Commons:De Kroeg/Archive/2010

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Archive This is an archive of past discussions. Do not edit the contents of this page. If you wish to start a new discussion or revive an old one, please do so on the current talk page.

Globaal?

Is dit de juiste plek om een opmerking te plaatsen over de Nederlandse vertalingen? Ik ben op commons niet voldoende thuis om er zelf direct mee aan de slag te gaan, vandaar. Ik zag op File:Moosonee.jpg, maar het zal vast niet alleen daar aan de hand zijn, dat er een kopje staat waarin ik kan lezen over "globaal bestandsgebruik". Ik vreesde dus dat het een nogal oppervlakkig paragraafje zou zijn. Mijn indruk is echter dat de daar gegeven lijst helemaal niet globaal is, maar dat hij juist tamelijk gedetailleerd weergeeft op welke wikipedia's dit bestand wordt gebruikt. Zou het een gek idee zijn om dat kopje een andere titel te geven? (Iets als: "bestandsgebruik" zonder meer, of "bestandsgebruik op andere wiki's", eventueel zelfs "mondiaal bestandsgebruik"?) Hettie (talk) 21:43, 29 January 2010 (UTC)

Het betreft een aantal teksten in de mediawiki naamruimte, een moderator moet die dus aanpassen als je een betere vertaling hebt.
(meer info:mw:Extension:GlobalUsage) --Wimmel (talk) 22:37, 29 January 2010 (UTC)
Dank voor je reactie, Wimmel. Voor de aanpassing is dus een mod nodig. Qua betere tekst heb ik wel suggesties, namelijk iets als "bestandsgebruik" zonder meer, of "bestandsgebruik op andere wiki's", eventueel zelfs "mondiaal bestandsgebruik"? Nog een optie: "Wikiwijd bestandsgebruik". Heb jij een voorkeur? Groet, Hettie (talk) 21:19, 30 January 2010 (UTC)
Het mag van mij zo blijven, het mag volgens jouw suggesties veranderd worden. Het maakt mij dus niet zoveel uit. Maar als het goed is zijn er wel anderen die deze pagina volgen. --Wimmel (talk) 18:51, 31 January 2010 (UTC)
Laten wij het hopen. Anders zal ik eens zien of ik een mod kan uitnodigen om eens te kijken wat 'ie ervan vindt. Hettie (talk) 13:53, 2 February 2010 (UTC)
Ik ben het wel eens dat "Globaal bestandsgebruik" niet de beste vertaling is - "Bestandsgebruik" vind ik al een stuk beter. Ik kan het aanpassen als er verder geen suggesties zijn. -- Deadstar (msg) 11:15, 3 March 2010 (UTC)
Dat lijkt me een geweldig plan, @Deadstar. 'k Heb de indruk dat er geen verdere suggesties zijn... Hettie (talk) 12:13, 12 March 2010 (UTC)

Dubbele foto Antwerpse tram

Kijk eens naar: File:Antwerpsetram2.jpg en File:AntwerpsePCC7152.jpg. Een is van Flicker opgehaald en de andere is een upload van de (waarschijnlijk) de fotograaf. Ik dacht dat je niet twee keer hetzelfde beeld kon uploaden? Volgens mij zijn de licentierechten voor beide goed, maar is er voorkeur voor die van de fotograaf. Smiley.toerist (talk) 07:37, 10 April 2010 (UTC)

PS: De AntwerpsePCC7152.jpg is in gebruik bij de Russische wikipedia. De andere nergens. Houdt daar rekening mee.Smiley.toerist (talk) 07:43, 10 April 2010 (UTC)

Ik heb op beide een sjabloon {{duplicate}} geplakt. --Wimmel (talk) 09:37, 10 April 2010 (UTC)
En User:Túrelio heeft dit nu afgehandeld, en heeft gekozen de andere te bewaren. --Wimmel (talk) 10:06, 10 April 2010 (UTC)

Een ander duplicaat: File:Metrotram Antwerpen.jpg en File:Metrotram.jpg. Het premetrostation is "Meir".Smiley.toerist (talk) 12:07, 20 April 2010 (UTC)

Category:Wikiportrait uploads

There are two images in that category with OTRS numbers missing: File:Sarinah.jpg, File:Hermanus-eliza-verschoor.gif. Can some Dutch user add these? --Leyo 08:40, 14 April 2010 (UTC)

✓ Done by Effeietsanders. Thanks. --Leyo 16:15, 27 April 2010 (UTC)

Bestandsformaat foto's

.jpeg
.png

Ik ben er op gewezen dat foto's beter in .jpg-formaat worden upgeload. En effectief upload vrijwel iedereen zijn foto's in .jpg-formaat. Echter, ik vind dat .jpg-foto's hier op Wikipedia nogal veel last hebben van een soort ruis (zie op de jpg-foto rechts de 'ruis' rond het torentje). Weet iemand een manier om dit te verhelpen?--Drieskamp (talk) 14:57, 24 May 2010 (UTC)

In het algemeen kun je bij het opslaan van .jpg bestanden kiezen welke kwaliteit je wilt. Als de kwaliteit te laag wordt gekozen, gaat de beeldkwaliteit achteruit. Hele hoge kwaliteit heeft als nadeel dat het bestand erg groot wordt. Optimaal is dus een instelling waarbij de kwaliteit nauwelijks zichtbaar achteruit gaat. Misschien heb je hier iets aan of kijk eens op w:nl:JPEG#Compressie_versus_kwaliteit. --Wimmel (talk) 20:10, 24 May 2010 (UTC)

Stationsrestauratie

Met het plaatsen van File:Kievitstraat 8.jpg merkte ik dat er geen categorie bestaat voor stationsrestaurants. Er is wel Category:Stationsrestauraties in Nederland maar die heeft alleen beelden van Deventer. Bovendien is het taalkundig dubbelzinnig en niet in het Engels. Heeft het men over de restauratie van stationsgebouwen? Ik stel voor om de categorie "Category:Station restaurants in Belgium" met de boven categorieen van "restaurants in Belgium" en "Train stations in Belgium". Smiley.toerist (talk) 08:59, 26 May 2010 (UTC)

Ik heb nu stationsrestauraties die ik kende geplaatst. Maar er zijn er zoveel meer. Ostende, Kortrijk, Gent st.P. Smiley.toerist (talk) 09:10, 26 May 2010 (UTC)

Musées royaux

Op de Engelstalig Village pump heb ik een discussiepagina geplaatst, naar aanleiding van het verzoek om de categroie Musées royaux de Belgique te vervangen door Royal Museums of Belgium, met doroverwijs pagina's in het Nederlands en het Frans. AdMeskens (talk) 15:42, 11 July 2010 (UTC)

Een linkje naar de discussie: Commons:Village_pump#Royal_Museums_discussion en de categorie: Category:Musées royaux des Beaux-Arts de Belgique. --Wimmel (talk) 17:13, 11 July 2010 (UTC)

Fout gemaakt in tekeningen!

Beste Lezers,

Thans ben ik bezig met een uitgebreid artikel over het Paleis-Raadhuis in Tilburg. Hierbij heb ik twee plattegronden geüpload van de situatie bij oplevering van het gebouw in 1849. Doch ik bemerk nu dat ik een aantal fouten heb gemaakt. Kan ik de reeds geüploade bestanden laten verwijderen door een moderator en vervolgens gecorrigeerd opnieuw uploaden of zullen mijn correcties worden toegevoegd tot mijn gallerij? Kan iemand mij hier een antwoord op geven?

Het gaat om deze twee bestanden:

File:Benedenverdiepingpaleisraadhuistilburg1849.png
File:Bovenverdiepingpaleisraadhuistilburg1849.png

Wobuzowatsj (talk) 12:13, 27 April 2010 (UTC)

UPDATE Zojuist, heb ik een 'andere versie' toegevoegd. Dit ging zeer eenvoudig, doch wat nu gebeurt is dat de nieuwste versie dan wel verschijnt als 'huidige' versie, maar wanneer ik de afbeelding aanklik om hem in volledige omvang te bekijken ik nog de oude te zien krijg. Wat heb ik fout gedaan? Oh alsjeblieft help mij, want ik zit nu met m'n handen in het haar! Wobuzowatsj (talk) 13:45, 27 April 2010 (UTC)
UPDATE Het probleem is zojuist verholpen. Het is niet meer nodig verdere actie te ondernemen. Wobuzowatsj (talk) 14:36, 27 April 2010 (UTC)
Wanneer men een andere versie van een bestand uploadt, moet men altijd een "refresh" of herladen doen van de pagina met de figuur, anders wordt meestal de oude versie vanuit de cache van uw browser getoond.--Huibc (talk) 15:06, 15 July 2010 (UTC)

Template:dum

Wat heeft dit te beduiden? Het sjabloon werd gebruikt voor Nederlands teksten, maar de code 'dum' staat voor Middelnederlands. Wat is het motief, dat de gebruikers niet {{nl}} bezigen? Kan ik 'dum' vervangen door 'nl'? --Slomox (talk) 11:07, 10 September 2010 (UTC)

Geen idee, het is ook vreemd dat de template nog toegepast is nadat deze al verwijderd was... Hoe dan ook, ik heb er een redirect nar Template:nl van gemaakt, zodat de teksten bij de foto's in elk geval leesbaar zijn. - Erik Baas (talk) 11:40, 10 September 2010 (UTC)

Wiki Loves Art Netherlands and no FOP inside museums in the Netherlands

Hello,

Could Dutch wiki people please come over and help clarify the questions I address at Commons:Village pump#Wiki Loves Art Netherlands and no FOP inside museums in the Netherlands. Teofilo (talk) 15:53, 12 September 2010 (UTC)

Sinds een paar minuten kun je niet meer het rijksmonument nummer toevoegen in het "mijn eigen werk voor Wiki Loves Monuments" upload formulier. Terwijl de actie tot en met morgen doorgaat.

Spoorbouwwerkzaamheden

Ik heb de Category:Randstadspoor construction toegevoegd, omdat de bouwwerkzaamheden plaatjes verzanden in de stations-categoriën. Ik stel voor dergelijke bouwwerkzaamheden per project (Randstadrail, Hanzelijn, Schiphollijn) te verzamelen. Voor trams kan ook iets dergelijks gebeuren: voorbeeld: Category:New tramlines in Brussels.

Smiley.toerist (talk) 08:51, 1 October 2010 (UTC)

leeftijd jozef van nazareth

Wie weet de leeftijd van jozef van nazareth ?

Wie weet er hoe de persoon heet die dit vraagt ;-)? Ondertekenen met ~~~~ graag. Y98 (talk) 13:08, 9 November 2010 (UTC)

Hij is nu 2041 jaar oud. WAvD