Commons:FLIP/Hjälp

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
  Ladda upp filmer     Hitta filmer     Hjälp    

Shortcut: COM:FLIP

 FlipKlipp

Att flippa Varmt välkommen att bidra till FlipKlipp!

Att flippa klassrummet handlar inte endast om de klipp som finns tillgängliga här på Commons. Det handlar om att flippa mentalitet, att se utbildning med nya ögon och våga flippa. Här på Wikimedia Commons finns flippade filmer, fria för Dig att använda, sprida och göra om. Ta gärna en titt på de filmer som finns idag och om du har, lägg till dina egna för att göra dem fritt tillgängliga för andra att ta del av! Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar till utbilding@wikimedia.se Initiativtagare hittar du här. Om du har frågor, skriv på diskussionssidan som du hittar här.
Hjälpsidor

Att konvertera film: Eftersom att Wikimedia Commons enbart accepterar fria filformat måste du se till att din film är i .ogv eller .webm format. Detta kan du testa att göra med detta verktyg. Om du redan har laddat upp filmen på Youtube kan du följa instruktionerna här för att enkelt kunna föra över filmer från Youtube till Wikimedia Commons. Eller så kan du läsa mer här.
Kategorier: När du laddar upp filmer, lägg till kategorin Category:Flipped classroom videos in Swedish. Försök också att ange vilken nivå videon är riktad i (se vilka du kan välja här och vilket ämne det hör till (se vilka som redan finns här, skapa nya om det behövs). Läs mer om kategorisering.
Övrigt: Vanliga frågor · Första stegen guide · Licensiering · Diskussionsforumet Bybrunnen

Läs om det flippade klassrummet

GR utbildning · Wikipedia · Helsingborgs Dagblad · Pedagog Stockholm · Malin Larsson blogg · AV Media · Skolvärlden · Kilskrift

Wikipedia som utbildningsresurs

Wikipediakurs för pedagoger · Wikipediaworkshop · Wikipedia övningsbok · Broschyr om Wikipedia i utbildning

Mer om Wikimediarörelsen

Om Wikimedia Sverige · Wikimedia projekt · Wikimedia Foundation · Wikiversity

Initiativtagare