Commons:De Kroeg/Archive/2011

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Archive This is an archive of past discussions. Do not edit the contents of this page. If you wish to start a new discussion or revive an old one, please do so on the current talk page.

Category:Old trams in Ghent

Iets te snel geweest met het aanmaken van de categorie: Moet waarschijnlijk worden: "Old trams of Ghent" (niet alle beelden zijn gemaakt in Gent, maar hebben wel te maken met de Gentse tram) Of moet het worden "Heritage trams of Ghent"? Alleen er zijn beelden die niets met een museum of museumbedrijf te maken hebben.Smiley.toerist (talk) 09:27, 23 October 2010 (UTC)

Category:Historical trams in Ghent lijkt het meest op wat het zou moeten worden, in lijn met bv Category:Historical trams in Vienna. -- Deadstar (msg) 12:17, 19 January 2011 (UTC)

afbeelding laten verwijderen

Hey! Ik heb enige tijd een afbeelding geupload (File:User-Matthias92 Uzi.JPG) Nou ga ik binnenkort werken bij een bedrijf waar een foto als deze gemisintepreteerd kan worden. Heeft iemand enig idee hoe een afbeelding te nomineren voor verwijdering? Hij wordt nergens gebruikt behalve in een archief. Of is er iemand die hem direct zou kunnen verwijderen? Bedankt voor je moeite! Vr. groet, Matthias92 (talk) 09:43, 19 January 2011 (UTC)

Aan de linkerkant in de balk staat een linkje "nominate file for deletion", vandaar is het een paar vakjes invullen en het is in orde. Mocht het niet lukken, laat het dan even weten. -- Deadstar (msg) 12:10, 19 January 2011 (UTC)
Uitklapmenutje over het hoofd gezien :P Dankjewel!! Matthias92 (talk) 10:17, 20 January 2011 (UTC)

Foto Steven C Hayes

Op volgende site is een foto te vinden van Steven C Hayes: [1]. Volgens mij is die vrij beschikbaar (Creative commons 3.0), maar ik heb me al meermaals vergist. Vandaar de vraag of iemand dit eens wil checken. Alvast bedankt,--Queeste (talk) 18:04, 9 March 2011 (UTC)

Nog vraagje ivm foto

Op volgende website zijn foto's te vinden van Skinner en Thorndike: [2]. Deze lijken ook weer vrij beschikbaar. Klopt dit?--Queeste (talk) 18:07, 9 March 2011 (UTC)

Bot moves

Ik zoek me mottig in de Help pagina's om de volgende bewerking in gang te zetten. Waar plaats ik die en hoe kan ik die informatie aan de Help-pagina's toevoegen of kan iemand die de pagina in het pakket heeft dat doen?

Bot command: {{move cat|TS Bremen|Bremen (ship, 1929)}} --Stunteltje (talk) 09:55, 16 March 2011 (UTC)

Waarschijnlijk moet je dit plaatsen op Commons:Bots/Work requests. HenkvD (talk) 18:40, 18 March 2011 (UTC)
COM:DL --Foroa (talk) 18:46, 18 March 2011 (UTC)

foto voor Laura

Ik probreer een foto te plaatsen bij Laura Dekker. Na het uploaden is die automatisch geplaatst bij de Engelse pagina. Echter wat ik ook doe, op de Nederlands pagina over haar kan ik hem wel invoegen (tussen [[ ]] file: Laura Dekker.JPG) maar wordt hij niet zichtbaar. Hoe kan dat? Wat doe ik fout? p.S. op de Italiaanse pagina wordt hij wel zichtbaar maar dan reuze groot en drukt hij de rest (text) weg. Overigens dat gebeurde ook hier, vandaar dat ik de haakjes eraf gehaald heb. Help!

Het is op nl: gefixt door Gebruiker:Foroa, zie [3]. Parameter van de infobox was niet foto = [[Bestand:Laura Dekker.JPG]] maar afbeelding = Laura Dekker.JPG
op it: is het ook gefixt door Gebruiker:Foroa, daar was het niet parameter Immagine = [[file: Laura Dekker.JPG]] maar Immagine = Laura Dekker.JPG
HenkvD (talk) 19:23, 25 March 2011 (UTC)

Commons:Press releases/10M

Hi folks. We have 32,648,123 as you read this. Could you help us with this press release? My en-2 level is too weak to write good 'Commons story'. Przykuta[edit] 06:54, 14 April 2011 (UTC)

10 jaar Nederlandstalige Wikipedia

Beste allemaal,

In januari dit jaar bestond Wikipedia 10 jaar: wereldwijd is dit gevierd, ook in Nederland. Op 19 juni 2001 is vervolgens onze eigen Nederlandstalige Wikipedia opgericht en Wikimedia Nederland nodigt jullie van harte uit om ook dit 10 jarige jubileum samen te vieren.

Op 18 juni is er 's middags een fotojacht, Wiki takes Den Bosch, om zoveel mogelijk monumenten te fotograferen. De stad staat er vol mee, nu de foto's nog!
's Avonds vieren we feest, met muziek, een hapje en een drankje en een klinkend glas om middernacht. Vier met ons mee en schrijf je in via formulier!

Vriendelijke groet, Ciell (talk) 07:19, 15 May 2011 (UTC)

Vergeet ook niet van de rondvaartbootjes plaatjes te schieten, ook Den Bosch heeft vaarwater. --Stunteltje (talk) 07:24, 15 May 2011 (UTC)

Voetbal straatversieringen

Onlangs heb ik File:Voetbal vreugde.jpg toegevoegd. Tot mijn verrassing kon ik niet een goede category vinden en heb ik een nieuwe categorie aangemaakt. Is Nederland het enige land dat straatdecoraties gebruikt tijden de voetbalgekte dagen? Er zullen best nog meer plaatjes bestaan of bestaat er een categorie om voetbalsupporters aktiviteiten buiten het stadium te tonen? Smiley.toerist (talk) 23:47, 23 May 2011 (UTC)

In Category:2010 FIFA World Cup in the Netherlands staan er een aantal. Zie ook het artikel nl:Oranjegekte. HenkvD (talk) 21:20, 24 May 2011 (UTC)
Welke voetbal feest was er in juni 2008? Dan kan ik de betrokken wedstrijd categorie vinden. Smiley.toerist (talk) 20:35, 30 May 2011 (UTC)
Dat zal vast het nl:Europees kampioenschap voetbal 2008 geweest zijn. (Sub?) categorie Category:Fussball-Europameisterschaft 2008. HenkvD (talk) 18:04, 31 May 2011 (UTC)

foto's van Vlaams-Brabantse tafeldruif

Ik ben bezig met een artikel over de druiventeelt in de Druivenstreek regio en de aard van de druiven geteeld. Helaas heb ik geen foto's vinden van deze Belgische druivensoorten. Kan iemand aub help mijn door het uploaden van foto's van Leopold III, Baidor, Frankenthaler, Royal en Ribier? Dank bij voorbaat! --Viktor (talk) 13:06, 8 June 2011 (UTC)

syntus treinen

Ik heb het volgend beeld opgeladen: File:Bad Bentheim aansluiting.jpg. Ik heb het Nedarlands treintype gevonden alleen de Duitse treintype moet ik nog classeren. Overigens ben ik begonnen met cat "Syntus trains". Zijn alle LINT treinen van Synthus? Smiley.toerist (talk) 22:42, 8 June 2011 (UTC)

Alleen Syntus gebruikt in Nederland treinen van het type lint. Op de foto staat een buffel die door de combinatie Bentheimer Eisenbahn / Syntus van NS is gehuurd. De Duitse trein is van het Stadler type FLIRT. Met vriendelijke groet Spoorjan (talk) 13:50, 11 June 2011 (UTC)

  • Duitse trein gecatoriceerd. Spoorjan (talk) 14:03, 11 June 2011 (UTC)

Spoorlijn categoriën in Nederland

Ik heb een nieuwe categorie toegevoegd: Amsterdam Eindhoven Sittard railway. Ik heb echter nog lang niet alle stations langs de lijn opgespoord. Veel hebben spoorstations hebben bovendien nog geen eigen categorie. Kan iemand helpen? Uiteindelijk zou elke stationsfoto onder een stationscategorie moeten vallen en de betrokken spoorlijn categoriën, net zoals in België. Smiley.toerist (talk) 20:35, 30 July 2011 (UTC)

ijs

kan iemand me meer vertellen over microbiologisch onderzoek van soft- en roomijs, dank bij voorbaat - Gauthierdejager 18:31, 15 September 2011‎

hey, welkom bij Wikipedia. Wikipedia is een open encyclopedie waar iedereen zijn of haar kennis aan kan toevoegen. Wikimedia Commons is er voor het beheer van mediabestanden. Gedetaileerd microbiologisch onderzoek valt hier echter niet onder. Het is een erg specialistisch onderzoek en te specialistisch om opgenomen te worden in een encyclopedie. Je zou je zoektocht kunnen vervolgen bij Google Scholar, de versie van die zoekmachine die naar wetenschappelijke papers zoekt. --Vera (talk) 19:11, 5 October 2011 (UTC)

NL provinces template

Netherlands Map (Without Islands).svgHey, ik heb Template:Provinces of the Netherlands aangemaakt, gebaseerd op Template:Us states. Bij category:Stepped gables in the Netherlands kan je zien hoe het werkt ^^ --Vera (talk) 19:01, 5 October 2011 (UTC)

De Wikimedia Conferentie 2011 komt eraan!

Wikimedia nederland.svg

Hallo allemaal!

Op zaterdag 5 november organiseert de Vereniging Wikimedia Nederland in Utrecht de jaarlijkse Wikimedia Conferentie Nederland!

De Wikimedia Conferentie wordt voor de vijfde maal georganiseerd en ook dit jaar hebben we weer een goed gevuld programma met diverse sprekers omtrent de thema's wiki's en Cultureel Erfgoed. Zo kun je meer te weten komen over de toekomst van gadgets voor Wikipedia, de meerwaarde van het vrijgeven van fotocollecties en kun je leren over het gebruik van sjablonen en categorieën. Aan het einde van de dag zal de prijsuitreiking van de in september georganiseerde fotowedstrijd Wiki Loves Monuments zijn, waarvoor je ook van harte bent uitgenodigd.

De conferentie vindt plaats van 9.30 tot 18.00 bij Media Plaza op Hoog-Catherijne in Utrecht (direct naast het Centraal Station!). Vanaf 15.00 uur is de conferentie vanwege de prijsuitreiking vrij toegankelijk.
Verenigingsleden krijgen bij ons uiteraard een speciale korting op de toegangsprijs. Nog geen lid? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om je via de voorinschrijving kostenloos in te schrijven voor 2011 èn 2012!

Ga voor meer informatie naar wikimediaconferentie.nl en schrijf je in!

Tot op 5 november! Ciell (talk) 07:59, 20 October 2011 (UTC)

Logo MartiniPlaza

Betreft het volgende logo: [4]. Volgens Licensing#Simple design denk ik dat het toegestaan is om dit bestand up te loaden, maar ik wil het toch graag zeker weten. "Moreover, Commons accepts images of text in a general typeface and of simple geometric shapes". De tekst is een "general typeface" en de vormen zijn "simple geometric shapes". Wat is jullie kijk hierop? -- ZanderZ (talk) 10:13, 24 October 2011 (UTC)

Bouillon deelgemeentes

Ik vind "Le Tombeau du Géant" beelden onder meerdere deelgemeenten (Botassart, Corbion, Sensenruth, Ucimont) van Bouillon terug. Waren horen ze thuis? Smiley.toerist (talk) 11:19, 27 September 2011 (UTC)

Ik heb dit op de nl:lijst van onroerend erfgoed in Bouillon ook al opgemerkt, het landschap lijkt verspreid te zijn over het grondgebied van Corbion, Sensenruth en Ucimont (merk op dat Botassart bij Ucimont hoort). Groet, Gertjan R. (talk) 09:17, 17 October 2011 (UTC)
Het schiereiland in de rivier is van Corbion, maar de plaats vanwaar de foto's gemaakt zijn is in Botassart, een dorp van de deelgemeente Ucimont. Daarom moeten de meeste foto's in zowel Corbion als Botassart gezet worden. (Een foto van alleen het uitzichtpunt zelf, alleen bij Botassart plaatsen). Smiley.toerist (talk) 10:25, 10 November 2011 (UTC)

Aan de hand van een oude kaart heb ik veel NMVB foto's nu onder de deelgemeente Sensenruth gezet. "Wandelpaden in Bouillon" is voor de hele gemeente. (De deelgemeentegrenzen zijn op geen enkele huidige kaart te zien) Smiley.toerist (talk) 10:31, 10 November 2011 (UTC)

Terms of Use update

I apologize that you are receiving this message in English. Please help translate it.

Hello,

The Wikimedia Foundation is discussing changes to its Terms of Use. The discussion can be found at Talk:Terms of use. Everyone is invited to join in. Because the new version of Terms of use is not in final form, we are not able to present official translations of it. Volunteers are welcome to translate it, as German volunteers have done at m:Terms of use/de, but we ask that you note at the top that the translation is unofficial and may become outdated as the English version is changed. The translation request can be found at m:Translation requests/WMF/Terms of Use 2 -- Maggie Dennis, Community Liaison 00:35, 27 October 2011 (UTC)

Open Call for 2012 Wikimedia Fellowship Applicants

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

I apologize that you are receiving this message in English. Please help translate it.

  • Do you want to help attract new contributors to Wikimedia projects?
  • Do you want to improve retention of our existing editors?
  • Do you want to strengthen our community by diversifying its base and increasing the overall number of excellent participants around the world?

The Wikimedia Foundation is seeking Community Fellows and project ideas for the Community Fellowship Program. A Fellowship is a temporary position at the Wikimedia Foundation in order to work on a specific project or set of projects. Submissions for 2012 are encouraged to focus on the theme of improving editor retention and increasing participation in Wikimedia projects. If interested, please submit a project idea or apply to be a fellow by January 15, 2012. Please visit https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Fellowships for more information.

Thanks!

--Siko Bouterse, Head of Community Fellowships, Wikimedia Foundation 12:51, 21 December 2011 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)