2007/Translations#Wikimedia projects.

Als u wilt helpen bij het vertalen van andere aankondigingen, voeg uw naam dan alstublieft toe op meta:Board elections/2007/Translations#Coordinators by languages.

Vragen kunt u stellen op de overlegpagina's bij de officiële pagina's of kunt contact opnemen met leden van het Election Committee (hieronder genoemd).

Tenslotte willen we alle kandidaten veel succes wensen in deze verkiezing.

Hoogachtend,
Kizu Naoko
Philippe
Jon Harald Søby
Newyorkbrad
9 juni 2007 22:42 (UTC), Wikimedia Board Election Steering Committee 2007

eigen foto van de kaft van een stripalbum[edit]

Ik ben momenteel bezig aan een reeks artikels over de stripreeks Samber. Van ieder album heb ik een foto van de kaft gemaakt. Maar nu vraag ik me af onder welke licentie dit valt. Is het eigen werk omdat ik de foto's heb gemaakt ? Of hoort hier nog auteursrecht bij ? Onder welke licentie mag ik deze foto's opladen ? Gertcuppens 07:45, 1 July 2007 (UTC)

Je maakt een afgeleid werkt (van de kaft). Op de foto heb jij rechten, maar om de afbeelding onder een vrije licentie vrij te geven, heb je ook toestemming nodig van de rechthebbende van de kaft. Zie ook Commons:Derivative works. Groet, Siebrand 08:01, 1 July 2007 (UTC)

Vrij te gebruiken of niet?[edit]

Zie hier: Een poster van Prison Break. Mag dit of niet? Want, de persoon heeft er enkel Cc-by white.svg bij gezet. Maar ik vroeg me af of dit eigenlijk wel gewoon geüpload mag worden, ivm met het feit dat de Prison Break makers hier waarschijnlijk géén toestemmming voor hebben gegeven? Afhaalchinees 09:26, 11 July 2007 (UTC)

Niet iedereen op Flickr begrijpt wat een afgeleid werk is of betekent. Gebruik altijd gezond verstand als je een licentie ziet zonder referentie naar de bron. Ik denk dat dit als nuweg wegens afgeleid werk gaat. Siebrand 09:33, 11 July 2007 (UTC)

Category[edit]

Koen op Wikipedia heeft mij uitstekend geholpen. Koen heeft alles voorgedaan en uitgelegd. Hiervoor mijn dank. Ik heb zelf een aantal subcategorieën aangemaakt onder Wierden. De volgende

 • Geschiedenis
 • Heelal
 • Kunst&Cultuur
 • Mens&Maatschappij
 • Natuur
 • Religie
 • Sport
 • Gemeente Wierden
 • Techniek
 • Wetenschap

Maar wat gebeurde er nu? Bij Sport gekomen was deze niet aan te maken. Ik heb dit ondervangen door er Sport Wierden van te maken. Een kennis zei tegen mij, wacht eens even Sport bestaat natuurlijk al in het Engels. Oh, wacht even dan kan er dus iets mis zijn. Hij zei mogelijk is het wel de bedoeling dat uitsluitend de woorden in het Engels moeten zijn. Als we in Windows mappen aanmaken dan is de mapnaam de hele directory structuur c:\Wikipedia\Wetenschap en niet alleen Wetenschap zoals lijkt op te gaan binnen de categorieën van Commons. Geef je aan de foto Natuur mee dan komt deze nu automatisch in de categorie Wierden terecht. Dit kan dus niet. In Amsterdam kan ook wel iemand denken, ik zet mijn foto in de category Natuur, dan zit je dus niet goed. Dat is niet de bedoeling. Ik begrijp niet dat het systeem voorbij kan gaan aan de volledige bestandsnaam. Dat is vragen om moeilijkheden. Wat moet ik nu doen? Moet ik overal Wierden achter zetten?

 • Geschiedenis Wierden
 • Heelal Wierden
 • Kunst&Cultuur Wierden
 • Mens&Maatschappij Wierden
 • Natuur Wierden
 • Religie Wierden
 • Sport Wierden
 • Gemeente Wierden
 • Techniek Wierden
 • Wetenschap Wierden

of moet het in het Engels, dan moet er volgens mij ook Wierden achter omdat daar zeker al een groot aantal categorieën al bestaat.

 • History Wierden
 • Heelal Wierden  ?
 • Art&Culture Wierden
 • People&Self Wierden
 • Nature Wierden ?
 • Religion Wierden
 • Sports Wierden
 • Gemeente Wierden
 • Technology Wierden
 • Science Wierden

Mijn Engels is niet zo goed, mogelijk dat iemand de juiste vertaling kan geven van de onderwerpen. Wie heeft met dit onderwerp ervaring en kan mij helpen. Ik wil graag komen met een goede structuur, omdat meer mensen in mijn omgeving goede en professionele foto's willen plaatsen. --Okido 25 jul 2007 01:15 (CEST)

Let wel. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat iemand waar dan ook een foto kan toevoegen aan welke category dan ook. Maar vermoedelijk zal dit niet zijn of haar bedoeling zijn omdat de category gekoppeld is aan Wierden.--Okido 25 jul 2007 01:37 (CEST) --Okido 00:22, 25 July 2007 (UTC)

Ik zie dat er op Wikipedia (nl:Help:Helpdesk#== Commons deel II ==) al antwoord is gekomen. Laat het daar maar eerst beantwoord worden, anders word hier dubbel geantwoord. NielsF ? (en, nl, fr, it) 01:23, 25 July 2007 (UTC)
Dit onderwerp is afgesloten.--Okido 19:17, 30 July 2007 (UTC)

Afbeelding verwijderen[edit]

Image:Sport-&Recreactiebad De Kolk Wierden 2005.jpg Deze bestandsnaam is onjuist. (c teveel). Nieuw geupload onder de juiste bestandsnaam. Bad name toegevoegd en reden gegeven, wanneer wordt de foto nu verwijderd? Kan iemand dit regelen.--Okido 19:15, 30 July 2007 (UTC)

Oké, is geregeld, bedankt.--Okido 17:27, 31 July 2007 (UTC)

Engels[edit]

Deze vraag heb ik al eens eerder gesteld. Is er bij Wikimedia Commons de verplichting om engels te gebruiken bij het aanmaken van een category. Hoe is het toezicht hierop en wat zijn de sancties. Of zegt men als het om subcategorieën gaat die bij een bepaald land of woonplaats horen en wat dieper liggen, dat kan wel in de taal van het betreffende land? Waar je in ieder geval bij het vertalen mee in aanraking komt is het gebruik van in, from en of dit is mij niet altijd duidelijk. Maar dat is een tweede.--Okido 17:43, 31 July 2007 (UTC)

Nederlandse verkeersborden[edit]

Nederlands verkeersbord

Ik ben van plan om alle verkeersborden uit het Nederlandse Reglement verkeersregels en verkeerstekens als svg-afbeelding te uploaden naar Commons in de categorie Diagrams of road signs of the Netherlands. Voor de Duitse verkeersborden is er een speciale template PD-VzKat om de licentie te regelen. Naar analogie hiervan heb ik de template PD-NL-verkeersbord aangemaakt. Zou iemand met verstand van zaken naar deze template kunnen kijken of deze aan alle eisen voldoet? Bouwe Brouwer 21:56, 2 August 2007 (UTC)

Ik weet dat op de Nederlandse wet zelf geen auteursrechten rusten. Geldt dat ook voor dingen die voortvloeien uit de wet, zoals verkeersborden? -- Bryan (talk to me) 09:13, 8 August 2007 (UTC)

De auteursrechten zijn het probleem niet: Er bestaat geen auteursrecht op wetten, besluiten en verordeningen, door de openbare macht uitgevaardigd, noch op rechterlijke uitspraken en administratieve beslissingen. (art. 11 Auteurswet 1912). De verkeersborden staan afgebeeld in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, bijlage 1. Het is trouwens ook nog maar zeer de vraag of een verkeersbord wel een werk van kunst is. Wat ik mij afvroeg is of het licentiesjabloon dat ik bij de afbeeldingen heb geplaatst wel voldoet aan de regels op Wikimedia Commons. Inmiddels heb ik al een derde van de verkeersborden geüpload met het licentiesjabloon en nog geen klachten gekregen dat de licentie-informatie niet goed was. Bouwe Brouwer 20:41, 9 August 2007 (UTC)

Ik heb even een linkje voor de duidelijkheid toegevoegd, maar verder is het prima. Goed werk! -- Bryan (talk to me) 20:48, 9 August 2007 (UTC)

Hartelijk dank. Ik heb zelf ook nog een link naar het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 toegevoegd en een paar kleine tekstuele onvolkomenheden eruit gehaald. Bouwe Brouwer 09:35, 10 August 2007 (UTC)

verplaatsen[edit]

Hulpprogramma Naar Commons Verplaatsen
EN | CS | DE | ES | FR | HE | NL | RU | SK | ZH
Usage of CommonsHelper | Návod na CommonsHelper | Benutzungshilfe für den CommonsHelper | Usando el CommonsHelper | Manuel de CommonsHelper | הוראות שימוש ב-CommonsHelper | CommonsHelper gebruiken | Помощь для программы CommonsHelper | Návod na použitie CommonsHelper | CommonsHelper的用法
Voer een taalcode van een project en een afbeeldingsnaam in en er wordt een afbeeldingsbeschrijving voor u gemaakt die u kunt kopiëren en plakken in het uploadformulier.


Taalcode:
Afbeeldingsnaam:
Nieuwe naam: (alleen voor directe upload; laat leeg om de naam te behouden)
Project: (kan ook wikibooks of wikisource zijn)
Gebruik WikiSense voor categoriesuggesties
Verwijder bestaande categorieën

Heeft iemand hier ervaring mee? De afbeelding staat op Wikipedia en wordt in een tiental artikelen gebruikt. Komt men dan niet te zitten dat dit alles gewijzigd moet worden. De nieuwe category voor Wikimedia commons weet ik wel, maar ik ben bang dat de afbeeldingen in de Wikipedia artikelen verdwijnen en dan ben je nog niet klaar.--Okido 22:40, 15 August 2007 (UTC)

De layout van bovnestaande opmerking is bijzonder slecht. Zelfs na het verbeternen van de layout heb ik nog geen idee waar dit over gaat. HenkvD 19:32, 17 August 2007 (UTC)
Ik denk dat ik weet waar je het over hebt, als je via commonshelper een afbeelding upload op commons en je verwijderd de afbeelding op Wikipedia zal commons het gewoon overnemen en zal de afbeelding niet verdwijnen, als je maar de afbeelding op commons de zelfde naam geeft als op Wikipedia. CrazyPhunk 09:48, 12 September 2007 (UTC)

Vraag[edit]

Hallo. Ik heb een vraagje. Op Wikipedia NL heb ik al een aangepaste handtekening, maar hier lukt het niet. Hoe maak ik een aangepaste handtekening, zoals Freestyle NL met al die kleurtjes? TahR78 (NL) 14:59, 16 September 2007 (UTC)

De handtekening stond niet in je "userspace". Dit is nu aangepast, dus hopelijk werkt het nu wel. Deadstar (msg) 09:27, 18 September 2007 (UTC)
Ik heb al de pagina's Handtekening en Handtekening2, maar als ik {{SUBST:Gebruiker:TahR78/Handtekening2}} in mijn voorkeuren wil zetten en ik onderteken op een overlegpagina, krijg ik alleen die tekst {{SUBST:Gebruiker:TahR78/Handtekening2}} met een link naar mijn gebruikerspagina. Hoe zet je het in je voorkeuren? TahR78 (NL) 10:08, 18 September 2007 (UTC)
In de voorkeuren kan je in het vakje "Signature" html kwijt - wellicht dat je dat kan proberen? Dat het op het moment niet werkt is omdat het geen template is, maar een gewone pagina. Ik neem aan dat als je de pagina verschuift naar Template:HandtekeningTahR78 (oid) het dan wel werkt ((Sorry ben niet zo heel bekend op dit gebied). Deadstar (msg) 10:21, 18 September 2007 (UTC)
Test 1 - http://commons.wikimedia.org/wiki/User:TahR78-NL/Handtekening2 10:54, 18 September 2007 (UTC) (TahR78-NL)
Test 2 - {{HandtekeningTahR78-NL}} 10:56, 18 September 2007 (UTC) (TahR78-NL)
Moet ik gewoon in mijn voorkeuren {{SUBST:User:TahR78/Handtekening2}} zetten? {{HandtekeningTahR78-NL}} 10:56, 18 September 2007 (UTC) (TahR78-NL)
Paste dit in je voorkeuren: '''[[User:TahR78-NL|<font color=darkblue>Tah</font><font color=blue>rim</font><font color=darkblue>-NL</font>]]''' <font color=darkblue></font><small>([[User talk:TahR78-NL|Overleg]])</small> Deadstar (msg) 11:13, 18 September 2007 (UTC)
Test 3 - '''[[User:TahR78-NL|Tahrim-NL''' ([[User talk:TahR78-NL|Overleg]])]] 12:09, 18 September 2007 (UTC) (TahR78)
Hoe maak ik nou een handtekening zoals de gebruiker Freestyle nl? Het is mij nog steeds niet gelukt.@Deadstar: heb je nog een andere oplossing?Ik heb wel de pagina's Handtekening en Handtekening2 klaar staan. Maar hoe zet ik het in mijn voorkeuren? {{SUBST:User:TahR78/Handtekening}} en {{SUBST:User:TahR78/Handtekening2}} helpen niet. Met vriendelijke groeten, TahR78 (NL) · 12:20 (UTC), 18 september 2007

OK- voor mij werkt het als ik {{subst:User:TahR78-NL/Handtekening}} intyp: Tahrim TahR78-NL · Overleg Deadstar (msg) 13:18, 18 September 2007 (UTC)

Ik zal dit proberen in mijn voorkeuren - TahR78 (NL) 13:36, 18 September 2007 (UTC)
Tada! Tahrim-NL (Overleg) 13:39, 18 September 2007 (UTC)

Eigen categorie?[edit]

Kan men een eigen categorie aanmaken met eventueel de eigen gebruikersnaam? Dan kan men alle zelf ge-uploade beelden in een blik bekijken??

Is dit mogelijk of heb ik mijn les niet goed geleerd. User:Spotter2 Groeten - Spotter2

Ja, dat kan, maar houd je aan de naamgevingsconventie. Voor inspiratie, zie Category:User galleries. Groet, Siebrand 08:07, 20 September 2007 (UTC)

Image of Theo van Gogh required (done)[edit]

Sorry for writing in english, but I don't know any dutch. Couldn't somebody from The Netherlands try to obtain a free image of Theo van Gogh (ideally a portrait or an image with van Gogh behind a camera) ? On Commons (Category:Theo van Gogh) we have only images about reactions to his murder, but none of himself. Even in the Dutch Wikipedia (nl:Moord op Theo van Gogh and nl:Theo van Gogh (regisseur)) currently there is no portrait of van Gogh. -- Túrelio 13:49, 14 October 2007 (UTC)

Although this message isn't posted in the wrong place for Commons, I'd say that you'd get more response posting this on nl.wikipedia. The village pump over there is at nl:Wikipedia:De kroeg. Alternatively, you might want to check with the subcomittee of the Dutch chapter promoting free images. NielsF ? (en, nl, fr, it) 00:17, 15 October 2007 (UTC)
Actually, my first request was on :nl, here, but that drew no attention at all. Thanks for the URL; lets see what will happen. I assume it will be easier for a Dutch user to get such an image. -- Túrelio 06:49, 15 October 2007 (UTC)
Following a hint on :nl I finally managed to get it: Image:TheoVanGogh.jpg. -- Túrelio 12:33, 24 October 2007 (UTC)

Foto van de dag[edit]

hallo allemaal, vandaag zou de foto van de dag moeten veranderen. alleen dit gaat niet echt vloeiend. zoals je kunt zien op de hoofdpagina moet de foto die van een pauwenveer zijn. op wikipedia zien de gebruikers die de foto van de dag in hun pagina hebben staan de 1e foto van deze maand De Antelope Canyon. hoe komt dit..? en wat kunnen we er aan doen? groetjes, Merlijn 16:27, 1 November 2007 (UTC)

CC by 3.0 in het Nederlands[edit]

Als ik de pagina Template:Cc-by-3.0 aanklik zie ik dat Nederlands rood is in de Template. Is er een technisch onderlegd persoon die dat kan veranderen, d.w.z. die de betreffende pagina kan aanmaken? Ik kan het (helaas) niet.

Overigens is ht bij Template:Cc-by-sa-3.0 wel in orde!

Dick Bos / WJV&DB 07:58, 17 November 2007 (UTC)

✓  Done -- Bryan (talk to me) 09:12, 17 November 2007 (UTC)

Commons:Picture of the Year/2007/Translations/nl[edit]

Hulp met vertalen en het controleren van vertalingen gewenst! Bij voorbaat dank, -- Bryan (talk to me) 12:05, 7 December 2007 (UTC)

vraag over foto's van Liberace[edit]

Hallo,

ik heb daarnet een viertal foto's van Liberace geupload afkomstig van Flickr. Drie daarvan zijn vrijgegeven onder de volgende licentie [3]. Nu zie ik waarschuwingen verschijnen dat ik ze moet aanpassen of dat er te weinig info bij is gegeven. Ik heb een link naar de afbeelding op Flickr gegeven, evenals de naam van de gebruiker op Flickr van wie het werk afkomstig is erbij gezet. Wat moet ik nog meer doen, want dat is me niet geheel duidelijk. Alvast bedankt. Celloman 20:09, 18 December 2007 (UTC)

Afbeeldingen onder de -ND en -NC varianten van Creative Commons zijn niet toegestaan op Wikimedia Commons. Groet, -- Bryan (talk to me) 12:15, 21 December 2007 (UTC)

nl:Sjabloon:POTD[edit]

Sjabloon:POTD voor de Nederlandse Wikipedia wordt bijgehouden m.b.v. deze pag en deze pag. in mijn gebruikersnaamruimte. Er is een probleempje hiermee, want het script klopt niet in deze (12e) maand. Ik ga dit script niet meer aanpasssen (iem. anders die dat wil/kan doen:be my guest!). Een work-around is om precies op 1 januari 2008 de nieuwe lijst te maken (de oude is geldig tot 31 dec) of om, zoals vroeger, het handmatig in te voeren voor de eerste dagen van januari. Ik was van plan om op 1 januari (in de nacht van) deze nieuwe, dan weer correcte, lijst te kopieëren, maar dit kan ik nu niet doen omdat ik geen bewerkingsrechten meer heb op de Nederlandse Wikipedia. Als iemand anders dit wil doen dan hebben jullie ook vanaf 1 januari weer correcte plaatjes en onderschriften. Met vriendelijke groet,  Emil·76  13:00, 19 December 2007 (UTC)

Mocht iemand anders het script zelf nog willen aanpassen: hier is het de Italiaanse versie van dit script (die gebruiken het ook) voor deze gegenereerde lijst al succesvol door iemand aangepast.  Emil·76  17:26, 20 December 2007 (UTC)

Nieuwjaarsborrel Rotterdam[edit]

Op 19 januari 2008 vanaf 16.00 nieuwjaarsborrel in Rotterdam, locatie Westerpaviljoen, Nieuwe Binnenweg 135, op loopafstand van station Rotterdam Centraal. Zie Google maps. Ik hoop dat jullie kunnen komen. Elly 19:15, 28 December 2007 (UTC)

Verkeerde versie verwijderen[edit]

Ik heb in mijn begintijd - enkele weken geleden - problemen met het uploaden gehad (gestuntel) en 2x twee versies van dezelfde foto geplaatst. Nu kan er één versie weg, maar dat is voorbehouden aan een gekwalificeerd persoon. Ik wil uiteraard de foto behouden waarvan die titel mij achteraf nog het meest aanspreekt. Hoe doe ik dat? --Stunteltje 12:08, 30 January 2008 (UTC)

Als ze exact hetzelfde zijn: in dat geval op de te verwijderen versie {{duplicate|naam van andere file}} zetten. Groeten, -- Deadstar (msg) 14:03, 30 January 2008 (UTC)

Svg-kaarten[edit]

Ik heb wat problemen met zelf tekst toe te voegen aan kaarten in svg (bv. Image:Vruchtbare sikkel.svg). Misschien dat iemand me hierbij helpen? Ik werk met Inkscape dat geen problemen oplevert wanneer ik anderstalige svg-kaarten vertaal (zolang ik zelf geen nieuwe tekstvakken toevoeg en simpelweg de teksten vertaal naar het Nederlands). Nu moet ik voor kaarten die oorspronkelijk heb aangemaakt in svg-formaat converteren naar png om het te kunnen gebruiken. Mvg., Evil berry 13:00, 15 February 2008 (UTC)

Ik heb de broncode van het door jou genoemde voorbeeld geanalyseerd. Als basis is de bitmapafbeelding "Fertile_Crescent_map_blank.PNG" gebruikt. Blijkbaar is dit een variant op Image:Fertile Crescent map.png waarbij de Engelstalige teksten zijn weggehaald. (Hopelijk verkregen van de maker User:NormanEinstein zelf.) Vervolgens heb je er blijkbaar Nederlandstalige teksten aan toegevoegd. De svg-afbeelding heeft twee grote problemen:
 • de afbeelding "Fertile_Crescent_map_blank.PNG" is niet in het bestand zelf opgenomen. Er is alleen een verwijzing naar dit bestand dat bij jou op de harde schijf van je computer staat. De server van Commons kan dit bestand niet vinden.
 • de afbeelding "Fertile_Crescent_map_blank.PNG" is geen schaalbare afbeelding, maar een bitmapafbeelding. Deze wordt niet schaalbaar door deze binnen een svg-afbeelding op te nemen.
Mijn advies is om de kaart gewoon als bitmap te houden en om niet te proberen er een schaalbare afbeelding van te maken. Wellicht is dan Inkscape niet het meest voor de hand liggende programma om Nederlandstalige teksten toe te voegen. Een alternatieve mogelijkheid is om de kaart zonder teksten te vectoriseren bij Vector Magic en dan wel met Inkscape Nederlandstalige teksten toe te voegen. --Bouwe Brouwer 19:16, 15 February 2008 (UTC)
Ik heb de blanco kaart nu via Vector Magic gevectoriseerd en de tekst toegevoegd en het werkt: Image:Vruchtbare sikkel.svg. Heel erg bedankt voor je hulp, mvg. Evil berry 13:53, 16 February 2008 (UTC)
Graag gedaan. Helaas is Vector Magic opeens een commercieel product geworden en kunnen er niet meer gratis afbeeldingen worden gevectoriseerd. --Bouwe Brouwer 22:52, 23 February 2008 (UTC)

Roy Orbison[edit]

Ik heb een afbeelding van Roy Orbison toegevoegd . Deze is van de Engelstalige Wikipedia. De licensie moet in orde zijn, maar op Commons komen er wat alarmbellen. Wie wil en kan dit in orde maken en van de juiste licensie voorzien. Bij voorbaat dank. --Okido 15:12, 26 February 2008 (UTC)

De foto van Roy Orbison heeft geen vrije licentie en wordt op de Engelstalige Wikipedia enkel gebruikt in relatie met het artikel over Roy Orbison. Volgens Amerikaans recht mag dat, dat wordt "fair use" genoemd. Het is niet toegestaan een dergelijke afbeelding op Wikimedia Commons te plaatsen. De relatie met het artikel ontbreekt op Commons en er is onduidelijkheid over niet-Amerikaanse regelgeving. Zie ook: Commons:Licensing#Material under the fair use clause is not allowed on the Commons. De afbeelding mag trouwens ook niet op de Nederlandse Wikipedia worden geplaatst. Zie hiervoor: nl:Fair use. De foto van Roy Orbison zal binnenkort worden verwijderd. De foto zal dan ook uit het door jou gewijzigde artikel nl:Roy Orbison verdwijnen. Bouwe Brouwer 21:25, 26 February 2008 (UTC)
Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Helaas. Het is toch van de gekke dat de afbeelding voor de hele wereld zichtbaar is op de Engelse Wikipedia en dat dit niet kan op de zusterprojecten.--Okido 00:12, 27 February 2008 (UTC)
Inderdaad. Hij zou ook op de Engelstalige Wikipedia verwijderd moeten worden. Fair use is een bedreiging. Siebrand 13:03, 27 February 2008 (UTC)

Hoofdcategorieën[edit]

Is er een pagina op Commons waarop de hoofdcategorieën van Commons te vinden zijn? NL-Romaine 13:29, 3 March 2008 (UTC)

De hoofdcategorie zelf Category:CommonsRoot of de daaronderliggende Category:Categories of Category:Topics of zie ook het kopje Inhoud op de Hoofdpagina. HenkvD 19:08, 5 March 2008 (UTC)

Could you please translate?[edit]

Excuse me I don't speak Dutch. Could anyone translate this template in Ducth here (don't forget to replace the category by Category:Internationalised message templates). Thanks in advance for your help. --TwoWings * to talk or not to talk... 13:34, 12 March 2008 (UTC)

Is gedaan. - Erik Baas 15:40, 12 March 2008 (UTC)

Titel wijzigen[edit]

Kan iemand Image:Nicolette_Kluiver.jpg veranderen in Image:Nicolette Kluijver.jpg? Groeten Freaky 14:42, 24 March 2008 (UTC)

Het enige wat je vzviw kunt doen is er een sjabloon op plaatsen: {Rename|Nicolette Kluijver.jpg} (maar dan met dubbele accolades). - Erik Baas 20:47, 24 March 2008 (UTC)
Je kunt ook zelf de afbeelding opnieuw uploaden onder de goede naam en op de oude pagina {{badname|Image:Nicolette Kluijver.jpg}} zetten. Misschien net zo makkelijk. Dat zal ik zo even doen. --Erwin(85) 21:47, 24 March 2008 (UTC)

Auteursrechten schilderij[edit]

Onlangs is er op de nl.wiki het artikel Christian Dely aangemaakt, waarop onder meer Image:HPIM0184.jpg gebruikt werd. Het artikel is gestart door de zoon van de inmiddels overleden schilder en de rechten zijn dus volgens mij (en door hem bevestigd) in zijn beheer. Mij lijkt dat er dan geen probleem is, de afbeelding is echter al meerdere malen voor verwijdering voorgedragen. Welke licentie moet toegevoegd worden om ervoor te zorgen dat de afbeelding niet meer verwijderd wordt? Alvast bedankt. Vriendelijke groet, --Maurits 14:40, 4 May 2008 (UTC)

Wat er nu staat, publiek domein, is prima. Nadeel daarvan is dat de naam van de schilder niet vermeld hoeft te worden, althans, dat is niet verplicht. Beter lijkt mij een creative-commons licentie. Standaard wordt op Commons gebruikt CC-BY-SA. Zie voor een overzicht Commons:Licensing. Groeten, Elly 16:03, 4 May 2008 (UTC)
Hoi Elly, bedankt. Ik heb het aangepast. --Maurits 17:49, 4 May 2008 (UTC)
Het helpt om de relatie met de maker van het werk in de beschrijving te melden, als ook een volledige naam op te geven. Verder kan het zo zijn dat deze persoon niet de enige rechtenhouder is, maar bv. de rechten deelt met andere erven. Zeker licensering als PD kan een probleem opleveren als de erven nog geld willen maken uit de erfenis. Bevestiging via OTRS is de meest veilige manier als er twijfel bestaat... Siebrand 17:46, 4 May 2008 (UTC)
De persoon geeft aan de enige rechtenhouder te zijn, ik heb deze relatie nu expliciet gemaakt. Vriendelijke groet, --Maurits 20:41, 5 May 2008 (UTC)

Proposal for a new upload form[edit]

There is a proposal for a new upload form. Discussion here: Commons:Village pump#New upload form. Please help to translate all the labels, error messages, and help texts. Thank you, Lupo 09:10, 22 May 2008 (UTC)

To translate, please click here. Thanks, Lupo 11:54, 22 May 2008 (UTC)
It already looks fully translated. - Dammit 12:22, 22 May 2008 (UTC)
The link shows you the English texts. I'll change it in a sec so that it also shows the Dutch texts, many of which do not exist yet! Lupo 12:39, 22 May 2008 (UTC)
Done. If you don't see any red links ending in "/nl", try clearing your cache, or change the text "{{MediaWiki:UploadFormTexts}}" to "{{MediaWiki:UploadFormTexts|lang=nl}}" and click preview. Lupo 12:47, 22 May 2008 (UTC)
I was going to translate MediaWiki:UploadFormUploadFileHelp/nl (as a first attempt ;-), but I can't: "Permission error. You do not have permission to do that, for the following reason: This page provides interface text for the software, and is locked to prevent abuse." - Erik Baas 16:42, 22 May 2008 (UTC)
Yes, only admins can edit there, which is why I said to click here to do translations. Just put the translations in the edit box, mention for which messages they are, and save. I'll pick them up at that page and move them to the MediaWiki-namespace. Cheers, Lupo 18:58, 22 May 2008 (UTC)
No. Too complicated. Sorry. - Erik Baas 22:14, 22 May 2008 (UTC)

Foto's tentoonstelling modeontwerper[edit]

Ik heb foto's van een tentoonstelling van modeontwerper Valentino. Mag ik foto's van de jurken uploaden? Freaky 13:03, 23 May 2008 (UTC)

Spoorboek van Belgie van 1933[edit]

Ik ben in het bezit van het spoorboek van de Belgische spoorwegen van de zomer van 1933. Dit is ouder dan 70 jaar en dus in het publiek domein, volgens mijn interpretatie van de licentieregels. Ik ben van plan de nationale en internationale spoorkaart uit het boek op de commons te zetten.

Als er specifieke dienstregelingstabellen nodig zijn, kan ik die op aanvraag in de commons zetten. Er zitten ook buurtspoorweg dienstregelingen bij. En de meest rare zaken zoals een "Trein-Telegrammen Prijstabel" en een "Prijslijst der Spijs- en Drankzalen". De Internationale verbindingstabel 5 geeft aansluitingen aan tot Caïro en Téhéran.

Groeten,

Smiley.toerist 10:02, 29 May 2008 (UTC)

Helaas is het Belgische auteursrecht hier niet zo duidelijk over. In het Nederlandse auteursrecht geldt inderdaad dat voor werken waarvan namens een niet natuurlijk persoon openbaar worden gemaakt het auteursrecht naar 70 jaar verstrijkt. Het enige wat ik in het Belgische auteurswet lees is dat:
 1. Auteursrecht rust op werken tot 70 jaar naar het overlijden van de auteur
 2. Voor anonieme werken rust het auteursrecht tot 70 jaar naar publicatie
 3. Voor werken die in naam van een arbeidsovereenkomst zijn gemaakt wordt het auteursrecht overgedragen aan het bedrijf waarmee de arbeidsovereenkomst gesloten is.

Mogelijk dat punt 2 hier geldt; ik zou het echter niet zeker weten. -- Bryan (talk to me) 10:44, 31 May 2008 (UTC)

Uploadprobleem[edit]

Met hulp van de CommonsHelper-tool heb ik al meerdere foto's van de Engelse wiki kunnen overplaatsen naar Commons. Dat lukt me niet bij het portret van Henry Kirke Brown, ik krijg steeds foutmeldingen vanwege de ASCII-codes. Hoe krijg ik deze foto (eventueel met andere naam) alsnog op Commons? Ronn 19:55, 30 May 2008 (UTC)

Hoi Ronn, de foto staat nu op Image:Henry Kirke Brown - by Brady's National Photographic Portrait Studio (c. 1870).jpg. Ik heb m'n eigen bot gebruikt, die verslikt zich niet in rare tekens. Multichill 12:37, 31 May 2008 (UTC)
Fijn, dankjewel! Ronn 21:16, 31 May 2008 (UTC)

mijn rechten[edit]

kan iemand mijn rechten eens vertellen?

ik vond deze foto terug op het internet www.maitre-eolas.fr/images/chanoine.png , iemand heeft duidelijk mijn foto Image:Kannunik College.JPG misbruikt zonder naamsvermelding?

gaat er iemand van wikipedia ingrijpen of zal ik naar de rechter stappen? of heeft die gnu licensie echt de waarde van de meeste wikipedia-regeltjes?

Carolus 23:18, 3 June 2008 (UTC)

Alhoewel de foto's op elkaar gelijken, staat er toch een totaal ander hoofd op (met en zonder bril). --Foroa 06:17, 4 June 2008 (UTC)

het gaat hier duidelijk om dezelfde foto; slechts ik weet waar het origineel portret hangt en dit is niet op een openbare plaats. De tweede foto is bewerkt maar zonder mijn naam te vermelden zoals de licentie voorschrijft.Carolus 08:11, 4 June 2008 (UTC)
Inderdaad, volgens de auteur is het een fotomontage. Het is wel zo dat er een tiental foto's van Stillemans in winter-habijt op de web te vinden zijn die er uiterst gelijkaardig uitzien. Om te bewijzen wie de originelen heeft, wie de copies en wie de licentierechten schendt zou je beter een gespecialiseerde firma inhuren. --Foroa 10:34, 4 June 2008 (UTC)
Ik zou een vriendelijk mailtje naar de webmaster sturen met het verzoek aan de licentie voorwaarden te voldoen. In principe zijn GNU licenties rechtsgeldig. Voor zover ik weet is de echter GNU Free Documentation License nog nooit in een rechtzaak geweest. (Een andere GNU licentie, de GNU General Public License echter wel in Duitsland en de US dacht ik) -- Bryan (talk to me) 11:39, 4 June 2008 (UTC)

Je hebt geen rechten op die afbeelding. Het is een oud schilderij in het publiek domein, sorry. - Dammit 12:17, 4 June 2008 (UTC)

Publiek domein of neer: de fotograaf heeft ook zijn rechten dacht ik. --Foroa 13:19, 4 June 2008 (UTC)
Hangt van het land af. Zie Commons:When to use the PD-Art tag. In de VS, Duitsland en Zwitserland heb je in het geval van een "faithful reprodution" geen rechten als fotograaf. In de UK heb gewoon volledige auteursrechten. In Scandinavië heb je gedurende 50 jaar na publicatie rechten. En in Nederland is het een beetje onduidelijk. -- Bryan (talk to me) 14:38, 4 June 2008 (UTC)
Zie ook http://blog.iusmentis.com/2007/10/25/zijn-fotos-van-schilderijen-auteursrechtelijk-beschermd/ -- Bryan (talk to me) 14:39, 4 June 2008 (UTC)

dus met andere woorden die naamsvermelding is dus gewoon zever? hetgeen wat ik al dacht; mensen wijsmaken dat ze aan een goed doel meewerken terwijl anderen zomaar je werk kunnen misbruiken. dat de rechten wegens ouderdom zijn vervallen weet ik ook wel, maar ik had de eis gesteld dat ze mij als naam vermelden bij verspreiding/bewerking. (Creative Commons) Carolus 17:33, 4 June 2008 (UTC)

Snel verwijderen[edit]

Ik had Image:Ejaculation_video.ogg voorgedragen om snel te verwijderen. Kennelijk haalt degene die het bestand oploadt die nominatie gelijk weer weg. Ik heb onvoldoende kennis om dit tegen te gaan. Kan iemand die dat wel heeft er even naar kijken? Het gaat mijns inziens om porno. --Stunteltje (talk) 12:37, 26 June 2008 (UTC)

verwijzing vanuit bijv. google naar mijn geuploade foto's[edit]

Hoe doe ik dat  ???

Alvast bedankt, Gejeka. Gejeka (talk) 17:59, 22 July 2008 (UTC)

FOP België[edit]

Een antal Belgische afbeeldingen is voorgedragen voor verwijdering. De diskussie gaat over COM:FOP#Belgium, maar dat geeft niet veel informatie. Is dat de geldende wet? Er is immers ook een latere wijziging. Verandert die iets? /Pieter Kuiper (talk) 11:56, 1 September 2008 (UTC)

Ik denk dat je die vraag beter op nl-wiki kunt stellen; het onderwerp is daar ook al eerder aan de orde geweest. - Erik Baas (talk) 13:37, 1 September 2008 (UTC)
Bedankt. Ik heb wat discussies gevonden, en nl:Wikipedia:Vrijheid van panorama. De conclusie lijkt duidelijk: je mag niet zonder toestemming prentbriefkaarten uitgeven van het Atomium etcetera. /Pieter Kuiper (talk) 16:06, 1 September 2008 (UTC)

Afbeeldingen in eigen galerij, waar ze niet hoeven[edit]

Ik doe kennelijk iets niet helemaal goed bij het (eerste) gebruik van Commonist, want de foto's belanden in m'n eigen galerij. Hoe krijg ik ze daarvandaan in de hoofdruimte? --Stunteltje (talk) 06:35, 2 September 2008 (UTC)

De Julianabrug gelijk ten zuiden van de sluis Vianen.JPG Mij lijkt alles goed. Mooie foto's. /Pieter Kuiper (talk) 07:19, 2 September 2008 (UTC)
Dank je. Fout al gevonden. Bij gebruik van Commonist moet ik goed opletten waar je wel of niet [[:Category:]] toevoegt. Dat was even fout gegaan. --Stunteltje (talk) 07:33, 2 September 2008 (UTC)

uploaden[edit]

hallo allemaal, ik ben van plan om een stapeltje afbeelding van de toekomstige tweede maasvlakte te uploaden. Deze komen van maasvlakte2.com en zijn op deze manier vrijgegeven: "Al deze beelden mogen worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt mits als bron wordt vermeld: Havenbedrijf Rotterdam N.V., Projectorganisatie Maasvlakte 2." Is het de moeite waard om ze te uploaden, dwz, kunnen we afbeeldingen die op deze manier worden vrijgegeven goed gebuiken? En zo ja, ik heb eens een keer iets horen langskomen over verschillende afbeeldingen tegelijkertijd uploaden. dat daar een programaatje voor zou zijn die dat makkelijker maakt. Graag een antwoord, Groetjes Matthias92 (talk) 13:53, 12 September 2008 (UTC)

Dit is de eerste van het rijtje, zit het boeltje ook qua licencies zo goed in elkaar? Graag een reactie, Matthias92 (talk) 14:40, 12 September 2008 (UTC)
Ik heb de rest nu ook af, Wat is het hier leeg, dit is toch geen kroeg op maandagmorgen maar vrijdagavond? Matthias92 (talk) 16:19, 12 September 2008 (UTC)
Ziet er best goed uit. Je zou kunnen kiezen voor naamsvermelding erbij en dan als naam het Havenbedrijf erbij. Geen idee of dat alternatief beter is. Wel weet ik dat bij de categorieën nu staat: CC-BY-SA-3.0-NL en daar kom je bij een kamelenneus uit. Lijkt mij niet de bedoeling. --Stunteltje (talk) 20:21, 24 September 2008 (UTC)

Duplicates[edit]

In Category Tugboats you'll find an huge number of identical pictures, named Tug with number and Normal tug with number. Is it yes usefull or no and can the duplicates be deleted by a moderator. --Stunteltje (talk) 20:00, 28 September 2008 (UTC)

Inschrijvingen WCN 2008 geopend![edit]

Misschien was het jullie al opgevallen: de inschrijvingen voor de WCN 2008 zijn geopend!
Zaterdag 1 november zal de conferentie plaatsvinden in Utrecht, met ook dit jaar weer tal van interessante sprekers. Bekijk het programma en schrijf je in op de website van de conferentie. Ciell (talk) 06:18, 4 October 2008 (UTC)

Uploaden foto[edit]

Ík ben nieuw op commons en heb nog geen ervaring. Ik heb een paar foto's geupload wat goed ging. Maar nu lukt het me niet meer. Wie kan mij helpen. Na alles te hebben ingevuld verschijnt de loadbalk niet en geeft hij error on page aan. Wat doe ik fout? Zelf toch kunnen oplossen mijn vermelding in de directory was niet goed. mvrgr Gebruiker:G.Lanting G.Lanting (talk) 20:27, 11 October 2008 (UTC)

Hoi G.Lanting, ik zie je berichtje nu pas, maar het is zo te zien al gelukt. Wat ging er uiteindelijk fout? Multichill (talk) 13:14, 15 October 2008 (UTC)

Herindelen elektrotechniek en elektronica[edit]

Er was gevraagd om de betreffende categorieën op de schop te nemen en ik heb er een begin mee gemaakt. Omdat ik bij mijn werkgever indertijd verantwoordelijk was voor de elektrotechnische MESC heb ik m'n oude "coding schedule" erbij gepakt en zal proberen er via die structuur wat meer lijn in te brengen. Maar omdat ik ook nog wel eens iets anders doe dan achter de computer werken, kan het zijn dat je (nog) eventjes tegen een paar onlogische indelingen aanloopt. Aarzel dan niet, maar geef even een seintje. Want tegen elkaar inwerken wordt niemand wijzer van. --Stunteltje (talk) 14:33, 17 October 2008 (UTC)

Ik zie dat je category:Electric motors hebt aangemaakt, waarschijnlijk ter vervanging van category:Electric motor. Maar dit soort veranderingen veroorzaakt problemen op alle wikipedias met een commonscat-link naar deze categorie. Volgens mij wordt het er niet beter van. /Pieter Kuiper (talk) 08:25, 18 October 2008 (UTC)
Ik probeer de zaak in overeenstemming te brengen met internationale standaardisaties. Dat kost hier en daar wat ingrepen. Ik moet me soms inhouden of een toelichting schrijven. Voorbeeld: kWh meters zijn in de volksmond electricity meters. Overigens: conventie op Commons is alle onderwerpen zijn meervoud. --Stunteltje (talk) 11:04, 18 October 2008 (UTC)
Maar als deze meervoud-conventie zo belangrijk is, moet je óf een redirect leggen in category:Electrical motor, of je moet de link veranderen op alle wikipedia's waar deze link voorkomt.
Idem met Category:Electricity meters. Ik vermag niet in te zien waarom category:KWh meters beter zou zijn (grote K is duidelijk fout). Het wordt alleen maar moeilijker te vinden. /Pieter Kuiper (talk) 11:16, 18 October 2008 (UTC)
Die grote K is geslipt, je hebt gewoon gelijk. Bij het verplaatsen van de files is het wel steeds met kWh gedaan, niet op tijd opgemerkt. En ik heb me niet gerealiseerd dat de ook bij categorieën redirects kon aanmaken. Gelijk proberen waar dat nog kan. Sorry. --Stunteltje (talk) 11:46, 18 October 2008 (UTC)
Redirects are evel, zie User_talk:Foroa#Category:Politicians_from_Italy. ik verwijder meestal iedere redirect die de eenvoudige basis naming regels van commons niet respecteert. Commonscat is ook geen goed idee, zoals beschreven in User_talk:Foroa#Deleting_categories. --Foroa (talk) 11:53, 18 October 2008 (UTC)
En ja, Stunteltje doet hier verschrikkelijk veel en goed werk. --Foroa (talk) 11:54, 18 October 2008 (UTC)
Met dank. Maar wijs me gewoon op dingen die ik niet goed doe, liefst op m'n OP, want ik moet nog heel veel leren van wat hier allemaal wel en niet kan. Want mijn principe is steeds geweest, dat ik al doende leer. Maar als ik uitschiet hebben we er allemaal niets aan. Op tijd aan de bel trekken. --Stunteltje (talk) 14:36, 18 October 2008 (UTC)
 • Kan er nu eens naar gekeken worden of in de elektrische en elektronische categorieën alles goed terug te vinden is? Ik moet nog kijken naar de lichtschakelaars, omdat ik vermoed dat Engelsen en Amerikanen daar verschillende namen voor gebruiken. En de kWh meters ben ik nog niet gelukkig mee. --Stunteltje (talk) 22:26, 19 October 2008 (UTC)

Template:Beeldbank[edit]

Not sure if you guys know this, but that template's been nominated for deletion. It's been 2 months and not many people have commented, which is why I'm concerned maybe you guys just don't know. -Nard the Bard 14:05, 1 November 2008 (UTC)

Thank you, I did not know. It is about the images of Verkeer en Waterstaat. /Pieter Kuiper (talk) 14:22, 1 November 2008 (UTC)

Nieuw op Wikipedia, foto licenties[edit]

Hallo, ik ben nieuw hier en zit met (misschien domme) praktische vragen:

sommige bedrijven bieden onder hun rubriek downloads een aantal afbeeldingen aan. Ik weet nu niet goed onder welke voorwaarden deze afbeeldingen vallen. Moet ik een mail sturen naar het bedrijf voor de licentie en of het gebruikt kan worden op wikipedia (zo ja, wat moet ik specifiek vragen). Of mag ik ervan uit gaan dat het publiek bruikbaar is (lijkt me onwaarschijnlijk, maar zoja, wat moet ik ingeven bij upload???)
Hetzelfde voor blogs, kan ik bijvoorbeeld deze foto gebruiken, afkomstig van deze site??? Met welke info bij upload?

--Bouncing Bullet (talk) 14:22, 8 November 2008 (UTC)

Je mag er vanuit gaan dat je een afbeelding niet mag gebruiken, tenzij er expliciet toestemming verleend is. Als je een beheerder van een website om toestemming vraagt, is een simpele ja niet voldoende. Gebruik daarvoor de instructies op Commons:Email templates. Als je een nederlandstalige versie zoekt, laat het even weten.
Op autoblog.nl staat hier informatie over de auteursrechten. Daarin staat dat alles een Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen (cc-by-nc-sa) licentie heeft. Dat betekent automatisch dat het niet geschikt is voor commons of wikipedia, omdat commercieel gebruik toegestaan moet zijn. Zie hiervoor Non-allowable licence terms. --Wimmel (talk) 19:01, 11 November 2008 (UTC)

Foto's van Brussel bedreigd[edit]

Zie Commons:Deletion requests/Artwork from Brussels‎. /Pieter Kuiper (talk) 21:37, 4 November 2008 (UTC)

En nu is het meeste verwijderd. Zonder dat daar een dwingende reden voor was. /Pieter Kuiper (talk) 16:41, 12 November 2008 (UTC)
Reden = COM:FOP#Belgium. Multichill (talk) 17:00, 12 November 2008 (UTC)
Die reden daar is veel te kategorisch geformuleerd, en daardoor verdwijnen er foto's die best kunnen blijven. De wet geeft panoramavrijheid "wanneer het doel van de reproduktie [...] niet het werk zelf is". Hier ging het om metrostations. /Pieter Kuiper (talk) 17:07, 12 November 2008 (UTC)
Wellicht, maar je kansen waren wel verkeken toen je zei: you are talking rubbish and you know it. Multichill (talk) 17:22, 12 November 2008 (UTC)

Van Hall foto's[edit]

De afbeeldingen Image:Gijs van Hall.jpg en Image:Walraven van Hall.jpg zijn volgens mij heel wat jaartjes te vroeg op Commons neergezet. nl:Gijs van Hall (1904-1977) is op die foto zo'n 45 jaar oud zodat die foto waarschijnlijk rond 1950 genomen is en de fotograaf dus niet eens 70 jaar dood kan zijn zoals bij de licentie wordt beweerd. Bij nl:Walraven van Hall (1906-1945) lijkt me dat ook dubieus. Beide foto's hebben zelfde uploader. Kan hier iemand naar kijken? - Robotje (talk) 15:16, 21 November 2008 (UTC)

Ok, gedaan. Bedankt voor het melden. Mocht iemand het boek "Drie Eeuwen, De kroniek van een Nederlandse familie" hebben, of dicht bij nijmegen wonen (http://www.deslegte.com/node/17400), dan kan in dat boek misschien iets meer gevonden worden over Image:Walraven van Hall.jpg. --Wimmel (talk) 20:49, 24 November 2008 (UTC)
Bedankt voor het nomineren voor verwijdering. De kans dat er in dat boek meer staat over de fotograaf is niet zo groot. Op inghist.nl waar de foto van overgenomen is staat immers: "Indien bekend wordt hier tevens aangegeven wie het portret heeft gemaakt en uit welk jaar het dateert." [4] Maar goed, niet geschoten is altijd mis. - Robotje (talk) 14:33, 25 November 2008 (UTC)
Zulke nominaties dienen natuurlijk nergens toe: anonieme fotootjes van uit de oorlog waarvan niemand auteursrecht claimt. /Pieter Kuiper (talk) 16:00, 25 November 2008 (UTC)
Ik snap je punt wel, maar het probleem bij auteursrechten is dat je geen kans krijgt een fout te herstellen. Ik heb deze week nog gelezen dat in duitsland 10.000 euro schadevergoeding is toegekend omdat 6 afbeeldingen 1,5 jaar op een homepage hebben gestaan. Ik zou persoonlijk niet zo'n risico willen nemen, maar als WMF dat wel aan durft bij zo'n anonieme foto uit de oorlog, vind ik dat prima hoor. Ik heb alleen niet de indruk dat dit het geval is. --Wimmel (talk) 23:08, 25 November 2008 (UTC)
Maar commons is geen bedrijf en dit zijn geen beelden van Getty. Dit zijn fotootjes waarvan niemand het auteursrecht claimt. Als je commons voor rechtszaken wilt behoeden, moet je op andere foto's gaan letten. En dan nog - waarom lezen we over Getty's process tegen een computerbedrijfje, maar niets over rechtszaken tegen FlickR? /Pieter Kuiper (talk) 23:29, 25 November 2008 (UTC)
Zie ook Deze foto is waarschijnlijk rechtenvrij. Als er toch iemand gaat klagen dan halen we hem toch gewoon weg? voor enkele vonnissen in Nederland rond auteursrechtenschendingen met foto's op internet. - Robotje (talk) 14:31, 26 November 2008 (UTC)
Precies: concentreer je op recente professionele foto's. Maar daarvan zijn er veel meer auteursrechtschendingen op FlickR dan hier. /Pieter Kuiper (talk) 14:37, 26 November 2008 (UTC)
Die foto van Gijs van Hall is rond 1950 genomen. De fotograaf daarvan zou nog kunnen leven, maar ook als die al enkele jaren dood is, dan nog duurt het tot 70 jaar na diens dood tot de rechten vervallen en kunnen rechtenhebbende (nabestaanden) dus een vergoeding eisen voor het publiceren van die foto. De huidige bedelactie van Wikimedia moet zo'n 6 miljoen dollar opbrengen voor de geplande activiteiten. Afgezien van een gift van 1 miljoen dollar die al voor de actie binnen was, moet er dus 5 miljoen binnen komen en daarvan is nu pas 40% binnen. De kans is groot dat er dus bezuinigd moet worden (minder snel extra servers kopen, minder snel uitbreiding van de bandbreedte, minder of pas in een later stadium bugs oplossen of wenselijke verbeteringen aan de software aanbrengen, etc.) Extra geld voor het betalen van dure advocaten en betalen van financiële compensatie voor het tonen van foto's waar copyright op rust is er dus niet. Daar komt bij dat het ook moreel niet correct is om foto's waarvan je weet dat de auteursrechten nog niet vervallen kunnen zijn toch te gebruiken. Feitelijk is dat een vorm van diefstal. Ik begrijp wel dat er recentere foto's zijn waarop de kans dat er gedonder van kan komen groter is, maar als we op grote schaal foto's uit de periode rond 1950 gaan tolereren dan zal ook dat een keer goed fout gaan. Daarom is het belangrijk dat foto's en andere afbeeldingen verwijderd worden waarvan je gevoegelijk kunt aannemen dat er copyright op zit zonder dat het waarschijnlijk is dat de uploader het recht heeft om die vrij te geven. - Robotje (talk) 14:54, 26 November 2008 (UTC)
Ik vind het goed dat er auteursrecht bestaat, maar zie absoluut geen moreel probleem med het gebruik van een pasfoto die meer dan een halve eeuw oud is, waarvan niemand weet wie de rechthebbende is. Zoiets is een "res nullius", en dat kun je dus niet stelen. Vind jij echt dat deze foto's niet in dat familieboek afgedrukt hadden mogen worden? Vind jij echt dat inghist "diefstal" pleegt? /Pieter Kuiper (talk) 15:04, 26 November 2008 (UTC)
Kijk eens naar de achtergrond van de foto van Gijs van Hall van ca. 1950, dat lijkt me geen pasfoto. Het is heel goed mogelijk dat dit om een persfoto gaat van een of ander persbureau. Als die tot 70 jaar na publicatie de rechten op die foto hebben, dan kan dat Wikimedia Foundation nog steeds in de problemen brengen. Jij kan vinden dat iets na een halve eeuw gewoon gebruikt moet kunnen worden, maar juridisch ligt dat wat anders. Neem de zaak rond het International Music Score Library Project. Die organisatie zit in Canada en daar verlopen de rechten niet na 70 jaar maar al na 50 jaar. Toen zij oude bladmuziek van componisten die meer dan 50 jaar maar minder dan 70 jaar dood waren op hun site zette kregen ze alsnog een Cease and Desist letter van Universal Edition. Bezoekers van de site in landen waar die limiet wel op 70 jaar staat konden die scans van bladmuziek van de tussenliggende 20 jaar gewoon bekijken! [5] Er vanuit gaan dat zaken die meer dan 50 jaar oud zijn geen problemen zullen opleveren is dus wat kort door de bocht. Persoonlijk vind ik het belachelijk dat rond 1995 die periode in West-Europa verlengd is van 50 jaar naar 70 jaar. Daarmee ondermijnen ze voor mij ook het morele recht, maar ja, die periode staat in West-Europese landen dus wel op 70 jaar en zolang dat niet veranderd is, zullen we daar rekening mee moeten houden. - Robotje (talk) 16:08, 26 November 2008 (UTC)
Op de WCN 2008 was ook een lezing met een soortgelijke discussie en daar hoorde ik dat uit onderzoek blijkt dat je niet langer dan 12-13 jaar geld kunt verdienen met foto's. Daaruit volgde de suggestie om de termijn te verkorten naar 15 jaar. Lijkt mij een prima idee, Maar voorlopig zal dat wel niet gebeuren. --Wimmel (talk) 22:23, 26 November 2008 (UTC)

Merkels[edit]

Kan iemand me aan het juiste Engelse woord helpen voor merkels? Voor als je geen idee hebt wat dat zijn, dat zijn balken of profielen tussen scheerbalk en denneboom, waar de luiken op rusten. Zie Image:Merkel Hout.jpg --Stunteltje (talk) 20:18, 2 December 2008 (UTC)

Zie ook nl:Merkel (schip) voor een iets uitgebreide uitleg. --Wimmel (talk) 17:31, 3 December 2008 (UTC)

Incorrecte licentie aanpassen?[edit]

Bij het controleren van afbeeldingen zonder categorie, kom je al gauw afbeeldingen tegen waar ook iets anders niet klopt of twijfelachtig is. Nu heb ik een heel duidelijk voorbeeld gevonden (File:CycleMap.png). De uploader claimt het copyright te bezitten, terwijl het duidelijk van openstreetmap afkomstig is. De daar gebruikte licentie is cc-by-sa, dus de afbeelding kan wel op commons. Kan ik in zo'n geval de licentieinfo+credits aanpassen, of moet formeel degene die het upload z'n claim intrekken, en kan ik hoogstens een verwijder procedure starten? Het is geen probleem voor mij om een vervangende afbeelding te regelen en die op de correcte manier hier neer te zetten. --Wimmel (talk) 22:42, 19 December 2008 (UTC)

In dit geval zou ik het zelf gewoon aanpassen. Het komt overduidelijk van openstreetmap, maar dat heeft de uploader niet doorgehad dat hij dat moet aangeven. Multichill (talk) 22:47, 19 December 2008 (UTC)

Foto's met Copyright © 2006[edit]

De vraag is of deze voor deletion moeten worden voorgedragen als er ook een username achter staat. Kijk eens bij bewerken in File:Bosschaert p1070187.jpg. Copyright © 2006 David Monniaux In die buurt staan er meer. --Stunteltje (talk) 08:20, 20 December 2008 (UTC)

Waarom? Monniaux heeft er toch vrije licenties op gezet? /Pieter Kuiper (talk) 08:27, 20 December 2008 (UTC)
Misschien kan ik het dan ergens vinden, maar wat houdt in dat geval het copyright in? --Stunteltje (talk) 08:55, 20 December 2008 (UTC)
Door een afbeelding onder een vrije licentie vrij te geven, geeft de auteur niet het copyright (=auteursrechten) op. De auteur blijft "eigenaar", er wordt alleen toestemming gegeven om het onder gfdl danwel cc-by-sa te hergebruiken. Ik kan me voorstellen dat het in bepaalde gevallen handig is om zo expliciet te vermelden wie het copyright heeft. --Wimmel (talk) 09:10, 20 December 2008 (UTC)
Gesnapt. --Stunteltje (talk) 10:30, 20 December 2008 (UTC)

Buurtspoorweg kaarten[edit]

Ik ben de laatste tijd druk bezig geweest met provinciale kaarten van de buurtspoorwegen. (zie category:NMVB/SNCV) Ik heb diverse bronnen gebruikt. De basis is van een GTF spoorkaart met aanvullingen vanuit de Rail Atlas en het goed bestuderen van de huidige landkaarten. Het is echter vaak niet meer te achterhalen waar precies de sporen lagen en dan moeten er aannames gemaakt worden. Soms verlaat de tram de weg en worden wegen rechtgetrokken. Hoe de trams de spoorwegen kruisden, is op een gevallen na, een pure gok. Ik heb standaard getekend dat de tram er onderdoor ging. (Veel spoorwegen zijn gebouwd op taluts).
Mijn oproep is dan ook om de kaarten na te kijken en te checken met eventueel aanwezige lokale kennis.

Met vriendelijke groeten,

Smiley.toerist (talk) 11:02, 9 January 2009 (UTC)

MediaWiki:Gadget-HotCat.js[edit]

Het wil nog wel eens gebeuren dat ik iets met categoriën doe in Commons. Iemand heeft mij al gewezen op het gemak en gebruik van MediaWiki:Gadget-HotCat.js, maar daar ben ik tot nu toe te simpel voor gebleken. Er staat geen verwijzing bij naar een pagina hoe je dit moet gebruiken. Moet je ergens iets invullen, moet de inhoud ergens in je browser worden geimplementeerd, dat werk. En vooral: hoe? In de categorie met helpfiles kan ik ook geen verwijzing vinden. Hoe werkt het? --Stunteltje (talk) 09:24, 14 January 2009 (UTC)

Je schakelt het in door op Special:Preferences (onder Gadgets -> Tools for categories) "Hot Cat" aan te vinken, en dan je browsercache te legen. Daarna zie je onderaan elke afbeeldingspagina plus- en mintekens bij elke cat staan, en de rest wijst zichzelf, denk ik. ;-) - Erik Baas (talk) 12:03, 14 January 2009 (UTC)

Soviet Union versus Russia[edit]

Wellicht al veel eerder besproken, maar dat verneem ik dan wel. Ik ben bij het vermelden van IMO nummers inmiddels aangeland bij de Russische schepen. Kijk je bij Category:Water transport in Russia, dan zie je een aantal ondercategoriën. Kijk je bij Category:Water transport in the Soviet Union, dan zie je alleen ships. Ze bestaan beide:

De vraag is of dat nuttig is en hoe je bepaalt waarin een ship thuishoort.

Mijn voorkeur zou trouwens zijn alle schepen onder Russia onder te brengen en dan Watertransport in de Soviet Union te laten vervallen. Dat is niet helemaal zuiver op de graad, maar het gaat er om dat afbeeldingen kunnen worden teruggevonden en heeft geen enkel waardeoordeel. Vergelijk dat met onze oude zeilschepen. Wij maken ook geen verschil tussen Nederlandse schepen en schepen uit de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden of het Koninkrijk Holland. --Stunteltje (talk) 21:02, 17 January 2009 (UTC)

Vrije media[edit]

Hallo allemaal, ik zat een beetje te surfen en kwam op sites zoals deze, Op het internet zijn verschrikkelijk veel sites te vinden met vrije media. Dat is toch gewoon over te nemen naar Commons? Matthias92 (talk) 17:25, 19 January 2009 (UTC)

Als je de kleine lettertjes leest, zie je dat veel van deze sites voor scripties en andere niet-commerciële toepassingen zijn. Maar beelden van de Amerikaanse federale overheid en oud spul kun je inderdaad overnemen. Dat gebeurt ook veel. /Pieter Kuiper (talk) 17:33, 19 January 2009 (UTC)

Mogelijke verwijdering Belgische bankbiljetten[edit]

Graag input op: Deletion_requests/Images_of_Banknotes_of_Belgium. Tekstman (talk) 12:51, 18 January 2009 (UTC)

En vergelijk deze pagina (hiaat voor België): Commons:Currency. Tekstman (talk) 12:55, 18 January 2009 (UTC)

Volgens Commons:Currency#The Netherlands zijn Nederlands bankbiljetten niet toegestaan hier. Klopt dat wel? Ik zou denken dat {{PD-NL-Gov}} zou gelden. /Pieter Kuiper (talk) 16:57, 18 January 2009 (UTC)

De afbeelding van een bankbiljet - waaronder ook wordt begrepen de gewijzigde of vertekende afbeelding van een bankbiljet - is toegestaan indien aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: de afbeelding is eenzijdig en op materiaal dat duidelijk en direct kenbaar afwijkt van papier of papierachtig materiaal, of bedraagt ten minste 190 millimeter x 100 millimeter of ten hoogste 120 millimeter x 50 millimeter, of beeldt ten hoogste 50% van het oppervlak van het originele bankbiljet af, of heeft een duidelijk andere kleur dan de hoofdkleur(en) van het originele bankbiljet. Tekstman (talk) 22:20, 19 January 2009 (UTC)

Auto Infobox[edit]

Zou iemand wat kunnen doen aan de opmaak/spelling in het auto portaal ? Als voorbeeld even deze pagina : http://nl.wikipedia.org/wiki/Porsche_356 rechts in het kader staat daar "motor's" kennenlijk is dit een standaard iets want ik dacht dat ik het op nog een andere pagina ook gezien had. Als ik het probeer te wijzigen lukt me dit niet. Graag jullie hulp !

Ik heb het aangepast. In het vervolg graag op wikipedia zelf posten, bijvoorbeeld nl:Help:Helpdesk. --Wimmel (talk) 19:10, 20 January 2009 (UTC)

Bedankt !12:21, 26 January 2009 (UTC)

Category:Media needing category review in use at nl.wikipedia[edit]

Hoi iedereen, ik zou wel wat help kunnen gebruiken met de afbeeldingen in Category:Media needing category review in use at nl.wikipedia. Deze afbeeldingen waren niet voorzien van categorieën en nu heeft mij bot een poging gedaan om categorieën toe te voegen. Dit moet natuurlijk wel nagekeken worden. Nakijken gaat vrij makkelijk. Klik op het linkje in het geel met blauwe sjabloon. Dan wordt het sjabloon eraf gehaald en dan kan je de categorieën verwijderen/aanpassen of meteen op opslaan klikken. Alvast bedankt voor het helpen! Als er nog vragen zijn hoor ik het wel. Multichill (talk) 13:24, 18 December 2008 (UTC)

Kan jouw botje afbeeldingen die {{SOlicense}} gebruiken overslaan? Zie bijv. File:國-order.gif. Door het sjabloon wordt de betreffende afbeelding automatisch aan 2 cats toegevoegd, en het is niet zinvol om daar nog andere cats aan toe te voegen. --Wimmel (talk) 20:04, 31 December 2008 (UTC)
Nee, dat soort category hacks doe ik niet aan. Multichill (talk) 14:20, 30 January 2009 (UTC)

De ontwerpwedstrijd en meer Mania[edit]

Wikimania.svg

Nog anderhalve dag, dan eindigt de ontwerpwedstrijd voor de banner die gebruikt zal gaan worden voor het Nederlandse bid voor Wikimania 2010. Op dit moment zijn er 5 deelnemende inzendingen, daar kunnen er nog een paar bij! Op de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van aankomende zaterdag (31 januari) zal de beste inzending uitgekozen worden, die internationaal ons bid zal gaan vertegenwoordigen.

Daarnaast is het kernteam op zoek naar mensen die mee willen helpen om het bid tot een verder succes te maken. Er wordt van ons verwacht om hierin onderscheid te maken tussen het kernteam (degenen die de overkoepelende organisatie uitvoeren), het lokale team (degenen die de praktische uitvoering op zich nemen) en supporters (gebruikers die niet zelf meehelpen, maar het bid steunen, omdat ze het een super idee vinden dat Wikimania in Nederland georganiseerd gaat worden!). Geef aan tot welke groep jij behoort!

Het kernteam is verder bezig met de verschillende locaties die in aanmerking komen te bekijken en daarnaast met het leggen van sponsorcontacten. Werk jij misschien bij een bedrijf dat hierin iets zou kunnen betekenen voor ons? Of ken je misschien iemand die geïnteresseerd zou kunnen zijn in sponsoring van dit internationale, meerdaagse evenement? Zoek dan contact met iemand van het kernteam of laat het ons weten via info at wikimania2010.nl!
Vriendelijke groet, Ciell (talk) 08:40, 29 January 2009 (UTC)

Category redirect[edit]

Even een vraagje. Als je dit gebruikt, gaan dan automatisch de in die categorie opgenomen categorieën mee over of moet je dat eerst op de hand doen? Zomaar even proberen leek me linker dan hier even vragen. --Stunteltje (talk) 07:30, 9 February 2009 (UTC)

Om de inhoud van een categorie te laten verplaatsen moet je {{Move}} gebruiken. Multichill (talk) 08:20, 9 February 2009 (UTC)
Met dank. We denken aan category:Ships by use naar Ships by function. --Stunteltje (talk) 09:05, 9 February 2009 (UTC)

Het lukt me maar niet![edit]

Al vaker heb ik een bestand geüpload via wikimedia commons, maar nu lukt het me ineens niet meer! Ik weet niet wat ik fout doe, ik weet wel dat ik kwaad ben! Ik wil graag hulp krijgen van iemand hier, krijg ik die niet upload ik het bestand simpelweg lokaal op de Nederlandse wikipedia, want het hangt me de strot uit! Ik heb een bestand van de Engelse wikipedia afgehaald, geen fair use, gewoon GMU free documentation license en aangepast voor het Nederlandse publiek en nu krijg ik telkens het bericht dat ik de originele bron moet toevoegen. Welnu dat heb ik gedaan en nog steeds krijg ik die waarschuwing in beeld, ik heb er GENOEG van! Ik wil nu graag hulp hebben want ik weet niet wat ik fout doe! Wobuzowatsj (talk) 19:42, 11 February 2009 (UTC)

Als het een aanpassing van een bestaande afbeelding is, is het misschien makkelijker om gebruikt te maken van derivativeFX. --Wimmel (talk) 20:56, 11 February 2009 (UTC)

Plaatsen en gemeenten van Nederland[edit]

Hoi iedereen, ik heb een nieuwe structuur opgezet voor de plaatsen en gemeenten van Nederland. Deze structuur is ongeveer hetzelfde als de structuur op de nlwp (en ook enwp).

Category:'s-Hertogenbosch staat bijvoorbeeld in Category:Municipalities of North Brabant en Category:Cities, towns and villages in North Brabant. Category:Rosmalen staat bijvoorbeeld in Category:'s-Hertogenbosch en Category:Cities, towns and villages in North Brabant. De gemeentes heb ik al allemaal langsgelopen, maar Category:Cities, towns and villages in the Netherlands moet nog grotendeels gevuld worden. Iemand zin om te helpen? Multichill (talk) 16:45, 31 January 2009 (UTC)

Ik heb Zuid-Holland de afgelopen dagen gedaan. Dinsdagskind (talk) 12:06, 1 March 2009 (UTC)

Wikimania 2010 in Amsterdam[edit]

Wikimania.svg

Afgelopen maandag heeft het Nederlandse bid-team van Wikimania besloten om zich definitief op Amsterdam te gaan richten. Binnen Amsterdam worden er nog enkele opties tegen elkaar afgewogen: de keuze hierin zal afhangen van onder andere de reisafstanden, aanwezigheid van slaap-accommodaties en natuurlijk de kosten. Uiteraard willen we de allerbeste combinatie voor een succesvol bid.

Ondertussen vordert het bid gestaag: de bidpagina ontwikkelt zich tot een positief-informatieve pagina over Nederland en Amsterdam in het bijzonder en ook andere processen, zoals het organiseren van het feest, komen op gang. Laat je steun voor het bid zien op de pagina.
Op de overlegpagina staat een lijst met onderwerpen die nog aandacht behoeven: voel je vrij om een onderwerp op te pakken! We zijn ook op zoek naar "locals" die deel willen nemen aan het "Party-team": ken jij een goed plaatselijk bandje? Een superlocatie voor 350 mensen? Een act die het feest nèt dat extra beetje kan geven? Meld je aan en help mee!
Ben je misschien een goede striptekenaar die een wekelijks stripje tekenen wil over Amsterdam? Kun je een videoblog maken? Of een goed introductiefilmpje? Zou je in Amsterdam een dagje sfeer- en panoramafoto's willen maken? Heb je zelf goede ideeën die het bid nog origineler kunnen maken? Laat van je horen! Het bidteam is bereikbaar via de overlegpagina, mail en op IRC in #wikimania-nl. Ciell (talk) 10:46, 26 February 2009 (UTC)

Wikimania 2010 in Amsterdam[edit]

Wikimania NL.png

Nog 4 dagen, dan moet de eerste presentatie van het Nederlandse Wikimania bid klaar zijn. De grove lijnen beginnen steeds duidelijker vorm aan te nemen, maar er moeten nog steeds zaken verder geperfectioneerd worden. Aan het begin van de week is de beslissing dan eindelijk gevallen om de conferentie te organiseren in het Tuschinski Theater in Amsterdam, midden in het centrum dus.

We zijn op zoek naar iemand die voor ons nog enkele foto's wil maken van de gekozen conferentie-locatie, diens omgeving en de hotels in Amsterdam. Ook van de locatie voor het grote feest (bij Strand West), hebben we nog foto's nodig. De informatie over de locatie voor het feest en de plek is toegevoegd aan de bidpagina en zal nog verder bijgeschaafd moeten worden. Reistijden, reiskosten, handige tips, leuke dingen in de buurt: al jullie (google?)-kennis is wederom welkom. Ook kun je nog steeds je steun toezeggen en mocht je interesse hebben om te helpen, voel je vrij om je op te geven: je zult dan desgewenst ook toegevoegd worden aan de interne maillijst. Vriendelijke groet, Ciell (talk) 11:37, 25 March 2009 (UTC)

Alleen hier uploaden[edit]

Ik heb op nl:Wikipedia:De kroeg#Lokaal uploaden afschaffen? een voorstel geplaatst om alleen hier te uploaden. Multichill (talk) 15:30, 28 March 2009 (UTC)

Licensing update progress notice[edit]

The licensing update proposal to dual license all Wikimedia Foundation wikis under both the GNU Free Documentation License (GFDL) and the Creative Commons Attribution-ShareAlike License (CC-BY-SA) is moving into its final phase. This proposal put forward by the Foundation and made possible by recent changes in the GFDL is contingent on community approval. In a few days a site notice for all editors will announce the start of vote on this proposal that is expected to last three weeks. In the mean time we would invite you to visit the update proposal and its associated FAQ if you want to learn more. We would also appreciate your help finishing the translation effort for the core documents associated with this process.

Huib talk 11:33, 29 March 2009 (UTC) for the Licensing Update Committee.

Bestandsnaam[edit]

Ik heb een bestand geupload, maar ik was vergeten eerst de bestandsnaam aan te passen. Nu staat er een bestandsnaam die ik eigenlijk liever niet heb staan. Kan ik dat nog wijzigen?

Klik op bewerken bovenaan en zet daar {{rename|''juiste naam.jpg''}} neer en sla op. De bestandsnaam zal dan voor je gewijzigd worden. Ciell (talk) 11:09, 6 April 2009 (UTC)

Hernoemen[edit]

Kan iemand het bestand "Ram Oostende NMVB 2.jpg" renamen naar "Tram Oostende NMVB 2.jpg"? Ik dacht dat er nu een mogelijk was om de naam zelf aan te passen, maar ik kan deze niet vinden.

Groet,

Smiley.toerist (talk) 18:01, 6 April 2009 (UTC)

Oeps, ik zie dat het voorgaande eerst moet lezen. Smiley.toerist (talk) 18:03, 6 April 2009 (UTC)

File:F. de Bas.jpg[edit]

Hello,

Could a Dutch speaker have a look at File:F. de Bas.jpg ? What is the meaning of "nvt" as author name ? Do you think this content is in the Public Domain in the Netherlands ? Teofilo (talk) 12:56, 7 April 2009 (UTC)

"niet van toepassing" ("does not apply"), probably meaning that it was anonymously published. So yes, free. /Pieter Kuiper (talk) 13:05, 7 April 2009 (UTC)
Thank you for the translation. Teofilo (talk) 23:48, 7 April 2009 (UTC)

slechts een deel van het samenvattingsveld wordt gebruikt[edit]

Ik probeer een hele serie bestanden te uploaden met een bot, maar ik loop tegen een merkwaardig probleem aan. Kijk bijvoorbeeld eens naar File:Gocursus-dia1-26.png. Scroll eens naar beneden naar de geschiedenis. Je ziet dat ik aardig aan het stoeien ben geweest, maar waar ik nu op vastloop vind ik toch wel erg merkwaardig. Je ziet bij de opmerkingen wat ik allemaal in het samenvattingsveld heb willen schrijven. Maar telkens als ik ga kijken of het nu goed is gegaan, is het ergens afgekapt halverwege de datum. Kortom: geen juiste licentie en geen categorie. Ik kan dit niet thuisbrengen. Heeft iemand enig idee? groeten, -Ger Hanssen (talk) 21:16, 12 April 2009 (UTC)

Tja, dat veld is ook bedoelt als samenvatting, nietwaar? Je kunt op het kopje "Een nieuwe versie van dit bestand uploaden" onder de versiegeschiedenis klikken, dan hoef je niet het hele licentie-verhaal opnieuw in te vullen, maar wel een nieuwe versie van de afbeelding toevoegen en kun je gewoon benoemen wat je hebt veranderd: "cropped" "added blue line" "rotated" etc. Ik kan in één oogopslag niet zien wat de verschillen zijn tussen je acht versies zo. Wat probeer je precies te doen? Het informatieveld is te bewerken door bovenaan op het tabblad "bewerk" te klikken. Ciell (talk) 21:57, 12 April 2009 (UTC)
Je doet voorkomen dat ik daar een enorm verhaal neerzet, maar ik zet er een paar gewoon noodzakelijke gegevens neer. Het zijn gewoon wat diagrammetjes, dus foto-informatie, zoals lokatiecoördinaten, diafragma, sluitertijd enz. is allemaal niet van toepassing. Volgens mij hoort dit veld echt geen beperking te kennen qua lengte van de string. Je kunt zien bij de geschiedenis van het bestand (zie boven) dat alle tekst wel goed is aangekomen op de server, maar het staat niet bij het bestand. Wat is er aan de hand?
Bovendien werk ik met een bot, dus ik heb hier een Perl programma gebaseerd op Nichalp's upload script‎. Omdat Nichalp het niet meer onderhoudt en ik er al 3 foutjes uit heb gehaald, ben ik zelf aan de slag gegaan. Ik heb er al zo'n 200 diagrammen mee geupload, maar ineens krijg ik deze vreemde toestanden. Ik maak dus niet van een webpagina gebruik. Het Perl script benadert de special upload pagina en vult automatisch voor alle bestanden die ik upload de informatie in het veld. Dit scheelt me echt uren saai werk. Bij de eerste 200 die uploadde had ik dit probleem niet. Ik zie maar niet waarom het wordt afgekapt. -Ger Hanssen (talk) 11:30, 13 April 2009 (UTC)
Sorry, dan weet ik het ook niet, ik ben niet bekend met Perl. Ciell (talk) 14:08, 13 April 2009 (UTC)
De bewerkingssamenvatting heeft welzeker een maximaal aantal tekens en wordt inderdaad automatisch afgekapt als dat aantal wordt overschreden. Gegevens die in de pagina zelf worden bewerkt worden uiteraard niet afgekapt en kennen geen lengtebeperking.
Dat je hier in het verleden geen last van hebt gehad lijkt me stug, wellicht dat de totale tekst die je in de samenvatting wilde zetten nooit langer was dan toegestaan of zoiets.
Overigens is het alsnog geen probleem, de samenvatting is immers niet de plek om informatie over de upload te plaatsen, eerder voor informatie over de bewerking (e.g. "Nieuwe upload foto", "bijwerking licentie"…) Groeten, MarkW (Mwpnl) (talk) 14:26, 13 April 2009 (UTC)
Het is wel een probleem als je het niet 1000 keer handmatig wil doen (ja, ik heb nog grootse plannen). Ik zou er een muisarm van krijgen. Een een slecht humeur. :-) Dat veld van de bewerkingssamenvatting werkt prima, kunt je licentie en je categorie er ook invullen. Maar kennelijk wordt het afgekapt. Het is vast mogelijk om dat afkappen te voorkomen. Welke admin hier zou me verder kunnen helpen? -Ger Hanssen (talk) 15:53, 13 April 2009 (UTC)
Volgens mij haal je een paar dingen door elkaar. Het veld bewerkingssamenvatting is niet om licenties in te vermelden, daarvoor is de paginainhoud zelf, zodat iedereen deze kan zien zonder eerst op het geschiedenis-tabblad te drukken. De Perlscripts zijn prima in staat om de pagina's te bewerken, ze zijn niet beperkt tot de bewerkingssamenvatting. De bewerkingssamenvatting wordt enkel gebruikt ter informatie aan andere Commons-redacteuren zodat ze in één oogopslag kunnen zien wat de bewerking behelst.
Dat je bewerkingen hier compleet geen zoden aan de dijk zetten is niet zo vreemd. Wat je daar doet is namelijk de bewerkingssamenvatting bewerken en niet de pagina-inhoud. De pagina-inhoud heb je neergezet de eerste keer dat je het bestand uploade, en daarbij was je de 9 in 2009 vergeten. De enige manier om deze te veranderen is ófwel handmatig, ófwel via een perlscript de pagina te bewerken en daar die 9 achter te zetten.
En dan kan je, ook nog in de bewerkingssamenvatting (dat vakje eronder) neerzetten "Ojee, ik vergat de 9, die staat er nu wel bij".
Blijkbaar is je perlscript gelimiteerd en kan dat bij het heruploaden van bestaande bestanden niet opnieuw de pagina-inhoud aanpassen. MarkW (Mwpnl) (talk) 16:39, 13 April 2009 (UTC)
Ik ben blij dat je met me meedenkt, maar ik weet beter waar ik mee bezig ben, dan je nu vermoedt. Om te beginnen is Nichalp's upload script‎ erop gebaseerd dat je toch echt de bewerkingssamenvatting gebruikt van de special upload pagina. Het is wat lomp, maar je kunt in 1 keer alles uploaden zonder alle vinkjes goed te zetten en een categorie te kiezen, gewoon via dit veld. Meer info over deze werkwijze is te vinden bij Commons:File upload service/Script. Bovendien, was mijn ervaring, mag je een bestand gewoon met dezelfde naam overschrijven met nieuwe gegevens en het wordt geaccepteerd.
Nu het niet klopt heb je volkomen gelijk dat het netter is om na een eerste upload verder te gaan via de pagina zelf te bewerken. Maar dat was ook nooit nodig geweest als de eerste keer het veld niet maar half werd verwerkt, waardoor ik nog een paar tests ging uitvoeren met steeds een vergelijkbaar resultaat. Ik zoek dus naar een manier om dit script op zijn lompe manier te laten werken.
Begrijp mij goed: ik ben eerste keer dus niet een 9 vergeten. Alle tekst vanaf die 9 en verder werd niet verwerkt. Dus geen tijdstip (dat erachter stond), geen licentie en geen categorie. Ik heb inmiddels een vermoeden dat het zit in een trigger in de tekst, die 'alle deuren open zet'. Nu is het zoeken naar welke.
Bedankt voor het meedenken. -Ger Hanssen (talk) 18:24, 13 April 2009 (UTC)
Ah, maar we komen er wel!
 • Als je een nieuw bestand upload, wordt het veld samenvatting gebruikt voor zowel de bewerkingssamenvatting als voor de paginainhoud. Als de samenvatting te lang is wordt deze afgekapt, maar in de paginainhoud komt deze alsnog te staan
 • Als je een nieuwe versie van een bestaand bestand upload, wordt het veld samenvatting alleen gebruikt voor de bewerkingssamenvatting, en niet meer voor de paginainhoud. De paginainhoud wordt niet meer aangepast
Als ik jouw eerste upload zie: hier, ontbreekt daar abusievelijk toch echt de 9. Dat je die bent vergeten is vrij evident, want ná de 200 staat er alsnog tekst in de bewerkingssamenvatting én in de paginainhoud (te weten | Permission = | Other versions= }}.
Het belangrijkste verschil zit 'm dus in de manier waarop het samenvattingsveld gebruikt wordt bij de upload van nieuwe én van bestaande bestanden. In het laatste geval heb je wel degelijk een limiet, die er bij de upload van nieuwe bestanden niet opzit (alhoewel de samenvatting in de geschiedenis alsnog wordt afgebroken, dit kan je ook zien bij dit voorbeeld: hier. De bewerkingssamenvatting wordt afgebroken, maar de paginainhoud is wel volledig.). Groeten, MarkW (Mwpnl) (talk) 18:36, 13 April 2009 (UTC)

(even terug zonder inspringen) OK, dat de bewerkingssamenvatting niet wordt afgekapt bij de eerste keer en later wel, daar kan ik me iets bij voorstellen. Maar laat ik eerst even terugkomen op die 'vergeten' 9. Ik dacht ook dat het aan een fout van mij lag, maar in het CSV-bestand dat ik gebruikte om het te verzenden stond in het betroffen veld toch echt "10 apr 2009 12.18 uur". Kennelijk worden die laatste gegevens | Permission = | Other versions= }} (en ook de afsluitende }}) toegevoegd omdat ze vereist zijn voor de verdere verwerking. Bij de andere bestanden die ik uploadde (ca. 50) vond het afkappen op een andere plek plaats, omdat de bestandsnaam wat anders was.

Inmiddels moet ik constateren dat bij een nieuwe upload van het zelfde bestand inderdaad helemaal niets verandert aan de pagina-inhoud. Ik vraag me dan wel af waar ik toch het beeld vandaan heb dat de pagina-inhoud ook meeverandert. Ik was ervan overtuigd dat ik het in het begin van het gebruik van Nichalp's script zag. Ik kijk nu terug naar alle uploads en ik zie alleen eenmalige uploads. Nu ja, dat is mijn probleem.

Helaas bleek halverwege mijn uploads dat het script van Nichalp slordigheden bevatte die ik toch een keer wil verbeteren. Rest mij niets anders dan een script te schrijven dat de pagina-inhoud van elk fout bestand aanpast.

Je moet begrijpen het zijn grofweg 300 diagrammetjes voor een boek bij Wikibooks (Go leer je zo). Het is een heidens karwei om dat via de website te doen. Ik heb nog wel een paar boeken in gedachten. Dus het is me wel wat waard om een goed werkend systeem te hebben. Afijn, ik geloof dat ik er nu wel uit ben. -groetjes, -Ger Hanssen (talk) 20:55, 13 April 2009 (UTC)

waarom werkt mijn perl script niet?[edit]

Ik ben verder gegaan met mijn zoektocht om met een Perl script te vinden of maken dat me in staat stelt om de pagina's van grote hoeveelheden bestanden aan te passen. Ik probeer nu een script te schrijven dat de bewerkingspagina van een afbeelding kan aanpassen. Maar ik loop ergens vast. Merkwaardig genoeg is het namelijk niet echt moeilijk om geautomatiseerd grote hoeveelheden afbeeldingen te overschrijven met andere, maar als je de bijbehorende tekst wil aanpassen, dan staat de weg vol met beren.

Feitelijk komt het daarop neer dat ik het script die handelingen laat uitvoeren die je anders met de hand doet. Ik krijg ook netjes het signaal van de server terug dat alles OK is (code 200), maar er blijkt niets te zijn gebeurd. Het bestand is niet aangepast.

Aangezien dit niet de plaats is om stukken code neer te zetten, heb ik dat op mijn eigen pagina gedaan. Kan iemand mij verder helpen? -Ger Hanssen (talk) 12:28, 16 April 2009 (UTC)

Ben je niet een beetje het wiel opnieuw aan het uitvinden? We hebben al pywikipedia en ook sinds een tijdje perlwikipedia. Multichill (talk) 12:38, 16 April 2009 (UTC)
Ik vind het allemaal prima, ik ga gelijk op zoek. Maar het is de eerste keer dat ik ervan hoor en ik heb al aardig wat gezocht. Hier op de site bij hulp wordt je alleen verwezen naar Commonist en Nichalp's upload script‎. Allebei voldoen die niet aan wat ik wil. In elk geval bedankt. -Ger Hanssen (talk) 17:51, 16 April 2009 (UTC)
Ik draag zelf bij aan pywikipedia. Je kan een inleiding vinden op meta:Using the python wikipediabot. Ik denk dat je Replace.py wel aardig vindt. Bot is erg stabiel, ik heb er meer dan één miljoen edits mee gedaan. Als je vragen hebt dan is #pywikipedia op freenode wel een goede plek. Multichill (talk) 18:22, 16 April 2009 (UTC)
Ik hou het maar even bij Perl. Ik heb er een haat-liefdeverhouding mee, want de ontdekking van PHP vond ik een verademing, maar Python hou ik even af. Perlwikipedia is inmiddels opgenomen in de standaard library van Activestate onder de naam MediaWiki::Bot.
Ik heb het gebruikt, het ziet er handig uit die classes, maar ik krijg een foutmelding bij de toepassing. Misschien verklaart die wel meer vreemde verschijnselen die ik meemaakte de laatste tijd. Kennelijk sta ik (of de bestanden File:Gocursus-dia1-1.png en File:Gocursus-dia1-2.png) op een blacklist: De prompt geeft terug: Unknown error: "titleblacklist-forbidden-edit". Er wordt verwezen naar de admin als je die fout tegenkomt. Wie kan me helpen? -Ger Hanssen (talk) 07:19, 17 April 2009 (UTC)
Zie MediaWiki:Titleblacklist-forbidden-edit en vandaar uit MediaWiki:Titleblacklist en meta:Title_blacklist, met daarna: COM:AN. MarkW (Mwpnl) (talk) 16:19, 17 April 2009 (UTC)

Verzoek[edit]

Nogmaals verzoek ik om, nu beide files file:Tersjtraotewkped07.jpg én file:TerstratenNuthwkped07.jpg te verwijderen. De reden is een persoonlijke: ik heb een fotoboek gemaakt met "vakwerkhuizen in Zuid-Limburg" en wil deze afbeelding exclusief voor dit boek reserveren!! Er is een andere foto van mij van dit gehucht voor wikipedia/commons beschikbaar. Bij voorbaat mijn dank!--Aelske (talk) 08:24, 16 May 2009 (UTC) zie ook [[6]]--Aelske (talk) 08:24, 16 May 2009 (UTC)

De betreffende foto is door Aelske op de Limburgse Wikipedia vrijgegeven onder de GNU-licentie voor vrije documentatie. Deze licentie is in tijdsduur onbeperkt en kan derhalve niet worden ingetrokken. Bij het upload-formulier van Commons staat ook als waarschuwing vetgedrukt: U kunt uw schenking niet terugtrekken.
In User_talk:Aelske#hi.2Flo-res schrijft Aelske dat een vergissing hersteld zou moeten kunnen worden. Ik ben het volkomen met haar eens dat een foto die per ongeluk wordt geüpload, ook weer verwijderd moet kunnen worden. Stel: iemand wil een foto van een kasteel uploaden, maar selecteert per ongeluk een persoonlijke foto en zet bij de licentie dat hij alle rechten afstaat. Is nu de persoonlijke foto vrijgegeven? Naar mijn mening heeft de uploader nog een redelijke tijd om zijn fout te herstellen. Vraag is echter of Aelske hier handelt binnen een redelijke tijd. Aelske heeft de foto op 31 augustus 2007 vrijgegeven op de Limburgse Wikipedia. Heeft zij daar getracht haar fout te herstellen? Pas op 9 april 2008 is de foto overgebracht naar Wikimedia Commons.
Het auteursrecht van de foto ligt trouwens nog altijd gewoon bij Aelske en het is voor haar dan ook geen enkel probleem om deze foto te gebruiken voor een commercieel fotoboek. --Bouwe Brouwer (talk) 12:08, 16 May 2009 (UTC)
Het was er vanmorgen nog, maar File:Tersjtraotewkped07.JPG (edit · last · history · watch · unwatch · global usage · logs · purge · w · search · links · DR · del · undel · Delinker log) (grote JPG) is nu weg - verwijderd door Lycaon, volgens mij zonder goede reden. /Pieter Kuiper (talk) 13:52, 16 May 2009 (UTC)
Die actie bevreemd mij toch ook: ik heb een bericht op zijn overleg achtergelaten hierover. Ciell (talk) 10:24, 17 May 2009 (UTC)

Uploaden[edit]

Kan er iemand zeggen waarom er vanaf dinsdag 19 mei niet meer kan worden geupload??? Problemen met server, of een te groot aanbod??? Groeten Spotter2 (talk) 18:07, 19 May 2009 (UTC)

Wat voor een foutmelding krijg je? Ik zie anderen gewoon nieuwe bestanden uploaden namelijk... Ciell (talk) 06:51, 20 May 2009 (UTC)
Geen foutmeldingen, maar het duurt eeuwig lang, tot alles wordt afgebroken en er in feite niets is gebeurd. Kleine bestanden (tot 100 KB) lukken wel, maar dan zijn het ook maar lage resolutiebeelden. Groeten. Spotter2 (talk) 16:27, 20 May 2009 (UTC)
Vreemd, ik heb gisteravond nog afbeeldingen kunnen uploaden van hogere resolutie, en ook anderen lijkt dit prima te lukken. Weet je zeker dat je geen instellingen hebt aangepast aan je firewall, router, of andere infrastructuur? m:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 20:47, 21 May 2009 (UTC)
Niets veranderd, maar heb dan toch maar een systeemherstel gedaan tot de dag voor de laatste upload. Geen resultaat. Kleine bestanden duren een halve seconde, met hogere resolutie lukt het niet. Trouwens het lukt me wel om zware bestanden te mailen. Spotter2 (talk) 22:18, 21 May 2009 (UTC)
Dat is wel vreemd. Hoe groot zijn de bestanden die je wilt uploaden, en ik welk formaat zijn ze opgeslagen? Wie weet dat daar nog wat mee valt te bedenken m:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 22:22, 21 May 2009 (UTC)
Zoals in het verleden 1 tot 1,5 MB en JPEG-formaat. Spotter2 (talk) 22:24, 21 May 2009 (UTC)

Translation request[edit]

Hi! Would you guys mind looking through the images at Category:Turkish_Airlines_Flight_1951? For images that do not have Dutch descriptions, please add descriptions in Dutch, translated from English. On the main category page please also translate "On 25 February 2009 the Boeing 737-800 crashed near Amsterdam Schiphol Airport, killing nine passengers and crew including all three pilots." Thank you WhisperToMe (talk) 05:31, 9 June 2009 (UTC)

I have translated the text on Category:Turkish Airlines Flight 1951. --Wimmel (talk) 17:54, 9 June 2009 (UTC)
Thank you for the translation - Would you mind translating the following files?:
File:Crash Turkish Airlines TK 1951 ambulances.jpg
File:20080309 MG 8707 TC-JGE.jpg
File:20080309 MG 8710 TC-JGE.jpg
File:Crash Turkish Airlines TK 1951 rescue workers 2.jpg
File:Location crash Turkish Airlines TK 1951.svg
File:Memorial Area TK1951.jpg
File:Schiphol airport's north Polderbahn runway.png
File:Turkish Airlines Flight 1951 crash location near Schiphol Polderbahn.png
Thank you WhisperToMe (talk) 01:00, 10 June 2009 (UTC)
It's done. Tekstman (talk) 07:15, 13 June 2009 (UTC)
Thank you very much :) WhisperToMe (talk) 03:32, 22 June 2009 (UTC)

Barplassen[edit]

Laatst las ik in de krant dat in sommige plattelangsgemeenten in Nederland het steeds vaker voorkomt dat café bezoekers tegen de bar plassen. Is dat in deze kroeg ook wel eens voorgekomen? Heeft iemand dat ooit opgemerkt? Laten jullie een barplasser gewoon zijn gang gaan, of zeggen jullie er wat van? Dedalus (talk) 20:08, 11 June 2009 (UTC)

Voel je vrij en ga je gang was het geloof ik he? Alhoewel we er wel een foto van zouden moeten maken voor het lemma Barplassen - dat tot mijn grote schrik niet bestaat. m:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 21:00, 11 June 2009 (UTC)
Toen plassen pissen werd is het gezeik begonnen, barplassen is op nl.wp kennelijk weer snel verwijderd. Dedalus (talk) 15:31, 14 June 2009 (UTC)

Short translation req: Kalitta img[edit]

Hi! Would someone mind translating the English description of File:Boeing 747 crash bxl.jpg into Dutch so that the Dutch description is complete? Thank you WhisperToMe (talk) 19:27, 22 June 2009 (UTC)

✓  Done . Tekstman (talk) 11:11, 28 June 2009 (UTC)

Translation request (2)[edit]

Hi! Would one of you care to translate {{FoP-Nederland}}? I just need the text; I can create the template with the proper wikicode. Thanks in advance. Jastrow (Λέγετε) 08:53, 18 July 2009 (UTC)

I have translated Template:FoP-Nederland/nl, but it would be good if someone reviews it. Notice the word "teeken" is written that way in the auteurswet. --Wimmel (talk) 16:27, 18 July 2009 (UTC)

Template:Copyvio/nl[edit]

Hey. I'm currently on the verge of autotranslating the template Copyvio. The Dutch version doesn't seem to be updated with the most recent version of Template:Copyvio/en. Furthermore, you're using the English template {{Namespace}} in there. This is rather useless, because then an English word appears in a Dutch text. Also, since the copyvio template is supposed to be used only on files anyways, it's unnecessary to specify the namespace. Thus, I'd recommend you to replace this with the Dutch word for "file". I'd appreciate if you could do these things so that I don't have to worry that a language version might be outdated. Let me know if you have any questions left. Thank you. --The Evil IP address (talk) 10:33, 15 August 2009 (UTC)

I've translated the template again from the german and english version. Maybe someone else can review my translation. --Bouwe Brouwer (talk) 11:23, 15 August 2009 (UTC)

Wandel/Hiking etc[edit]

Ik heb af en toe beelden opgeladen die zijdelings met wandelpaden routes etc te maken hadden. Tot mijn verrassing is er niet echt een category voor wandelpaden, hoewel ik vermoed dat er veel beelden zijn die er mee te maken hebben. Ik ben begonnen met mijn wandelpadbeelden te verzamelen onder "Category:Walking paths in Belgium". Alleen is dit nu wel erg spoorweggericht. Kunnen wikipedianen de category aanvullen? Ik vermoed dat er ook genoeg materiaal is voor "xxx in the Netherlands"

Smiley.toerist (talk) 22:37, 16 August 2009 (UTC)

Een mogelijk probleem is dat er een overlap is met fietspaden. Deze zijn vaak ook te gebruiken als wandelpad. Ik stel voor beide categorien te gebruiken bij twijfelgevallen. Smiley.toerist (talk) 23:07, 16 August 2009 (UTC)
Een klein overzicht van categorieen:
Category:Hiking by country
Category:Hiking in the Netherlands
Category:Hiking trails in the Netherlands (oa. Category:Pieterpad)
Category:Hiking in Belgium (ontbreekt)
Category:Walking paths by country
Category:Walking paths in Belgium
Het lijkt mij het beste om de enkele Walking paths categorieen samen te hernoemen naar Hiking trails. HenkvD (talk) 08:36, 21 August 2009 (UTC)
Dat lijkt me ook handiger. Die boom is een stuk beter gevuld. Nog een boom ernaast is redundant. Multichill (talk) 08:58, 21 August 2009 (UTC)
OK, Ik ga de zaak verplaatsen naar het Nederlands model. Ik ga alle paden die deel uitmaken van een fietsroute, onder de fietsroutes plaatsen. (Moet ik nog de fietsroutes structuur uitzoeken) De meeste ex-spoorlijnen in Belgie zijn omgebouwd als fietspad (Ravel) en niet als wandelpad. Welke wandelpaden kunnen wij meenemen? In de Nederlandse boom zie ik alleen officieel erkende wandelpaden. Het lijkt mij echter handig de Walking paths category te gebruiken voor bijzondere wandelpaden die geen deel uitmaken van erkende wandelroutes. (sommige van deze paden kunnen heel kort zijn en worden alleen lokaal gebruikt) Ik stel het volgende voor:
Category:Hiking by country
Category:Hiking in Belgium (ontbreekt)
Category:Hiking trails in Belgium (ontbreekt)
Category:Pepijnpad(voorbeeld, File:Wåmont pî-sinte Pepin.jpg)
Category:Walking paths in Belgium(alleen onder de Hiking boom)
Category:Val-Saint-Lambert SNCV (Is geen erkende wandelroute, maar wel een wandeling van 2 uur)
Hiermee kan men de wandelroutes netjes uitbouwen, maar is er toch ruimte voor bijzondere paden die geen deel uitmaken van erkende wandelroutes.
Smiley.toerist (talk) 09:42, 21 August 2009 (UTC)
Aangepast zoals voorgesteld. Ondertussen diverse "wandelpaden" gevonden en toegevoegd.Smiley.toerist (talk) 21:24, 23 August 2009 (UTC)

Links[edit]

Die link bij bestand oploaden naar commensense werkt niet. En het zou beter gemaakt zijn als je hier op een interne link klikt dat je dan niet iedere keer op het Engelse blad vliegt en dan weer moet klikken op Nederlands. --David-bel (talk) 11:40, 25 August 2009 (UTC)

?? Waarover heb jij het? en wie spreek je aan? Smiley.toerist (talk) 18:03, 25 August 2009 (UTC)

Iedereen en wat ik zei --David-bel (talk) 12:39, 26 August 2009 (UTC)
Ook ik snap niet waar je het over hebt. Kun je het svp stap voor stap uitleggen of zo. HenkvD (talk) 11:41, 31 August 2009 (UTC)
Ik denk dat ik wat gevonden heb: MediaWiki:Uploadtext/nlownwork. de link naae Commonsense werkt volgens mij wel. De link van Commons:Categories moet gewijzigd worden naar de nederlandse link Commons:Categorieën. Deze pagina is alleen te wijzigen door een beheerder. HenkvD (talk) 12:07, 31 August 2009 (UTC)

Welke sport?[edit]

Ik ben de naam vergeten van deze watersport waarbij teams elkaar van de plank proberen af te duwen met een lans. Ik wil die beelden in een goede category zetten maar dan moet ik de naam weten. File:Thuin boat sport 1.JPG File:Thuin boat sport 2.JPG

Smiley.toerist (talk) 21:43, 2 September 2009 (UTC)

Je heb inmeddels zelf al Category:Sea jousting gevonden. Hoe deze sport in hte nederlands heet weet ik niet. HenkvD (talk) 15:28, 5 September 2009 (UTC)

Panoramavrijheid[edit]

Hello,

Do you have freedom of panorama inside buildings in the Netherlands ? What about File:WLANL_-_Pachango_-_Boijmans_van Beuningen_-_Apollo (Olaf_Nicolai).jpg (work by a modern artist, indoors, in a museum) ?

""Openbare plaats" also includes stores, railway station, places where people may "come and go", without asking permission" Commons:Deletion requests/Image:Groningen-KlaasVanDijk-01.jpg

Does it include museums ? Teofilo (talk) 15:22, 9 September 2009 (UTC)
No, it does not. We're supposed to have permission for this somewhere, but I don't have it in OTRS yet. Multichill (talk) 16:06, 9 September 2009 (UTC)


Proposal to change our voting policy[edit]

Hello,

A while ago I made a proposal to change our policy about the 4 votes requirement during a rfa, the last week(s) there has been a discussion on the talkpage and now I believe its time to go to the village pump.

Please raise any comments, objections or questions on the talkpage and I hope to implent it without any big objections in 2 weeks or so.

The proposal can be found here:

Best regards, Huib talk 16:37, 15 September 2009 (UTC)

Localisatie[edit]

Hier op Commons lopen bots die de beschrijvingen zodanig aanpassen dat deze voor de gebruiker zoveel als mogelijk in zijn eigen taal getoond worden. De bots omschrijven dit als "Changes to allow localization" Hiermee wordt veel goed werk verricht.

Toch heb ik nog een aantal problemen geconstateerd met de localisatie gevonden waarvan het mij niet is gelukt deze op te lossen:

 • Als ik een bestand upload (geheel mijn eigen werk), wordt er een kopje "== Beschrijving ==" ingevoegd. Dit zou moeten zijn: "== {{int:filedesc}} ==".
 • Als ik een bestand upload (geheel mijn eigen werk), wordt bij de oorspronkelijke bron ingevuld: "eigen werk (own work)". Dit zou moeten zijn "{{own}}"
 • Als ik een bestand upload (geheel mijn eigen werk), wordt er een kopje "== [[Commons:Copyright tags|Licensing]] ==" ingevoegd. Dit zou moeten zijn: "== {{int:license}} ==".
 • Vroeger werd er bij het uploaden van een bestand bij de omschrijving een kopje "== Samenvatting ==" ingevoegd in plaats van "== Beschrijving ==". De bots veranderen "== Samenvatting ==" niet in "== {{int:filedesc}} ==".
 • Onder het het automatisch vertaalde kopje "Beschrijving" staat meestal de template "Information", waarvan de eerste rubriek "description" automatisch vertaald wordt in "Beschrijving". In het Nederlands krijg je dan de combinatie Beschrijving-Beschrijving en in het Duits de combinatie Beschreibung-Beschreibung. In het Fries krijg je echter de combinatie Omskriuwing-Beskriuwing (Omschrijving-Beschrijving). Logischer zou het zijn als hier twee keer "Beskriuwing" zou staan.

Wellicht zou iemand deze problemen kunnen oplossen. --Bouwe Brouwer (talk) 20:19, 17 September 2009 (UTC)

Ik zal van de week de boel eens onder de loep nemen. Ik vermoed dat in het woud aan pagina's er een hoop nog niet is aangepast. Multichill (talk) 20:33, 21 September 2009 (UTC)

Translation request[edit]

Hi! Would someone mind fully translating the English text in the category Category:El Al Flight 1862 and in the images within the category into Dutch? Thanks WhisperToMe (talk) 17:13, 21 September 2009 (UTC)

✓  Done Tekstman (talk) 12:41, 23 September 2009 (UTC)

Volunteers still needed[edit]

Hi all,
Although we soon will remove the centralnotice that is up, the Wikimedia Foundation is still looking for volunteers to serve as subject area experts or to sit on task forces that will study particular areas and make recommendations to the Foundation about its strategic plan. You may apply to serve on a task force or register your name as an expert in a specific area at http://volunteer.wikimedia.org.

The Foundation's strategy project is a year-long collaborative process which is hosted on the strategy wiki, at http://strategy.wikimedia.org. Your input is welcome (and greatly desired) there. When the task forces begin to meet, they will do their work transparently and on that wiki, and any member of the community may join fully in their work. This process is specifically designed to involve as many community members as possible.

Any questions can be addressed to me either on my talk page here or on the strategy wiki or by email to philippe at wikimedia.org.

I hope you'll consider joining us!

Philippe (talk) 03:25, 2 October 2009 (UTC)

Logo's sportclubs[edit]

Hallo, ik vroeg me af wat de rechten zijn van logo's van sportclubs. Ik zie bijvoorbeeld bijna nergens logo's van eredivisieclubs (of wat voor sportclub dan ook) op Commons of Wikipedia staan. Is dat omdat die beschermd zijn of heeft nooit iemand de moeite gedaan om ze up te loaden? Sybrand (talk) 12:49, 19 October 2009 (UTC)

Boeing wordmark.svg
Als het logo met een creative commons of andere vrije licentie beschikbaar is, kun je die hier best uploaden. Maar dat zal bijna nooit het geval zijn, al was het alleen maar omdat ze "misbruik" van het logo willen voorkomen. Zie ook Commons:Fair use. Als het een heel simpel logo is, zoals het Boeing logo alleen uit normale letters bestaat, zou het eventueel ook nog kunnen, Zie dan {{PD-textlogo}} voor uitleg. --Wimmel (talk) 19:34, 20 October 2009 (UTC)

Hangplek kroeg[edit]

Dit is de nederlandstalige hangplek op commons. Zijn er ook anderstalige "kroegen" alhier? Het lijkt erop dat de interwiki's allemaal naar wikipedia:kroegen verwijzen. --VanBuren (talk) 14:58, 25 October 2009 (UTC)

Misschien even bovenaan onder "Wikimedia Commons Kroeg in andere talen" kijken. --Foroa (talk) 15:39, 25 October 2009 (UTC)
Dank je. --VanBuren (talk) 17:57, 25 October 2009 (UTC)

Laatste NMVB kaart: Namen[edit]

Verplaatst naar de kroeg in NL. http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:De_kroeg#Laatste_NMVB_kaart:_Namen

Smiley.toerist (talk) 11:24, 21 November 2009 (UTC)

35.000 afbeeldingen van het Tropenmuseum[edit]

plaatje!

Hoi iedereen, we zijn alweer een tijdje bezig met een samenwerking met het Tropenmuseum. Van de week hebben we zo'n 35.000 afbeeldingen van het Tropenmuseum gekregen om te uploaden naar Commons. Het zijn voornamelijk historische afbeeldingen genomen in Indonesië. Ik ben net klaar met uploaden, alle afbeeldingen zijn te vinden in deze categorie. De volgende stap is om de afbeeldingen te voorzien van de juiste categorieën en natuurlijk om ze te gaan gebruiken in artikelen. Vooral bij het categoriseren kunnen we hulp gebruiken. Hoe je kan helpen kan je hier vinden. Ik hoop jullie mee willen helpen. Als er nog vragen zijn dan hoor ik het wel, Multichill (talk) 15:41, 27 November 2009 (UTC)

dorpsvlag[edit]

In het wikipedia artikel over "De Hoeve" staat een "infobox plaats in nederland". Daarin is plaats ingeruimd voor de vlaggen van de provincie en de gemeente. Nu wil ik er graag onze dorpsvlag File:De Hoeve vlag.png óókin zetten maar dat lukt me niet. Zou iemand mij hierbij kunnen helpen?

— Preceding unsigned comment added by Leduccinjee (talk • contribs) 14:20, 5 December 2009 (UTC)
(nl:De Hoeve) Ik denk dat in het sjabloon er geen rekening mee gehouden is dat dorpen ook vlaggen hebben. Vraag het anders eens op nl:Help:Helpdesk‎.
Je hebt 3 versies van die vlag geupload, File:De Hoeve vlag.png, File:De Hoeve flag.jpg, File:Vlag De Hoeve.jpg, kunnen die laatste 2 verwijderd worden? --Wimmel (talk) 10:55, 6 December 2009 (UTC)
En nog iets, wie is de ontwerper van die vlag? En hoe lang bestaat die vlag al? --Wimmel (talk) 10:57, 6 December 2009 (UTC)

quality.wikimedia.org en wikiquality-l gelanceerd[edit]

Dit bericht is vertaald door Siebrand. Het originele bericht is hier (Engels) te vinden.
De wortels van Wikipedia in het meer conservatieve project Nupedia zijn terug te vinden in de vele en uitgebreide discussies die we hebben gevoerd over kwaliteitsborging, filteren en labelen.

In haar "vier wensen voor het jaar 2007" [1], heeft de voorzitter van de Wikimedia Foundation, Florence Devouard, ook "betrouwbaarheid" als een kerndoelstelling voor de Wikimedia Foundation aangegeven. Vandaag maken we twee kleine stappen naar dat doel:

Deze pagina's beschrijven onze huidige plannen met betrekking tot de uitbreiding "FlaggedRevs", een uitbreiding op MediaWiki die ontwikkeld is door Aaron Schulz en Jörg Baach (met financiële ondersteuning van Wikimedia Deutschland e.V.), die het mogelijk maakt om versies van artikelen waarvan een bepaald kwaliteitsniveau bekend is te identificeren, en de standaardweergave op basis daarvan aan te passen.

Een openbare test van deze functionaliteit (in eerste instantie op testwebsites, dus niet in een productie-omgeving) start als de huidige broncode een beveiligingscontrole heeft doorstaan (de verwachting is later deze maand). In de tussentijd vragen we om terugkoppeling over het portaal quality.wikimedia.org, het toevoegen van vertalingen (red: reeds beschikbaar voor Nederlands), en om inschrijving voor wikiquality-l om deel te kunnen nemen aan toekomstig overleg over de details van initiatieven.

[1] http://wikimediafoundation.org/wiki/4_wishes_for_year_2007

Hoogachtend, Erik Möller Board member, Wikimedia Foundation


Plaatje verkeersmodel[edit]

Hallo, Ik zou heel graag een plaatje willen uploaden dat een verkeersmodel afbeeldt. Het netwerk heb ik zelf gebouwd met een softwarepakket en daarvan dus een screenshot gemaakt. Nu heb ik gelezen dat screenshots niet vrij publiceerbaar zijn.

Dus hoe kan ik dit plaatje wel uploaden dat er geen rechten op zitten?


Vertallen[edit]

Ik heb al jaren info hier vandaan gehaald. En ik ben pas lid geworden. Maar ik weet helaas niet hoe te vertallen en bij hulp pagina heb ik niet echt veel van kunnen leren. Kan iemand mij uitleggen hoe ik dat kan doen, en wat die haakjes betekenen. Alvast bedankt.


Election Notice - Please translate[edit]

The 2008 Board election committee announces the 2008 election process. Wikimedians will have the opportunity to elect one candidate from the Wikimedia community to serve as a representative on the Board of Trustees. The successful candidate will serve a one-year term, ending in July 2009.

Candidates may nominate themselves for election between May 8 and May 22, and the voting will occur between 1 June and 21 June. For more information on the voting and candidate requirements, see <http://meta.wikimedia.org/wiki/Board_elections/2008>.

The voting system to be used in this election has not yet been confirmed, however voting will be by secret ballot, and confidentiality will be strictly maintained.

Votes will again be cast and counted on a server owned by an independent, neutral third party, Software in the Public Interest (SPI). SPI will hold cryptographic keys and be responsible for tallying the votes and providing final vote counts to the Election Committee. SPI provided excellent help during the 2007 elections.

Further information can be found at <http://meta.wikimedia.org/wiki/Board_elections/2008/en>. Questions may be directed to the Election Committee at <http://meta.wikimedia.org/wiki/Talk:Board_elections/2008/en>. If you are interested in translating official election pages into your own language, please see <http://meta.wikimedia.org/wiki/Board_elections/2008/Translation>.

For the election committee,
Philippe Beaudette


Rechten foto[edit]

Ik heb het idee dat het met de rechten van Image:Herfkens.jpg niet goed zit. Het is namelijk een foto afkomstig van de website van het NRC, zie [7]. Hoe kan ik dit via Commons voordragen voor een check?


Presenteer je slimme idee eens voor een live-publiek[edit]

De inschrijving voor een presentatie of workshop op de Wikimedia Conferentie Nederland 2008 sluit over 5 dagen...

Heb jij nog een bruisend idee dat je de rest van de conferentiebezoekers echt niet wilt onthouden? Een nieuw botje ontwikkeld waarvan je vindt dat iedereen moet weten hoe hij werkt? De ideale manier gevonden om met je studiegenoten of leerlingen samen te werken via een eigen wiki? Heb je een wiki-project waarmee je vindt dat je de wereld een stapje verder helpt?
Hou het niet voor jezelf, maar deel je kennis en schrijf je in op de website!
Groetjes, Ciell 10 sep 2008 13:02 (CEST)

Wat wordt onze banner voor Wikimania 2010?[edit]

Hoe gaat onze banner eruit zien?

Wikimania 2009 komt er deze zomer nog aan, maar de biedingen voor Wikimania 2010 moeten over 2 maand al officieel gemaakt worden. Het Nederlandse bidteam is druk bezig met het zoeken van onder andere locaties en sponsoren, maar binnen het uitgezette tijdspad is het ook de tijd voor de vormgeving.

In dit kader heeft het team een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor de banner dat internationaal gebruikt zal gaan worden voor Wikimania 2010: meer informatie hierover (en over het algemeen over het bid) is te vinden op de pagina over de ontwerpwedstrijd. Laat jullie creativiteit zien! Ciell 16 jan 2009 09:47 (CET)

And the winner is....[edit]

Afgelopen nacht liep de inschrijftermijn voor de ontwerpwedstrijd voor de banner voor Wikimania af. Afgelopen zaterdagmiddag in de Algemene Ledenvergadering kreeg het ontwerp van Erik1980 (geïnspireerd op het ontwerp van Paul B) de meeste stemmen en is daarmee verkozen tot de banner voor het Nederlandse bid voor Wikimania 2010.
Gefeliciteerd (en bedankt) Erik en Paul! Ciell 1 feb 2009 00:34 (CET)